Aky mate kavovar?

Ahojte, stahujeme sa a chceme novy kavovar, neviem aky mam vybrat kavovary, doteraz sme si kavu robili klasicky zalievanu z kanvice, ale rozhodla som sa, ze chcem kavovar. Vybrat znacku “Delonghi” ? Objavuje a tam najcastejsie, takze predpokladam, ze bude asi aj najlepsia ale napriek tomu chcem vediet vas nazor.

Dobrý deň,

odporučím vám mrknúť určite na toto porovnanie kávovarov. Je to tam pekne popísané. Ale je dôležité sa určite zorientovať, ktorý by ste chcela druh kávovaru, či to bude pákový, kapsľový atď. To je rozhodne dôležitejšie ako značka.

Ahoj, musíš sa v prvom rade rozhodnúť, či chceš kávovar pákový, kapsuľový, na mletie kávy, aj s napeňovačom mlieka atď. My máme kapsulový Nescafé Dolce Guste a vyhovuje nám veľmi. Niekto možno povie, že do neho idú drahé kapsule, ale my ich vždy objednávame viacej cez internet keď je nejaká väčšia zľava, alebo ušetríme cez stránku https://www.kodino.com/sk/ Páči sa mi, že majú hlavne veľa druhov rôznych káv, nápojov, ktoré môžeš pripraviť. Čiže si tam vyberie kávu naozaj každý podľa svojej chuti. Rodičia majú zasa Tchibo tiež na kaspule a sú spokojní tak isto. :slight_smile:

ahojte. mate skusenost niekto s nejakym inym kavovarom ako kapsulovym? vela pocuvam o tom, ze kapsulovy je vhodny pri prilezitostnom pouzivani a nie ked pijeme dennodenne niekolko kav, preto premyslam nad automatom alebo aspon pakovym, ale neviem co je lepsie, preto by ma potesili skusenosti :slight_smile:

ale je to tak, podla mna sa kapsule fakt neoplatia, ked pijete vela kavy :wink:
to ty pozeraj najskor po automatickom alebo aspon poloautomate, to ti bude ovela lepsie, ja kvitujem, ked ma kavovar aj mlyncek, ze si rano pomelie kavu a vies, ze je cerstvo a dobre pomleta a ta vona to je jedna basen :wink:

Ale aké sú tie ceny za automatický kávovar??
Koľko je taký priemer za kvalitu?

toto je velmi individualne, lebo co znacka to proste aj ina cena a tiez zase zalezi aj ci chces s displejom, ci chces dotykove ovladanie, lebo v tom sa potom po vacsine uz meni cena a ide smerom hore :wink:

my co sme kupovali nedavno, tak okolo 600 eciek nas stal, ale brali sme ho na splatky, takze tu cenu som nejako nepocitila, ze by bola vyssia, najskor som mala v plane len taky nejaky do 200 eur kupit, ale tie sa mi nejako nezdali.
a vobec nelutujem to, ze sme tolko do neho dali, lebo ozaj je dobry :slight_smile:

Ale tak myslím, že my zrovna s displejom mať nemusíme, pre mňa je podstatné to aby urobil dobrú kávu, to aké bude mať ovládanie mi je viac menej jedno, len aby to bolo jednoduché, nie moc komplikované, lebo nie sme nejako na tieto veci, žeby sme v tom boli s drahým zdatní.
A stačí ak bude espresso robiť.

My stále pijeme nesku, ale už som si povedala, že dosť, teraz som videla v letáku Planea v akcii Philips kávovar a vychádza na splátky 389€. Takže ani nebudem ďalej nejako premýšľať.
Má aj displej, no vyzerá prepracovane, takže ja si pôjdem ten vziať tento týždeň, len ešte musím drahého na to pripraviť. :smiley:

tak mne sa to pacilo, lebo mi pride to ovladanie take zaujimavejsie, ked je tam displej, ale tak to je moj pohlad, ale toto je najlepsie ist si pozriet tie kavovary na vlastne oci, aj ake su velke aj vsetko okolo toho, ako je to s ovladanim a potom sa aj rozhodnes, ci to chces kupovat normalne alebo na splatky :wink: co sa ti bude zdat vhodnejsie, ale napriklad co teraz @hruzinsiovka pisala tak to ti tiez nevyzera zle, to vyzera zaujimava akcia :wink:

ale ked to kupujes na splatky tak sa ti to zbytocne predrazi nie??

Veľmi záleží kde kupuješ, niekde sa to predraží, ale niekde nie, musíš sa na to informovať, keď to kupuješ, že aké sú podmienky, ten obchod, čo som o ňom písala máva často také akcie, že bez navýšenia a podobne :wink:

Hm nerada nakupujem na splátky ale chápem že keď sa inak nedá tak aj tak je dobre

Ked kazdy mame inu financnu situaciu a napriklad ja som vela veci uz v zivote brala na splatky a uplne v pohode, mohla som si aspon naraz kupit viacej veci, ze to nie je taka zataz na penazenku jak keby sa to narazovo vsetko na komplet plati :slight_smile:

Toto som si aj ja myslela, ale nie vzdy je to tak, je pravda, ze pri niektorych obchodoch to tak je, ale nie pri vsetkych. Kazdy mava nejake akcie, ja nakupujem na splatky len ked je to bez navysenia vtedy sa to podla mna ozaj oplati, vtedy sa dokazem odviazat :smiley: :smiley:

no dobre takze v tom sa trochu stracam ako je nieco take mozne, kde mate skusenosti s takymto nakupom v akych obchodoch, ze sa to oplati?? bola by som rada keby ste mi napisali konkretne :slight_smile:
mate niekto uz aj taky kavovar, ktory sa da nejako telefonom ovladat? lebo to mi kamaratka spominala, ze uz nieco take jestvuje :smiley:

napriklad my sme tak telku kupovali v Planeu a pred par mesiacmi aj chladnicku, takze ja s tym mam skusenost a hodnotim to pozitivne, nebol problem, vsetko sme dohodli, splatky tak ako mi vyhovovali a vybavene :slight_smile:

chladnicku?? toto by ma celkom zaujimalo, lebo ta nasa uz take zvuky vydava, ze az obavy mam z nej :smiley: :smiley: :smiley:

Ja väčšinu vecí čo sme takýchto kupovali aj domov, že spotrebiče, tak som to všetko v Planeu, aj kvôli cene aj kvôli ponukám, ktoré majú.
V iných obchodoch som mala niekoľkokrát problém aj s obsluhou, ale v tomto, čo som písala nie tak úplne v pohodičke mi predajca poradil a pomohol s výberom :slight_smile: