Mne sa po návšteve zubárky urobil maxiaft a nedajbože zmiznúť. Nemohla som jesť ani rozprávať. Známa v lekárni mi dala CORSODYL a za štyri dni vyplachovania úst je konečne pokoj.
Ahojte,patrim do skupiny ludi,co mavaju afty od malicka.Ja si osobne myslim,ze je to o znizenej imunite(vraj krvna skupina 0 je na toto viac nachylna a ja ju mam)a nedostatku vitaminov radu B.Ja s tym v podstate nerobim nic,len ked uz ide naozaj do tuheho(ked ma boli cela huba,tak si to potieram tou fialovou vodickou).Proste som sa s tym naucil zit…vacsinou je to na jesen,ci na jar.Mimochodom som darca krvi a zaujimave,ze im moja krv vyhovuje.Prajem pekny den,Laco
mne celkom pomaja mundisal gel… odporucam
Ste sa všetci zbláznili?? Ja už rok používam koloidné striebro, dá sa ozaj na všetko. Odvtedy nemám afty a aj ostatné choroby sa mi vyhýbajú.
kup si v lekarni pyridoxin … pomaha to
ja mam aftu asi 3x do roka. pouzivam osvedceny domaci liek, do malej nadobky (flasky) som si dala klinceky a trochu alpy…a stym natierat…stipe to velmi, ale za 3 dni je po vsetkom…
Mne pomohlo az vyradenie orechov a citrusov z jedalnicka. Tiez som v minulosti skusal rozne pripravky (jedine to stipalo a efekt ziadny-hojili sa rovnako dlho). Ak uz si ich niecim potriem je to Tea Tree olej. Je pravda, ze sa objavuju pri oslabenom imunitnom systeme a spustacom mozu byt alergenne potraviny. Uz som dlho ziadnu nemal (predtym pravidelne), ale pred tyzdnom som si dal orechovy kolac a na pere sa uz jedna tvori. Takze sa mily aftaci zamerajte skor na priciny ich tvorby a nie az na bolestive odstranovanie. Ja si uz zhruba rok kontrolujem jedalnicek a fakt to funguje.
Tak na aftu odporucam Herbadent, je to taka tmava tinktura v lekarni to dostat, staci aftu tym potierat dva krat denne, alebo aj trikrat, hlavne na noc a za tri dni je vybavene. Co sa tyka probiotik, to je tiez fajn, ale najlepsie probiotika su od firmy Valosun, konkretne Biopron9. Skvely vyrobok.
Imudon už lekárne nemajú, vraj skončila výroba.
Príčinou mojích je, že mám hnisavú angínu, takže rada hľadajte príčinu nie je veľmi užitočná
Podla mna su tieto vsetky pripravky.
Ja mam afty uz velmi dlho, uz asi styri roky vkuse a neviem sa ich vobec zbavit. Je to neskutocne, ked ich mam v ustach okolo 50 je to uplne maximum. Pri tomto maxime som uz lezal aj v nemocnici. No to nikdy nezabudnem na ten pocit, ked som myslel, ze je so mnou koniec. Nevedel som vobec pohybovat tvarou. Jedlo a vodu som prijimal cez zavedenu hadicu do zaludka. Bolo to fakt hrozne, u mna taketo “zachvaty” aft sposobuje hlavne angina a to je u mna v zime bezne. Ale nasiel som na to liek, ktory zmiernuje prejavy tychto aft, je to alternativny liek “homeopatika”. Mam taky pocit, ked to provnam s tym, co bolo niekedy, ze fakt to zabera a odkedy beriem tento liek, tak nemam s tym az take problemy. Je mi lepsie a aspon sa mozem sam najest
Ktoré homeopatikum berieš, čo je presne napísané na krabičke?
Prosím ťa, v živote som nemala afty. Ale dnes ráno sa to začalo a bolia ma celé ústa. Brala som pred tým dvoje antibiotiká na hrdlo a urobili mi výter a ten je negatívny na niake coky. A stále ma bolia uši a aj hrdlo. Už si myslia, že si vymýšľam. Čo je to to striebro? Ďakujem.
