Afty, ako sa ich zbaviť?

Prosím, vie niekto, čo je to tinktúra gingivalis, malo by to byť účinné na afty. nemôžem sa k tomu dopátrať. Ďakujem.

Ten MUNDISAL gél je naozaj super,doporučujem aj ja,na druhý deň sa už hoja a ani to už nebolí,inými metódami je to dlhšie a bolestivejšie

no mne MUNDISAL važne nepomohol, dokonca mi to afty este zhorsilo, priserne to bolelo a ete viac mi ich rozožralo a dlsie sa hojili,proste mi to tak vystipalo že to už ani nepouživam

tinktura je dobra ale nelieci pricinu, skus v lekarni na mierovej v BA tam mi ju minule namiesali…

Čaute, len som chcela všetkým povedať, že tá tinktura gingivalis mi zahojila afty asi tak za 1,5 dňa. Najprv to štípalo, ale čo, hlavne, že už sú fuč, dávala som si zároveň b komplex, C vitámín a Biopron 9- laktobacily.

vsetko o aftach

ahojte… tiez mam problem s aftami, uz par rokov (a to mam len 17)… ked som bola mladsia, pouzivala som Bukosan, nepomahalo to velmi rychlo, ale aft to stiahlo aj ked to velmi stipalo… Vyskusala som aj Corsodyl 0,1% roztok, po prvom pouziti som bola nadsena, ale momentalne mi to absolutne vobec nezabera… davam si ho treti den a aft sa nezmensuje, praveze zvacsuje, sice trochu menej boli… tak neviem, ci to vam pomaha, ja asi zase znova vyskusam nieco nove… prajem vam vela stastia v boji proti zahadnym aftam … :wink:

Ludia skuste kyselinu listovu tusim sa to da zohnat v lekarni ale ak nie niejaka znama zdravotna sestra to určite vie zaobstarat…kvapku na tycinku do uši a potriet aft on zbiela a behom 2-3 hodin už nebude.Ale pozor potrite iba priamo aft!

No afty mi zozeru pol zivota, mavam ich pravidelne kazde dva tyzdne a su stale vacsie a vacsie.Preve teraz ma velkost jedneho cm a taku bolest som nezazla este nikdy v zivote.Pouzivala som vsetko co tu bolo popisane a teraz mi najlepsie robi roztok Herbadent, ale len na chvilku utlmi bolest a potom je to rovnake.Hoja sa mi niekedy aj dva tyzdne.Ale dufam, ze raz niekto objavi priciny a bude vediet pomoct vsetkym NAM, ktori musime trpiet takuto bolest.

Súvisí to s kvasinkovou infekciou, obmedz sladké na nulu a dodaj si B komplex.

poradite mi nejaky domaci recept na afty?? a rychly?? dakujem

Ahojte “AFŤÁCI” !!
Mám 45 rokov a od útlej mladosti trpím aftózou. Mám úplne všetky skúsenosti ktoré vo svojich príspevkoch popisujete avšak takmer všetko márne !! (skúsim ešte tú kyselinu listovú, mundisol a tem marihuanový olejček lebo som ich ešte neskúsil ) Chce by som vás však informovať o tom čo mi jediné doposiaľ aspoň trochu pomáhalo zvládnuť túto pliagu. Je to ústna mastička : Kenalog in Orabase !! Táto mastička pomerne rýchlo lieči afty a najlepšie v ich tvorbe !! Ale POZOR !! Pred niekoľkými rokmi bola táto úžasná vec vyradená z dovozu liekov a už sa vám ju asi nepodarí u nás nikde zohnať !! Adekvátna náhrada sa vraj tiež už nedováža ,takže supeeer !! Podarilo sa mi však cez môjho brata , ktorý pracoval v Anglicku zohnať akvivalent ktorý sa volá : Adcortyl in Orabase . !!! Je to to isté a naozaj je to jediné čo mi doteraz zaberá. Je to kortykodná masť !! Čo je však teraz horšie že sa mi začali robiť afty v hrdle a plikácia mastičky je tam nemožná takže každá rada dobrá !! Určite vyskúšam aj ostatné preparáty ktoré odporúčate a zatiaľ som ich neodskúšal !!! Takže hrr do boja a šťastný a nebolestivý nový rok !!!

