Zdravotný problém

Ahojte .Som tu nová.Kedže mám zdravot.problém tak som skúsila aspoň tu či mi niekto nebude vedieť poradiť ,prípadne povedať čo to je.Všetko sa začalo pred vyše 17 rokmi po skončení školy.Mala som dosť vtedy aj blbé obdobie.Začalo s ato závratmi,bolesťami hlavy a šije,vysokým tlakom .skončila som s tým na pohotovosti.Tlak bol vtedy 145/90.dali mi injekciu.Potom však mi prišlo zle jedného dňa a u obvodnej mi namerali tlak 170/130.Pichali mi magnézium a raz v jeden večer mi začalo šialene z ničoho nič búšiť srdce ,ktomu strach,ktorý pridával na intenzite,tlak na hrudi ,hyperventilácia,ktorá nebola silná,rozmazané videnie a tras celého tela.Vtedy som myslela že sa zbláznim,že asi umieram .Vôbec som nevedela čo sa to deje somnou.Výsledky krvi vporiadku a aj srdca.Potom únava,depresie ,nespavosť ,nechuť do jedla,schudla som aj,brala som 12 rokov antidepresíva.tie potom prestali účinkovať po 12 rokoch.neberiem nič teraz len anxiolytiká.Teraz pre zmenu bud sa nemôžem nadýchnuť akoby som nemala v plúcach vzduch alebo niekedy len taká krátka hyperventilácia,tlaky na hrudi ,potenie rúk,zima mi je a bolí ma lavá ruka .bolesť sa ťahá od ramena po zápästie.Viem že istú dobu som mávala aj krče v lýtkach.To mi už v krvi zistili nízky horčík,draslík ale aj sodík.Väčšinou tieto stavy mávam večer.Cez deň je to v pohode.Ekg kvôli tlakom na hrudi v poriadku,zistený len pred rokmi náhodne inkompletný blok pravého tawarovho ramena.trpím zápchou roky od mojej puberty.mám zistenú zníženú činnosť štítnej žlazy,alergiu,žlčníkový kameň o velkosti 2,5cm,mávam aj zápaly moč.ciest.čo sa týka srdca ,tak ešte doplním že rozbor krvi srdca je v poriadku spred 2 rokov aj EKG.štítna v norme okrem zvýšeného prolaktínu.spirometer a test na alergiu-v norme,okrem mačky tam bolo čosi len trochu.inak predtým to bola tráva,roztoče,prach,ambrozia a obilie.Najnovšie majú podozrenie na reflux pažeráka kvôli zlému prehltaniu ktoré som mala v min.rok.Nefajčím,nepijem.Takže naozaj neviem čo to má všetko byť.Uvažovala som,že to je bud srdce,astma alebo tetánia,o ktorej som tiež čítala a počula,lebo moc sa mi to na panickú poruchu nezdalo.čo sa týka ešte alergie,mávam dráždivý kašel ale to ked mám virozu a zle sa mi aj vtedy dýcha a musím brať sprej.No niekedy sem tam ma chytí len taký krátky kašel .ale to je tak všetko.No mávala som bolesti žalúdka aj nevolno pred menzesom a to som pripisovala skôr žlčníku.Toto by ma tak netrápilo ako tie stavy ktoré som tu opisovala.Na neurologii som zatial nebola.Bola by som rada keby mi vedeli poradiť ludia ktorí majú paniku,tetániu a srdciari .Je to ťažké rozlíšiť čo to je.A má to vela ludí a ja už po rokoch som bezradná.

No neviem, sem tam to znelo ako úzkosť. Mávam úzkosť a rovnaké prejavy. Ale to mám zo stresu a všeobecne to môže mať veľapríčin a prejav u každého iný… Ale píšeš, že sa ti to na panickú poruchu nezdá. Tak neviem, skús sa ešte raz pozrieť na tú úzkostnú /panickú poruchu pozrieť. Zo stresu sa vynárajú aj iné zdravotné problémy, ktoré nie sú príjemné a ťažko je ich diagnostikovať. Hm, relaxuj častejšie, nájdi si hobby, cvič/ beh pomáha fakt veľmi, ak ne je šanca, žeby si šla behať, skús prechádzky. Prečisťuj hlavu a nepripúšťaj si veci k srdcu. :slight_smile: A uvdíš, či sa to nezlepší. Dúfam, že zlepší. :slight_smile:

Dakujem za odpoved.Dlho som tu nebola,tak až teraz odpovedám.Ešte som rozmýšlala o tetánii a o tom,či mi toto nespôsobujú aj lieky.Už 2 roky aj niečo beriem Gopten na vysoký tlak a očné kvapky Xalatan.Ešte by bola možná tá vec,že by tie lieky čo som brala predtým a teraz výrazne ovplyvňovali príznaky panickej poruchy alebo tetánie.Taký liek Emanera vraj tak ovplyvňuje príznaky tetánie.Dočítala som sa o tom niekde.Brala som ho ale len velmi krátko ked som mala záhu.A tomu je už 4 roky.A narovinu poviem,že bojím sa toho testu na tetániu.Neviem ako by som to dala ked mi to vyvolajú.Nedávala som to ked som mala ten prvý záchvat.To bolo niečo hrozné! Stres som mala pred rokmi a dosť blbé aj obdobie ked sa mi to žačalo všetko lebo predsa len skúšky,3-ročný vzťah mi stroskotal,škola mi skončila ,ja bez práce,vybavovačky a do toho tieto zdravotné problémy. A ešte ten strach čo bude dalej somnou ,pretože ja som zťp osoba a že som si vtedy našla prácu,nejakých pár priatelov bolo síce fajn,no život som teda lahký nemala.A teda vyhliadka do budúcnosti teda nebola pre mňa nejak ružová.Behať sa mi nedá.Ale chodím sa prejsť ked je pekné počasie .Je pravda aj že niektoré veci ma dosť štvú.S niektorými som zmierená ale s niektorými zas nie.Snažím sa to už brať tak že bude ako bude.