Prosim o radu. Som ZTP, a najako mi zacali vypadavat zuby. Chcel by som si ich dat vsetky porobit. To znamena vsetky vytrhat a dat si urobit nove, tak sa chcem opytat, ci budem platit ako kazdy iny, alebo kedze mam aj perukaz ZTP, ci mam narok na nejaku zlavu?
Ako každý iný.
Preukaz ZŤP nemá vplyv na menšie platby u zubára. Odporúčam poradiť sa s revíznym lekárom vašej zdravotnej poisťovne o rozsahu stomatologickej starostlivosti. Zároveň vám vysvetlí, ktoré zdravotné výkony a materiál hradí zdravotná poisťovňa, a ktoré si hradí poistenec.
Dakujem za radu. To znamená, že si všetko budem hradiť ako každý zdravý občan? Tak potom ten preukaz mi je na nič? A ešte jednu otázočku. Kedže som chorý na srdce, bude mi môcť dať zubár injekciu na umŕtvenie?
Dakujem a viete mi poradit, kedze som chory na srdce, ci mi zubar moze dat injekciu na umrtvenie?
Kvôli preukazu ZTP ti dávaju v Tescu dietne potraviny so zľavou?
Zlava pre ZTP nie je stanovena u ziadneho lekara. Zavisi od poistovne, ci zmluvnemu zubarovi uhradi za pacienta viac, teda aby pacient zaplatil menej. Treba ist do poistovne a opytat sa. Samozrejme musis ist k zubarovi, ktory ma zmluvu s danou zdravotnou poistovnou. Injekciu Ti samozrejme moze stomatolog aplikovat, avsak u kardiakov je vhodne mat so sebou aktualne vysledky testov (tlak, zrazanlivost, alergie … od vseobecneho lekara.) Taktiez sa u ludi s takymi problemami nepouziva Supracain (artikai), ale skor Mepivastesin, Mepavakain ci Mesocain. Najskor by som to riesil na stomatologii na Heydukovej, kde su zazmluvneni a v pripade komplikacii mozu ihned zaisahnut, kedze ide o nemocnicu.