Zabudol som vám ešte poradiť jednu dobrú vec !! Po dlhšom dennom užívaní koenzimu Q10 sa mi výskyt áft rapídne znížil a priebeh liečenia zlepšil . Je to však dlhodobejšia záležitosť !! Ďuri

Posielam vám ešte sumár všetkého , čo a ako na afty pomáha !!! Pozrite : http://www.mouthulcers.org/FMPro?-db=mu_treatments.fp5&-format=MUHP_treatment_survey.asp&-sortfield=votes&-sortorder=descend&-max=all&-findall

Moja dcéra mala aftu, predpísali jej vodičku na vytieranie, mala iba 2 roky, plakala celé noci, ešte som bola aj tehotná, takže som ju celý týžden prenosila na rukách. Bola to dlhá liečba, ale ked to dostala druhý ktrát, doktorka nám poradila BORAX 5 , je to sto guličiek za 60 Sk. Bola som nadšená, hned na druhý deň jej bolo lepšie, dokonca sa mohla aj najesť. Bola som len trochu naštvatá, že mi to neporadila aj pri prvom raze.

Ja mam afty od malicka neaka stara babka mi pomohla ale ona to robila neako nozom pychla ho potom do zeme … no pomohlo to na par mesiacov-ludova liecitelka. staci ze sa mi troska znizi imunita a uz sme doma 4 a viac aftov bezne… skusala som kadeake vodicky, lieky a neviem co …aj liecbu ozonom u stomatologa no nepomohlo to. Nazlepsenie imunity mi pomohlo ked som papala lytzycku cukru na ktorej bolo par kvapiek rozrobeneho propolisu s alkoholom… aft musi dozriet a potom sa zahoji no trva to aj 2 tyzdne a nenormalne to boli , hlavne tie na mandliach a v hrdle… nikdy to necistite s alkoholom a solou …len to rozdrazdite a nic neporiesite len to bude viac boliet.

21.12 sa mi urobila afta na jazyku a riadne mi otravila vianoce.robim si vyplachy corsodylom uzivam vsetky becka a konecne dnes som prespala celu noc.takze,aftaci,viem o com pisete.vyskusala som uz v zivote na afty hocico ale zistila som ze pomoze len si to tie dva tyzdne odtrpiet s liecbou alebo bez.

Ja mávam afty ve+mi často už 30 rokov! Prakticky mi to začalo po prekonaní mononukleozy, keď som mala prvý raz vyhádzané aftami celé zadné podnebie aj uvulu… Liečila som sa medzitým aj u imunológa, vraj mám zníženú imunitu, aj ma liečili všelijakými preparátmi, nakoniec mi načas pomohol nejaký prasačí extrakt… Afty však mávam naďalej, aj herpes na perách.
Bolí to ako sviňa, celá hlava,aj sa mi točí, som malátna a unavená, hoci aj nič nerobím. Beriem B-komplex, cetebe, ečko… Na chvíľu bolesť utlmí propolisová tinktúra aplikovaná priamo, ale po chvíli to začne znova! Takže ahojte, drahí rovnako postihnutí:0

Caute vsetci aftaci, pridavam sa do partie. Mne sa spravila afta na pere z vnutornej strany, no asi patrim k tym stastnejsim, lebo ma to neboli. Obcas som mala - ako sa hovori - vyrazku na jazyku (vraj vtady cloveka niekto ohovara), ale neprikladala som tomu velky vyznam. Za par dni sama zmizla. No teraz to trva uz 3 tyzdne.Pozorne som si precitala vsetky prispevky a rozhodla som sa vyskusat Corsodyl roztok 0,1% a ak by nepomohol, tak mozno Borax alebo gingivalis tinkturu. A samozrejme B-komplex a dam si pozor aj na stravu. Vsetkym VELMI dakujem za plnohodnotne rady a skusenosti, ktore sa cloveku amaterovi pomohli v probleme zorientovat.caute

Este sa chcem opytat - nejak mi to asi uslo - je to prenosne? Mam doma male dieta, tak…