Bolesti slepeho creva

Zdravím. Rada by som sa opýtala, či sa moje príznaky môžu stotožňovať s príznakmi zápalu slepého čreva. V piatok ma začalo v práci pobolievať dole na pravej strane, skoro až v slabine. Ani neviem ako do hodiny to prešlo. V sobotu sme mali oslavu, niečo som popila, neviem (mieru mám, viem sa kontrolovať, ešte sa mi nestalo, že by som sa tak opila, aby mi bolo následne zle od žalúdka) či to môže mať niečo spoločné so zápalom, normálne som si ľahla a asi o hodinu som sa zobudila na napínanie na zvracanie. Po vyprázdnení mi bolo už lepšie. Dnes skoro ráno - nedeľa som sa však zobudila na tupú, pichľavú bolesť na pravo, podobalo sa to dosť menštr. krčom, nemohla som sa ani pohnúť. Trvalo to len chvíľku - 5krát ma pichlo a prešlo to. Stále však cítim - vnímam to boľavé miesto, nebolí to len ho cítim. Ešte jeden príznak mám, pri močení ma mierne páli. Prosím poradte mi o čo môže ísť. Dosť sa bojím, nakoľko žijem mimo SK. V prípade že by to bol zápal apendixu, dal by sa prechodiť mesiac, dva, pokiaľ by bolo príznaky len takéto. Samozrejme, že nechcem riskovať! Najradšej by som ale bola, keby sa na mňa pozreli slovenskí lekári, tým tu veľmi nedôverujem. Ďakujem.

Pekný večer, dúfam, že nepíšem neskoro. Ja som mala tiež podobné príznaky, najskôr mi diagnostikovali, že je to tuboovariálny absces, alebo bolo to slepé črevo, ktoré stihlo prasknúť, zistili to až pri operácii, keď som mala celú brušnú dutinu zhnisanú. Pozor na to u žien sa slepé črevo posunie na vaječník a môže to skresľovať.

Tak ja som sa uz rozhodla. Zajtra navstivim obvodneho, nech ma posle niekde pravdepodobne so slepym crevom, ak mi u zenskej nic nezistia. Pretoze po vsetkom co som si tu precitala, som sa zacala bat. V piatok ma chytila taka pichava bolest na pravem strane v podbrusku. Ja som si myslela, ze mam iba zastavene vetry. Tak uvidime. Pretoze vcera (v pondelok) ma to takmer prestalo boliet. A tiez v piatok ma trosku palilo pri moceni, ale uvarila som si ur. caj a to ma preslo. Zle mi nieje, teplotu nemam, len ta prava strana ma aj na dotyk picha. Moze to byt slepe crevo?

Ahojte, tak ja už mám operáciu úspešne za sebou chvalabohu. Bohužiaľ moje slepé črevo bolo prasknuté, pretože som myslela, že to nieje nič vážne, šla som k lekárovi a hneď na príjem. Dva dni ma držali na lôžku, neboli si 100% istí, či je to apendix a potom prišla operácia. Mala som bolesti pri chôdzi, teplota stúpala na 38 - 39C a napínalo ma na vracanie. Chcela by som sa opýtať, ak už má niekto skúsenosť, že ako sa môžu prejavovať ak sa vôbec môžu vzrasty. Lekár ma dosť vystrašil, že to môže mať komplikácie do budúcna, že by som nemusela mať deti a tak pod. Ďakujem.

Mávajú zo slepým črevom problémy aj deti? Myslím dorastenci vo veku 14-15 rokov? Ďakujem.

Mam bolesti asi 3 dni v pravom podbrusku, nevraciam, nemam teplotu, nie je to bolestive na dotyk, skor ma to boli v klude a ked chodim, hlavne ked vypijem cez den 2 salky kavy. Slepe crevo mam vyoperovane. U svojho lekara som nebola. Moze to byt aj zlcnik? Dakujem.

Ahojte, mam uz tyzden bolesti pri pupku aj v pravom podbrusku aj ma to boli, ale vacsinou je to tak ako keby ma tam nieco tlacilo, bola som aj na sone aj na gynekologi, ale nic mi nezistili, moze to byt slepe crevo? A boli ma to hlavne ked lezim a ked chodim ani nie. Dik

Ahojte, boli ma na lavej strane pri bruchu a mam pocit, ako keby som mal plny mocovy mechur a hlavne to boli, ked sedim posledne 3 dni su to strasne bolesti a krce, prechadza mi to ku krizom, nevie mi niekto poradit, co to moze byt? Moze to byt slepak? Ale ten je presne na opacnej strane.

Ahoj Peter, slepe crevo je na pravej strane, ja som mala bolesti len v pravom podbrusku, zvracala som a mala horucku. U teba mi to pripada skor na zapal mocovych ciest a mocoveho mechura. Ak chodis casto mocit a pali Ta pri moceni, tak je to urcite ono. Vyhladaj urologa.

Chcem sa opýtať - existuje nejaký liek na liečnu zápalu slepého čreva? Veď ani pri zápele pľúc nikomu nevyoperujú pľúca.

Ahojte! prosim o radu, mam dlhodobe bolesti vpravom podbrusku uz viac ako 2 roky, bola som v tom case aj u chirurga na vysetreni no povedal, ze to slepe crevo nie je, tak sa vyse dvoch rokov trapim s tym problemom co ma to vlastne tam boli teraz som bola ortopeda klby v poridku, urologia vsetko negat, gynekologia male miomy, inac vajecniky v poriadku, neurlogia v krizovej oblasti vysunuta platnicka, moze to byt aj z toho? Nemate skusenosti, ci moze z krizov prechadzat bolest az na brucho? Robili mi este ultrazvuk brusnnej dutiny, len nejake male cysty, mna to najviac boli, ked sedim, vtedy to citim najviac, taku bodavu bolest, urolog minapisal do spravy, ze je to pravdepodobne chonnicky zapal slepeho creva, takze asi zase skoncim na chirurgii ja teploty nemam ani nezvraciam a ake hodnoty v krvi byvaju zvysene ja mam stale zvysene CRP mozno magneticka rezonancia by to ukazala najlepsie co tam mam v tom bruchu chore poradte?

Ahojte, prosim vas ked vas oprovali ako dlho ste boli v nemocnici?

Zdravím Vás. Ja som práve po operácii slepého čreva. Operovali ma pred 4 dňami, v nemocnici som bola necelé 3 dni po operácii. Začalo sa to strašnou bolesťou žalúdka, pichalo, rezalo, pálilo, a nutkalo na zvracanie. Inak, neznesiteľná bolesť. Neskôr (o pár hodín) sa bolesť presunula do pravého pod bruška a tiež to bola veľmi pichľavá bolesť. Keď som bola v klude, tak mi bolo dobre, akonáhle som sa postavila a hýbala, až ma kŕče chytali, a už som bola na tom tak zle, že keď som sa zobudila, a chcela postaviť, tak som sa nemohla narovnať, ako keby ma ta zovrel kŕč a nechcel pustiť. Na dotyk veľmi citlivé, teploty, triaška, stolica normálna, mala som pocit, že ma mierne nafúklo, chirurg mi to tak dostláčal, že som mu tak plakala od bolesti. Áno, až tak to bolelo… Po príchode do nemocnice, sono, gynekologické vyšetrenie, krvný obraz, väčšinou si vyžiadajú CRL-je to nejaký zápalový ukazovateľ z krvi a keď už sú zvýšené aj Leukocyty, tak to je na 99 % slepák. Hneď v ten deň operácia, normálne rezom… A to som netušila že tie “pravé” bolesti ešte len zažijem. A milujem názory, že slepák to je nič, že to už robia aj na vrátnici. Nikomu to neželám, vážne. Ale určite každému radím, keď máte aspoň nejaké tie príznaky ako sú viď. hore, určite neodkladajte návštevu lekára. Je to veľmi nebezpečné.

Ahojte chcem sa opýtať mám bolesti v pravom podbrušku, zle mi nie je ani teplotu nemám a na chirurgii mi povedali že to slepé črevo nie je. Ale ako tu čítam vaše príspevky mám veľké obavy, že to bude zápal slepého čreva. Môže to byť zápal slepého čreva ?

Ahojte, nevedeli by ste mi poradiť? Už asi 2 mesiace mávam bolesti brucha. Neviem ani presne kde, ale nemávam kŕče v pravom podbrušku ani ma moc nebolí. Teplotu nemám, ale vždy keď si dám niečo trošku nezdravšie, tak mám stavy. Najskôr ma preženie potom ma začne klepať a naťahovať + bolenie brucha skôr na ľavej strane. V nemocnici som bola aj na infúziách, tam mi nič nezistili krv mám v poriadku len trošku viac cukru, stolica v poriadku. Stáva sa mi to asi raz za týždeň potom mávam diétu. Prosím napíšte … na gastro sa bojím ísť.

Ahoj, chod na vysetrenie, neni to sranda. Na gastro nemusis ist, ked ta boli v podbrusku. Mna bolelo podbrusku a absolvovala som vela vysetreni a nakoniec som sla na operaciu. Laparoskopiou gynekolog zistil, ze na slepom creve mam zrasty. Piatok idem na kontrolu, ale isto pojdem vybrat aj slepak. Popripade chod na kolonoskopiu ci nemas nieco s crevom. Vysetrenie je v pohode, ale daj si injekciu oblbovacku.

Ahoj, ja mam zrasty na slepom creve. Idem vybrat slepak, ale zistil to az gynekolog pri laparoskopii.

Ahoj, odhadoval by som zlcnik - zlcnikove kamene. moja mama mavala obdobne problemy, odkedy jej to spravili, tieto problemy zmizli.

Nedaj si vybrat slepak, ked nemusis. Lekari sice nevedia, naco slepak je, ale riadia sa tym, ako keby bol zbytocny. Mne vybrali slepak bez toho, aby som s tym suhlasil, len preto, ze mali otvorene moje brucho (slepak bol OK! ) a odvtedy mam po kazdych antibiotikach dlhodobo (niekolko mesiacov az rok) nepriaznivy stav v traveni. Naucil som sa to uz ako tak riesit zivymi kulturami, ale cinnost slepeho creva mi to nenahradi. Varuj sa vybratiu, ked nemusi ist von.

Naštivte lekara prosim viberu vam to uspia vas