Ja som dcére objavila 4 vši v polovici augusta, neviem ako ich dostala, do škôlky vtedy nechodila, hrávala sa len s 2 dievčatami cez ulicu a pochybujem, že oni ich mali. Vyskúšala som na odporúčanie v lekárni Pedicul Hermal, Paranit, nejaký šampon proti všiam s okamžitým účinkom, ktorý nemá špeciálny názov, ale nič z toho nepomohlo na hnidy. Boli tam stále, vôbec sa nedali vyčesať nijakým priloženým hrebeňom, po jednej som ich sťahovala a pri opätovnom prezeraní boli tam znova, akoby som nič neurobila. A to nehovorim slzách, ktoré to vždy sprevádzali, lebo treba kontrolovať po pramienku a to trvá aspoň 1 až 2 hodiny ak ich je veľa. Kolegyňa mi poradila Ortosan, ale v lekárni povedali, že ho už nevyrábajú a podobný je Diffusil H. Tento sme nastriekali a podľa návodu ma pôsobiť 4 - až 12 hodin, ja som to nechala 10 hod., umyla normálnym šamponom a sú preč, zostali sem tam také zoschnuté šupinky, žiadné hnidy ako predtým. Prípravky predtým boli drahé a nám nepomohli, až tento Diffusil a v malom meste v jednej lekárni bol za 10 Eur v druhej za 5,80, to isté balenie. Už som bola rozhodnutá kúpiť ortosan pre psov ako som to čítala tu na nete. Treba aj vyprať posteľné prádlo pri 60 stupňov, veci, ktoré sa nedajú prať treba dať do mrazničky na dobu 24 hod pri aspoň -18 stupňov, aby sa zamedzilo opätovnej nákaze (vankúše, plyšiaky s ktorými spáva, ja som dala aj ozdoby do vlasov, dokonca barbiny /, tak som to vyčítala v ktoromsi letáku. A to aj viac krát, keď som videla, že stále má hnidy. Je to hrozné a tým čo sa trápia celé mesiace teda nezávidím.
Malá ma vlasy nižšie pliec a nemusela som ju dať ani strihať. Prajem veľa šťastia.