Čo hovoril tvoj otec na vysvedčenie? - Strašne sa hneval, pán učiteľ, radšej sa mu snažte vyhnúť! Pani učiteľka sa v škole pýta: - Máte v ruke 2 jablká z toho jedno zjete, čo vám ostane v ruke? Dežko sa prihlási a hovorí: - Ohryzok! - Pani učiteľka,cestou do školy ma prepadli zlodeji. - A čo ti ukradli? - Domácu úlohu! V škole sa rozprávajú dvaja prváčikovia: - Ešte 56 rokov a ideme do dôchodku. Dekan: Pán študent, prečo ste sa rozhodli študovať práve na našej fakulte? Študent: Ale otec ! Nechaj si tie hlúpe otázky! - Janko, a z čoho si dostal tú päťku? - pýta sa otec. - To kvôli Hviezdoslavovi. - Tak sa s ním prestaneš kamarátiť! Malá Anička hovorí otcovi: - Dnes som sa v škole pochlapila. Dostala som dve gule. Dežko bol prvý krát v škole a mamička sa ho pýta: Ako bolo v škole? -Dobre A vedel si? -Áno A hlásil si sa? -Áno A čo sa ťa pýtali? Kto prdol. Na hodine dejepisu: - Čo bolo po smrti Karola Veľkého, žiaci? - Prosím pohreb. Na hodine fyziky sa učiteľ pýta žiakov: "Tak, žiaci, ako by ste z vody urobili svetlo?" Kdesi zozadu sa ozve: "A čo tak umyť okná?" V škole na hodine dejepisu sa učia žiaci o slávnych ľudoch. Uciteľka sa pýta: "Miško, čím sa preslávil Krištof Kolombus?" "Dostal sa bez víz do Ameriky," odpovedá Miško. Otec sa pýta syna: - Čo sa teraz učíte v škole? - Hľadáme spoločného menovateľa. - To sa ešte nenašiel? Ja som ho hľadal, keď som ešte chodil do školy. Mamička hovorí synčekovi: "Jožko, na budúci rok už budeš druhák a to už budeš môcť umývať riad. Jožko povie: "Tak to radšej prepadnem!" Otec sa pýta syna, ktorý sa práve vrátil z maturity, ako bolo. - Vieš, oci, celá maturita prebiehala pobožne. - A to akože ako? - To vieš, skúšajúci bol v čiernom, ja som bol v čiernom. On položil otázku, ja som sa prežehnal. Ja som odpovedal, on sa prežehnal.
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14369-zo-skoly