Ahojte všetci trpiaci aftami, celý život som mala problémy s touto pliagou. Moja lekárka mi stále tvrdila, že mám nedostatok vitamínov. Ale aj napriek tomu, že som ich neustále užívala, stav sa mi nemenil. Moja zubárka sa už na toto moje trápenie nemohla pozerať, tak to vzala do svojich rúk. Poslala ma na kožné, aby mi urobili kožné testy na zložky amalgámu. Zistili mi alergiu na niektoré zložky. Po tom, ako mi moja zubárka vymenila všetky amalg. plomby za biele, môj stav sa o 60 % zlepšil. Neskôr som navštívila jedno centrum celostnej medicíny, kde vyšetrujú pomocou EAV prístroja a tam mi zistili veľké množstvo ťažkých kovov a plesní v organizme. Naordinovali mi prísnu diétu a užívala som aj prípravky (niečo na spôsob homeopatík), ktoré som si kupovala len priamo u nich. Za šesť rokov som nemala ani jedinú aftu. Teraz, keď poruším diétu a zjem aj to čo nemám tak sa mi nejaká tá afta objaví. A keďže som si už od tej bolesti odvykla, veľmi mi to vadí. Takže radšej sa budem vyhýbať akýmkoľvek potravinovým pokušeniam ako mať afty.
Ja mám afty ešte len týždeň, ale každý deň pribúdajú a už sa mi nedá ani jesť, mám ich aj na jazyku a strašne to bolí. Prosím poradte, čo na to.
Ahojte vsetci, prave si citam, ako Vas afty trapia a zial aj ja patrim medzitych co ich maju. Mavam ich par rokov, najprv som mala jednu a zmyzla do par dni. Posledne sa mi zacali tvorit vacsie a hojili sa tazsie. No a rekord je, ze momentalne mam zapalene dasna, na ktorych mam aj 20 aft a jazyk posiaty pupakmi. Tiez som vyskusala vsetko, co ste tu popisali. Teraz som bola u lekara a ten ma objednal na odber, nasadil mi antivirotika a taky gel - lokalne anestetikum, ktory ucinkuje maximalne 20 min., uz som z toho hotova, lebo je to neznesitelne, nemozem jest, pit a este mi aj vyskocila teplota. Drzim vsetkym palce, majte sa.
No, mne sa afta vytvorila minuly tyzden, prave ked som mal narychlo spravit seminarku, ked som mal pred skuskou a tento tyzden pred dalsimi, okrem toho som chory (hnisava angina - asi), takze verim tomu, ze sa mi afta vytvorila v dosledku stresu, aj ked som nijaky nepocitoval, a oslabenej imunity. V lekarni mi na to dali KAMISTAD GEL, odporucila mi ho aj obvodna nezavisle od lekarnikov. Zatial zmenu nepocitujem, afta sa nezmenila, ale dufam, ze sa to zlepsi. Drzte palce, mne a aj vsetkym ostatnym, ktori trpia na afty. pekny den.
Zdravím. Na afty sa mi zatiaľ najviac osvedčilo koloidné striebro. Dlho som sa nechal presviedčať kolegyňou, bral som ho ako babské bylinky. Ale odkedy mi po jeho užití afty zmizli do dvoch dní, nedám naň dopustiť. Okrem toho ho využívam na všetky možné neduhy - od chrípok až po kožné odreniny.
Uz som sem pisal, ze sa mi objavila afta, tak som vyskusal takuto vec. Kupil som si Corsodyl 0,1, ktory je najslabsi z corsodylov. Potieral som si aftu vatovou tycinkou tak, az kym nezacala krvacat, to podla vasich rad. Potom som usta este raz vyplachol corsodylom. No a na koniec som si aftu natrel kamistadom - to je taky hnedy (zlty?) gelik, po ktorom vam na chvilu strpne papula. Trochu. Uz na druhy den rano som videl zlepsenie, dnes mi afta takmer uplne zmizla (klopem na drevo). Netvrdim, ze pomohol cely tento postup, mozno to spravil len ten corsodyl, mozno kamistad (o ktorom trosku pochybujem). Mozno mi afta mizne sama, pretoze ju mam uz vyse tyzdna. Ale myslim si, ze to najma vdaka corsodylu. Vela stastia.