Afty, ako sa ich zbaviť?

akurat vcera som zaspavala s hroznou bolestou na dasnach, mamina mi na ne odporucila propolys…celu noc som nemohla spat…v noci som si nim dasna natierala az som konecne zaspala…a dnes rano som sa zobudila s fasa bolestou a nwm ci nemam napuchnutu bradu…pod dolnou perou sa mi objavila afta…od rana nemozem ani prehltat…a xcela by som sa toho rychlo zbavit…kupila som si dneska na to corsydol…ale v tom nevidim ziaden uspech…aj ked wem, ze hned to asiq nebude badatelne…davam si na to este ten propolys…ale od rana to mam take strpnute ze nwm co skor…ani usmievat sa nemozem co sa mi braduo neda pohybat…poradte mi co skor…je propolys vhodny? a dokedy ma hento bude asiq otravovat? a je afta neako prenosna? dakujem

Ospravedlňujem sa že Vám odpovedám tak neskoro ale bol som v zahraničí. Ja osobne s tým skúsenosti nemám ale moja suseda mala niečo podobné ako opisujete Vy a uvedený doplnok jej pomohol v priebehu 3 - 4 dní. V lekárni sa to zatiaľ kúpiť nedá len na internete. S pozdravom Riška. Tu je stránka www.herboplanetsk.eu

Afty-co s nimi
mile maminky, ja uz viac ako 4 roky vyuziva cisto prirodne produkty pre seba, deti a mnoho svojich znamych, ktore nielen doplnaju co nedostaneme zo stravy ale aj liecia mnohe nase problemy. Mam poruke doma dve dolezite veci a to Candimin(oreganovy olej) a Biomegu 7 (Rakytnikovy olej). Je to nieco uzasne fantasticke, na co kolvek si spomeniete na to to mozete pouzit. Iba,ze Candimin dost stipe tak ho treba riedit a okrem oci pouzit na vsetko. Afty,herpes… to je len odozva na to ,ze nase hrube crevo nie je celkom OK, zacinajte preto ocistou a liecbou creva. Na preliecenie minimalne dvakrat do roka candimin zacinat od 1kvapky a postupne kazdy den pridavat podla toho kto kolko zvladne. Ked si zvyknete a dopracujete sa k davke 10 kv. denne aspon tyzden. Deti samozrejme menej a im odporucam primiesta do lyzicky jogurtu,mliecka… Ja mam osvedcene ked si rozriedim 10kv.do flasticky z rosprasovacom(napr.od florsalminu) a striekam to detom do hrdla,preventivne alebo pri bolesti hrdla. Super to ucinkuje na afty,znecitlivie to a zaroven lieci je to aj prirodne antibiotikum. Funguje aj na bolest uska(j1-2kv na vatu)… Biomega 7 je vhodna dokonca aj do oci a hlavne lieci sliznicu,ktora zacina v nose ustach a konci v konecniku. Tak isto liesi bolesti hrdla,afty,kutiky,hemoroidy,otvoene rany,popaleniny… Na afty treba niekolko krat do dna drzat v ustach rakytnikovy olej cca30min. Blizsie informacie vam urcite daju na distribucnych centrach Finclubu alebo na telefonnych cislach.Pripadne mozete pisat aj mne chrobakova@gmail.com www.finclub.sk,
http://www.finclub.sk/websk/produkt_info.php?products_id=158, http://www.finclub.sk/websk/produkt_info.php?products_id=128
Samozrejme imunitu posilnovat cely rok, snad mimo leta. A na to je fantasticke Biomare alebo Biomax. Pre nedockavcov alebo vazne chorych trocha drahsie Imunomax,Imunoglukan. Pripominam, co je prirodne to je nam prirodzene a organizmus to vie lepsie vyuzit a prijat a nemusi sa trapit s detoxikaciou chemicky vyrobených liekov.

Dobry den. Mam len 17 a vytvoril sa mi aft na genitaliach asi 5 dni dozadu. Poradite prosim vas niaku domacu liecbu? Treba to liecit ci to niekedy aj samo odznie ? dakujem

Dobry den, pred 5 dnami sa mi spravil aft na genitaliach, v tychto dnoch mam nadchu. Mozete mi poradit niake domace liecenie. A je mozne ze by mi to ustupilo same ?

