Autolekárničky by mali od marca budúceho roku obsahovať aj kartu prvej pomoci
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/5364-autolekarnicky-by-sa-mali-od-marca-2009-doplnit-o-kartu-prvej-pomoci
Autolekárničky by mali od marca budúceho roku obsahovať aj kartu prvej pomoci
Či sa zvýši percento zachránených osôb nad 10%, to je vec názoru a bolo by to pekné. Napísali ste čo má obsahovat “Karta prvej pomoci”, ale ako má vyzerať v skutočnosti ste neuviedli. Je pomaly koniec januára, za dva mesiace má byť toto ustanovenie v platnosti, ale ani v nových lekárničkách, ani v lekárňach o tychto kartach doposial ani nechyrovali. Nemôžete namiesto uverejnenia siahlodlhých článkov, pridat aj obrazok?
Do lekarniciek, ktore maju respir. dobu do r.2010 budu sa dat objednat(dokupit) Karty prvej pomoci, alebo ako vlastne postupovat???
V maji 2008 som kupil AUDI A4 a v lekernicke je nemecka vybava aj s Kartou… - sice v nemcine, ale je uz tam…
Myslím,že kto nevie podať prvú pomoc svojou znalosťou,kartička mu nepomôže.To je ako prvý krát variť podla kuchárskej knihy.
Mám osobnú skúsenosť pri zachraňovaní života a veru čas na čítanie návodu som určite nemal.A hlavne bola tma,takže čítať sa ani nedalo.Ide zas o biznis a ďalšie výdavky.
Tu stále ide len o peniaze s tou kartou, už Asi nevedia čo vymyslieť. Mám za sebou kurz prvej pomoci a aj tak mám strach niekomu ju podať aj keď viem ako. Čo vlastne s tou kartou?Dokedy si ju musím zakúpiť do auta?Minulý rok sme kúpili Octaviu a do nej novú lekárničku. To teraz znamená, že si mám kúpiť opäť novú alebo mi stačí táto ktorá má ešte dlhú lehotu a dokúpiť si do nej len tú kartu? Prosím Vás o radu…Ďakujem
a co bude dalsie retaze lopata vrece z pieskom autogen alebo zrovna cely zachrany sistem pani mudrci bisa uz mohli zamysliet ze pricinou smrti na nisu vzdi len vodici ale aj nezmiselne postavene paragrafi 18. 14 totalna blbost
vsetko je len o peniazoch hospodarsku krizu nebudu riesit bohaty a mocny ale chudobny ablbi karta k tomu prispeje ako aj zvisenie cien potravin a td
Som vodič viac ako 40 r.Zatial som lekarničku nepoužil.Nech si páni spočitaju kolko som vyhodil za lekarničky.Každý magor ktorý ma v zadku dieru a príde na rozhodujuci flek si myslí že spraví dieru do sveta a len vyhána vodičom peniaze z vrecka.Aj lekár má problemy okamžite a správne diagnostikovať problém zraneného.Čo ked pohnete zraneného a on ma poškodenú chrbticu.Spravíte viac škody ako osohu a on sa vám potom podakuje.Čo potom?
Nedaa sa ta blba a vymyslena karta stiahnut dakde na nete, si to vytlaciim aj na format A0 ked budu stastny ale prachy za to vyhadzovat nebudem :o))) dajte pliiz vedeit ci to je na nete dakde oscanovane.
Dik
Zakonodarnym blbcom zdar!
POZOR! obrázok ma logo Červeného kríža a tí sú na svoje veci veľmi citliví. V apríli vám to môžu zrátať na ceste spolu s dopravákmi v rámci mesiaca bezpečnosti na cestách.
DOPLNOK:
Chyba je u autora LUBIK z 3.2.2009 (tam je logo SČK)
Linky od MARIANS z 6.2.2009 sú O.K. (bez loga)
V tomto dám Jozefovi za pravdu,čo ked ozaj má ten človek poranenu chrbticu ?
tu kartu nech si strcia do riti blbci vygumovany.a nech sa radsej zamysliaa nad vaznejsimy vecmi a nie nad njakou kartou ktora nepomoze vodicom ale ich zasa len okradne
uplne zbytocna vec ako vacsina poslancov vo vlade
buďte rád, že ste to doteraz nemusel použiť, a vy ste vlastne už aj odborník, vy viete, že nemáte s človekom hýbať, lebo čo keď, teda vás stretnúť po autonehode by bolo najlepšie, máte autolekárničku a máte prehľad
Od marca 2009 treba mať v starsej ale este funkcnej (pred expiraciou) auto, moto, pre nakladaky, autobusy… vložena KARTA PRVEJ POMOCI (KPP), moze byt papier vytlačený na farebnej tlaciarni a laminovany, lebo aby bola „…vyrobená z vodu a prachu vzdorného materiálu…”
Inak ak by z si z vas niekto chcel dodatocne kupit tuto kartu ma smolu. podla papalasov sa tieto karty budu dat dokupit v lekarnach, co je sice velmi pekne, ale je to uplne na nic. Pracujem totiz v lekarni a od vyrobcu tychto karticiek sme dostali spravu, ze karticky nam nestihnu dodat, pretoze ich ledva stihaju vyrabat pre autolekarnicky, ktore budu v obehu po 1.3.2009. Takze smola, treba cvakat za novu autolekarnicku.
mam prefotenu a cernobielu nebude to fizlom vadit???
Suhlasim. Ani jedno cloveku nepomoze. Svestkam to ale zvysi prijmi do rozpoctu pokladne (vrecka).