Zdravotníci protestovali pred MZ SR, vstupujú do štrajkovej pohotovosti

Vyše 300 zdravotníkov prišlo dnes protestovať pred budovu Ministerstva zdravotníctva SR proti situácii v sektore zdravotníctva, ktorý žiadajú okamžite dofinancovať



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/10006-zdravotnici-protestovali-pred-mz-sr-vstupuju-do-strajkovej-pohotovosti

Vážení zdravotníci, bohužiaľ mám s vami skúsenosti, nezaslúžite si ani korunu naviac. Neliečite pacienta a chorobu, iba predpisujete lieky, nevzelávate sa, míňate veľa peňazí zo zdravotníctva na zbytočné a nepotrebné zákroky a operácie, väčšina všeobecných lekárov netuší, čo je to prevencia, od kiaľ chcete aby tie peniaze prišli, od nás - daňových poplatníkov, za to čo som zažil v nemoncnici ja osobne a s mojimi rodičmi, … Uvedomte si, že aj lekári sú zodpovední za zdravie obyvateľstva, máme tu plno obéznych alkoholikov a fajčiarov, ľudia dostávajú mozgové príhody ako na bežiacom páse, to je vaša vizitka a vy chcete viac?

http://news.branyvnimani.cz/?article_id=11662 Tu to máte vysvetlené všetko.

Úprimne mi je ľúto tohto autora za primitivizmus, ktorý tu napísal.

Je to pekne napísané, liečia - neuzdravujú bohužiaľ. Veru malo by sa veľa vecí zmeniť. Prevencia úplne zlyháva, môj praktický lekár na mňa pozeral ako na mimozemšťana, keď som prišiel sám od seba na preventívnu prehliadku.

Keďže ide o veľký biznis - nič sa nezmení, predražené lieky, zdravotnícke pomôcky, zbytočne chorí ľudia, lebo lekár nepovie nežer sladké, nechlastaj, nefajčia ale radšej predpíše liek, momentálne už farmaceutické firmy a dodávatelia do zdravotníctva hľadajú nové spôsoby istého biznisu, napríklad chcú dodávať jedlo pacientom do nemocníc, lebo je výživnejšie ako to, čo sa podáva teraz. Majú pravdu, ak ste niekto boli v nemocnici na Slovensku, tak veru musíte uznať, že zdravá strava to nie je, ale kto by zasa jedol zdravé jedlo? Šak by im v tej nemocnici tofu a zeleninu nikto nejedol, možná 1 zo 100.

Vážený spolu-daňovník tvoje hodnotenia pochádzajú z pivného šenku alebo chorého mozgu, ak nie si retard a vieš čítať, písať, tak nám zvestuj koľko kníh si prečítal, aby si mohol hodnotiť prácu iných, koľko námahy si si dal s prečítaním encyklopédií o ľudskom organizme, o zdraví ľudu, aby si mohol rozprávať o prevencii, a keď poznáš svoju telesnú schému a pochody v organizme, tak skús sa liečiť sám, vtedy v zdravot- níctve ušetríme milirady EUR.
P. S. nevieme ktoré operácie sú zbytočné, ak na niečo prídeš zverejni to, budeš súci na post ministra.