Skuste tinkturu My-ga-la, pripravuju ju priamo v lekarni a ma vyborny hojivy a protizapalovy efekt

Prepacte vola sa My- ga- ra

a kde v akej lekarni/BA?/, co som telefonoval nikde to nepoznaju…

mila xixinka,skus pouzit borax 5ch,tri krat denne po 5 granulkach,je to homeopatikum mozno zabere…kazdemu zabera daco ine,ano afty su prenosne takze si treba davat pozor a hlavne prisna hygiena v ustach musi byt a skus aj nejake vytaminy si kupit hlavne B vitamin.a nezabudni pit vela tekutin tjez je na to najvhodnejsi kamilkovy caj a mozes si kupit takitos v lekarni roztok kamilkovy a kloktat denne aspon tri razy aby si tie afty poriaden vysusila…vela stastia:)

vytrhat vsetky zuby??? to sa zblaznil? to ma akoze pomoct proti aftam???

Vola sa aj tinctura gingivalis a poznaju ju urcite v Univerzitnej lekaarni Ruzinovska 12
Bratislava

ahoj ak chces uzivat laktobacili najlepsia firma a ozaj kvalitna je SWISS,v lekarni si pytaj laktobacili od firmy swiss ak ti budu natiskat laktobacili od firmy GS aj tie su dobre,ale ine uz neber som od fachu a vravim ti pravdu chcem ti pomoct.Najlepsie su swiss laktobacili.Su drahsie ale ozaj kvalitne.pomaha to na secko ci uz u deti ktore maju nejaky ekzem neznami pri dlhodobom uzivani aj polroka alebo 9mesiacov je mozne ze sa zbavis aj takych mensich problemov ak nejake mas teda,a to aky opisujes stav ze mas alebo si mala aj tak na tvojom mieste by som uzivala rok laktobacili od firmi swiss,poznam secky firmy a viem ako funguju,preto swiss ten je naj.Ked ti bude nejaka lekarnicka v lekarni vypravat ze vam stacia aj taketo a budu to lacne tak to je preto ze: asi nevie ze cely rok si stale na antibiotikach a tvoja crevna mikroflora uz takmer nieje ziadna,alebo ten vyrobok chce konecne predat.Od crevnej mikroflory zavisi takmer secko,ci uz ma niekto ekzemi lupiny aj vyrazky afty caste nadchy chripky anginy,crevna mikroflora to su bakterie v nasom creve nam prospesne ktore udrzuju nas organizmus v dobrom stave a zdravom ako nahle pridu antibiotika nici to tie dobre bakterie a rozsiruju sa zle a to kde sa to odzrkadli je otazne,mozu to byt afty,vyrazky,ekzemy aj dokonca alergie.bola som na skoleni a preto posledne slova swiss laktobacili,po mesiaci dvoch tazko v tvojom stave nieco zaregistrujes minimalne 9mesiacov.ahoj a drzim palec

ahojte, nie som lekar, netrpim ani aftami (nastastie!!!), ale mala som minulu zimu asi znizenu imunitu. prejavovalo sa to tak, ze som bola opakovane chora na dychacie cesty a jedna z chorob sa mi spojila so zapalmi v ustnej dutine. (ustnu hygienu dodrziavam.) bolo to neprijemne. lekarka mi vtedy predpisala IMUDON, vycumlala som cele balenie. problemy v ustach zmyzli velmi rychlo a navyse ani choroby sa mi potom dlho nevratili, asi rok. mozno by ste mohli skusit ten IMUDON, dostat ho aj bez predpisu

Má niekto aj nejaký ľudový recept na afty? Lebo väčšina liekov a mastičiek, čo tu radíte jednému pomohli a druhý to vzápetí zatratil.

pri aftach podobne ako aj pri ostatnych ochoreniach je dobre zvazovat benefit/riziko a zacat s terapiou pripravkom, ktory najmenej zatazuje organizmus, vacsinou prirodneho charakteru az k pripravkom obsahujucich synteticke lieciva, zamerane na radikalnejsiu terapiu u pacientov, ktorym “lieky prvej volby nezaberaju”, kedze je uplne prirodzene, ze kazdy organizmus reaguje na liecbu inak a su rozne stupne a formy aft.v tejto postupnosti odporucam uzivat B-KOMLEX forte(3x denne 1tbl po dobu 3 tyzdnov)+ kyselinu listovú+ probiotika, jest jogurty, obmedzit sladke, potierat propolisom (dostat v predajniach, kde sa specializuju na vyrobu medu), potierat FLORSALMINOM sprej,kvapky(šalviova tinktura, ma protizapalove, antimikrobialne ucinky) cmulat pantenol, imudon(laktobacily),tantum verde(sprej, roztok)deti az od 4.rokov!, mundisal a calgel, babydent-aj deti, kamistad-gel,DENTINOX-GEL N, na koniec corsodyl a protefix(len dospely)

Nikto ti nedá záruku že ti niečo zaberie tak ako inému. každý organizmus je individuálny, musíš vyskúšať.

Ja som tiez ten “stastlivec” ktory si uziva s aftami niekolko krat do roka. Raz zaberie to raz ono ako asi kazdemu z nas. Moje aftapoznatky su nasledovne:
Uz asi rok pouzivam kvapky Bukofit, tusim je to nieco podobne ako Herbadent. Je to taka strasne tmava tekutina ktoru si nanesiem na vaticku a touto potieram len aftu a tesne okolie. Zo zaciatku to stipe jak fras, ale po prekonani tejto bolesti pokracujem v potierani az kym z afty zacne tiect krv a zmizne z nej cely biely povlak. Toto staci urobit vecer a rano a den resp. dva na to je po afte.

Udajne pomahaju aj maliny prilozene priamo na aftu. Vyskusal som a okrem bolesti ziadne zlepsenie.
V zahranici na afty predavali taky maly gel, volalo sa to tusim Oragel, alebo tak nejak. Afty to az tak moc nehojilo, ale malo to ucinok lokalneho anestetika a aftu to uplne znecitlivelo. Vydrzalo to celkom dlho, takze ked uz afty boli, tak aspon nezneprijemnovali zivot. Dnes som opat v zahranici a opat mam aftu. Zial ziadny prostriedok pri sebe takze idem skusit nejaku lokalnu lekaren a uvidime co odporucia :slight_smile:

zdravim, mne sa stal taky kuriozny pripadiiik… V sobotu vecer som trosku viacej dostal cez drzku a rozbili mi aj peru z vnutornej strrany…teraz sa z toho stvorila dakym zazrakom afta ktora este fajne napuchla. Cim to mam potierat?? uz ma to dost stve…zatial to potieram vyvarom z repika…zevraj je to na taketo veci dobre…poradte prosim

Dva roky som bojovala s aftami v ústach.Vyskúšala som aj nemožné.Dostala som sa na hematologiu, kde mi vyšetrili krv.Moja štítna žľaza mi likvidovala v tele B12 a tak sa mi tvorilo zvýšene množstvo železa v tele. To spôsobovalo afty.Dostala som B12 v injekciách raz za 1/3 roka. Po 3 dňoch afty zmizli, za čo vďačím svojej gastrologičke, ktorej nebolo jedno, že takto trpím. U obvod. lekárky mi viac krát brali krv ale vždy bola v poriadku. Skúste
si dať vyšetriť krv odborne.

ahoj am podobny problem ako ty a viem ake to no momentalne som zacal na to pouzivat solcoseryl a musim povedat ze perfektne to znecitlivie a kludne sa da jest:)) uzivam ho este kratko na to aby to hned zmizlo ale aj s takymto vysledkom som spokojny lebo sa mozem normalne najest. uz somskusal dost vela z toho co tu popisali okrem b12 to someste neskusal a asi by to aj za skusku stalo aj pre teba ked sa nebojis ihiel:)a hlavne vela b vitaminov ale to uz isto vies tak vela zdaru v boji :slight_smile: