Bezbolestné ošetrenie zubov? Samozrejmosť.

Písal som včera, že to použivam niekoľko rokov,anestezu si musí pac.zaplatiť,lebo
poisťovna ju nehradi pri plombovaní.Ale ináč
nie je problém,pac.si sadne,vyšetrím ho a potom dam anestézu a celý výkon,plombovanie,
pliešky a iné bolestivé zákroky sú bezbolestné.Ved nie sme na gestape.

Tak to potom závidím Vašim pacientom, že takéto niečo používate už niekoľko rokov. No verím tomu, že možno by ste bol sám prekvapený ako to ešte stále funguje v niektorých ambulanciach Vašich kolegov. A z vlastnej skúsenosti, a zo skúseností z môjho okolia Vám môžem povedať, že pacienti si tieto nepríjemné zážitky určite nevymýšľajú.

stomatologičku,ktorej keď som povedala,že by som chcela inj.predtým,ako mi bude zub vŕtať,tak mi povedala,že som kardiatička a nemám nanič nárok.tak som to tam VYTRPELA.nepostrehla som,kde sú také ambulancie??adresa,ak to nie je proti pravidlám.ďakujem.

Z akého mesta ste? Ja Vám viem poradiť len bratislavských.

ale ja sa aj tak bojim pretože som sa sklamala velmi v zubaroch som z Nitry

Dobrý den, z clanku som usudila, že ste zubný lekár, velmi by ma zaujimalo, kde sidlite, či ste mily a ochotny, pretoze ja mam zo zubarov panicky strach. Budem rada ak ma budete informovat na: petra31@orangemail.sk

Mozete mi na mail poradit tych bratislavskych?
Dakujem

Máme celá rodina obvodného zubára v Ružinovskej poliklinike na II. poschodí a chodíme tam naozaj dopredu už zo strachom! Na preventívky chodíme pravidelne, nikdy sa mi na zuboch nič neobjaví čo by bolo treba opraviť, a do mesiaca po kontrole sa už idem od bolesti zblázniť. Po osobnom objednaní a určení termínu, nakolko z dôvodu veľa práce a vyrušovania telefóny sestra neberie, čakaní cca dvoch týždňov sa konečne aj dá dostať na radu a so strachom si dať opraviť kaz na zube. Jasné že nie zadarmo! Pritom si pri každom blombovaní priplácame cca 200-300,- Sk za obyčajnú amalgánovú blombu, (keď som sa informoval prečo, tak som dostal odpoveď že VZ poisťovňa prepláca tieto blomby len pri ručnom namiešaní - a že kdo sa s tým má babrať keď sú stroje), na výplach úst nam podáva sestrička teplú vodu z vodovodu, kreslo sa pri nastavení polohy samé posúva ináč (niečo zaviní aj moj tlak chrbtom, keď sa to už od bolesti nedá vydržať), no a inekciu vraj nepichá z dôvodu že by potom nevedel posúdiť či je ten zub pri vŕtaní citlivý, alebo dokedy môže ešte vŕtať do kazu. Podá ju až po rôznych dohadovaniach -že on najlepšie vie či je treba, alebo nie. Ak poznáte na okolí nejakého šikovného zubára (môže byť aj nejaká milá pani zubárka), prosíííím dajte mi vedieť. Rád odbremeníme tohto zubára od jeho namáhavej práci. P.S.: Nakoľko som zo strachu už ani na opravu nechcel ísť, dával som si niektoré zuby radšej vytrhnúť, tam sme sa aspoň o inekcii dohadovat nemuseli!!!

Tak mi prosííííím poraď, nechcem aby také skúsenosti aké som mal doteraz ja, prežíval aj môj syn a vnučka. Dopredu vrelé díky. Som z Ružinova a tu na pohotovosti robí jedna super zubárka, ale ona tam žial neblombuje. Nevie niekto na ňu kontakt, alebo kde ma svoju ambulanciu?

Práve včera som absolvovala návštevu zubára a mám čerstvú skúsenosť. Pri trhaní zubu lekárka najprv použila normálne anestetikum a keď zistila že to nie je dobre stŕpnuté použila aj tú pištoľ. Fakt to pomohlo a môj zhnisavený zub bol perfektne vytrhnutý.Môžem vrele doporučiť. Inak je fakt, že mám aj skvelú zubárku, Dr. Muchová, ale ordinuje vo Fiľakove a ja za ňou dochádzam cez 50 km, ale oplatí sa.

Veľmi závisí od prístupu lekára. Ja osobne podávam anestetikum takmer každému pacientovi - výnimkou je len prípad ak si ju pacient neželá alebo ide o ozajstnu banalitu. V reáli sú to možno 3-4 pacienti mesačne.

Ano, tak to idem k vam ak beriete novych pacientov . moj mail : petra31@orangemail.sk

No práve dnes som dostal dve injekcie a nezabrali, takže oddnes si už akosi neprajem trhanie zubu, bo bolo to strašné

odkedy som nasla sukromneho zubara, tak zakroky su bezbolestne co sa vrtania tyka (trhanie som este nezasila - no uvidim). Ja osobne som extremne bojazlivy pacient a aj mesiac pred terminom som uz z toho riadne rozklepana :smiley:
Preto by som sa chcela spytat ci existuje aj nieco vo forme tabletiek co by mohol zubný lekar podat pacientovi pred zakrokom a pacient by bol z toho lieku trošičku “out of reality” a zakrok by prezil uvolnene :smiley:

Zdravím, hľadám dobrého a ľudského zubára/ku, ktorý prijme 3 pacientov… Mali sme skvelú pani zubárku, chodila som k nej 22 rokov a moja mama 35, ibaže nám p. zubárka odišla do dôchodku. Prešli sme k inej zubárke - odhodlávali sme sa asi 3/4 roka… Pôvodná p. zubárka ma videla len na preventívkach, ak našla problém, ihneď ho vyriešila a zase bol pokoj… ak sa jej niečo nezdalo, urobila si poznámku a pri ďalšej kontrole to overila… Táto nová mi zaplombovala 8-ičku (funkčne je úplne zbytočná - lepšie by bolo ju vytrhnúť), plomba vydržala asi 2 mesiace a vypadla. Podozrivé bolo aj to, že sme boli v čakárni jediní, toto som predtým nepoznala - nikdy sa nič nemuselo opravovať, pacientov bolo vždy viac ako u iných zubárov a ceny boli tzv. ľudové :o) Viete mi niekto poradiť nového zubára/ku podobných kvalít? Som z Petržalky, posielajte mi však kontakty z rôznych koncov BA, nakoľko tí ozaj dobrí majú zväčša plné stavy a nechcú prijímať nových pacientov… môj mail: labella@zoznam.sk, vopred vďaka :o)

Dobry den. No ja mam zo zubarov prisernu paniku…a stale ma tam chyti hyperventilacny zachvat…moze za to moja predosla pani zubarka…na ten sadizmus a nekvalitu k tomu asi nezabudnem…no mam aj dost citlive zuby a pred casom som prekonala anafylakticky sok po liekoch z toho dovodu musim na cas vylucit vsetky lieciva. Ale momentalne potrebujem navstivit zubara. Viete mi, prosim, odporucit skutocne takeho, ktory sa da oznacit za bezbolestneho aj bez podania anestetik?

Dobrý deň. Chcem sa opýtať poradí mi niekto zubára v Košiciach/adresu/,ktorý trhá zuby pod anestézou a co k tomu treba,ak niesom jeho pacient.Syn ma 7rokov ma strach zo zubára a nechceme ho trápiť Ďakujem

dobry den… volam sa lucia mam 15 rokov a strasne velmo sa bojim zubara… len by som sa chcela spytat kolko ta anesteza asi tak stoji lebo ja newjem ci by mi to rodicia dowolili … dakujem ak mozete odpovecte na mail :slight_smile:

moja zubarka sa vola Hinceova Darina,ambulanciu ma v Prievidzi.neodporučam ju nikomu!!!zaroven vas prosim o meno nejakeho bezbolestneho zubara v okoli PD,PE,TO…prosim aj mail lucy2201@azet.sk prosiiiiiim

Ahoj
Prosím ťa veľmi pekne o kontakt na toho zubára, lebo ja mám strašné problémy so zubami a nedarí sa mi nájsť fakt odborníka ktorému by som mohla veriť. Veľmi pekne ďakujem.