Zimné športy a úrazy

Veľa ľudí sa doslova nevie dočkať prvého snehu a príležitosti „užiť si zimných športov.“ Vianočné prázdniny a voľno v zamestnaní chcú maximálne využiť na pohybovú aktivitu.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13442-zimne-sporty-a-urazy

po úrazoch púroti opuchom a iným komplikaciam urcite odporucam wobeznym - ked som si vytkla clenok presne na lyzovacke tak sa mi dobre zahojilo, uz ani nebolieva

Ja mam rada zimne sporty ale som pri nich velmi opatrna. Raz sa mi stalo, ze som si zlomila ruku a odvtedy uz chodim radsej pomalsie a davam si vsade pozor.

Pri každom športe treba počítať s úrazom. Treba mať uzavretú dobrú poistku :smiley: :smiley: :smiley:

akej máte značky lyže? Chcem nové,ktoré si mám vybrať? Nejaké kvalitné, nevadí mi priplatiť si, lne nech nemám úraz :wink:

asi tak treba vzdy pocitat s urazom aj ked len kracate po chodniku

Aj ja mam velmi rada zimu a zimne sporty. Uz aj teraz by som brala aby bol sneh a aby som mohla chodit na lyze. Nie toto teplo, v tom sa neda nic robit, lebo sa strasne potim a vadi mi to :frowning:

Nie si sama, aj ja som taký. Cez zimu pomaly každý víkend som na horách. Kam najčastejšie chodíš?

zimne sporty su super, aj ked teraz s obmedzeniami, ale turistika je v zime top :smiley: ja sa pomaly dostavam z vyvrtnuteho clenku,beriem wobenzym, tak dufam, ze coskoro vybehnem niekam!

Milujem lyžovanie a veľmi ma mrzí, že sa tento rok nedá :frowning: ale je pravda, že človek musá byť oveľa opatrnejší, ako keď napríklad beha… mne sa raz podarilo padnpť pod snežne delo, keď som brzdila :smiley:

Sned je super, velmi radi chodime na lyze a snowboard. Len skoda, ze tento rok to je obmedzene.

žiadne, nemam rada zimu. Aj v zime jazdim na bicykli, kolobežke. Ved ked vonku nie je sneh, tak je to uplne jedno.A jazda na bicykli je rychlejšia ako chodit pešo

Moja oblubena cinnost v zime je bezkovanie, len skoda, ze za posledne roky toho snehu je strasne malo a neda sa behat len tak po lukach :confused:

tak toto si ale nevyberieme, nevieme to nejako ovplyvnit :confused:

Benicka to veru nevieme a zase do inych okresov tiez nemozme teraz chodit, takze nam fakt nic ine neostava, iba sa venovat nejakemu inemu sportu, behaniu ci cviceniu.

akoze ani tento rok to nebolo nic moc, ale ani nelutujem, stale mam blok spred dvoch rokov, kedy do mna na svahu narazil "podgurazeny"lyziar a vyslo z toho zlomene zapastie… nastastie sa to dobre zahojilo, asi aj kvoli tomu, ze som brala wobenzym, takze odporucam dalej urcite sa vyzbrojte aj pre taketo nehody :smiley:

športovat sa ma celoročne. Teraz budem s detmi jazdit na kolobežke, ale detom som kupila chraniče a nove helmy https://www.cyklospeciality.sk/helmy/detske . teraz chcem kolobežku a helmu kupit sebe, Tak snad nejaku najdem, vyberiem

suhlasim, kolobežky su super veci na svete . Skvele na spevnenie tela, noh, zadku

len skoda, ze ked niekto to vie len na jednu stranu tak je z toho len jednostranne zatazenie a to tiez nie je dobre

To nie je dobre pri nicom, to narobi viacej problemov ako osohu :wink: