Chutné a zdravé raňajky

Voňavé lievance či ohromujúce červené palacinky, s ktorými je možné vychutnať si dlhé víkendové rána. Raňajkové smoothies a farebné limonády. Musli, ktoré nespí. Banánové cookies…



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13968-chutne-a-zdrave-ranajky

Joooj ranajky, tie zboznujem snad najviac :star_struck::heart_eyes: No pride mi, ze stale jem len to iste dookola. Bud nejaky ovocny jogurt s musli alebo oblozeny roztek. Vy mile babule co zvyknete jest na ranajky? Ste skor zastancami zdravych ranajok alebo je vam to jedno??

dlho mi to bolo jedno, co som jedla. nedavala som si vobec pozor a vacsinou som ranajky vynechavala. lenze ako to byva u zien zvykom, po prvom porode sa na mna lepilo kazde kg aj zo vzduchu, mam taky pocit a preto som si zacala pomaly kupovat zdravsie produkty a zistila som, ze velmi dolezite su RANAJKY, ktore som predtym vynechavala. vdaka takejto strave sa citim lepsie aj ked mam aj ine zdrav. problemy, kt. ma trapia ale o tych tu nechcem hovorit

Moja skúsenosť je, že nejem raňajky, až obed, respektíve ak áno, neskoré raňajky cca o 10. Ráno mi stačí pohár čistej vody, poprípade s citrónom. Istý čas som mala obdobie, keď som dodržiavala radu, že raňajky sú základ dňa, ale u mňa to tak proste nie je. Cítim sa oveľa lepšie, keď sa najem až neskôr. :slight_smile:

Miliara to ani nestraz! Dufam, ze taky problem nebudem mat lebo taktiez som teraz ako tak spokojna so svojou postavou. Nerada by som bola, keby som pribrala! Erlenka to si neviem predstavit, ze by som neranajkovala! Ved ja som hladna co i len sa postavim z postele :joy::smiley: Miliara a co zvyknes ranakovat? Daj nejake dobre tipy :wink:

ahoj, ahoj :slight_smile: snazim sa aj so svojim drahym stravovat sa zdravsie a zatial sa nam to celkom aj dari :slight_smile: na ranajky si vacsinou robime ovocne salaty s bielym jogurtom alebo si kupujeme rozne zdrave vyzivy. teraz v obchodoch je kopu toho na vyber, takze nemam pocit, ze by sme stale jedli to iste. skus si aj ty take produkty kupovat. su vynikajuce :slight_smile: :stuck_out_tongue:

Od malička som nechcela raňajky, čítala som o tom viacej odborných článkov, lebo som bola rozhodnutá, že ak je to také zdravé a raňajky sú naozaj základ dňa, prekonám sa :slight_smile: Ale vraj to vôbec neprekáža, niektorí ľudia sú proste nastavení na to, že neraňajkujú a je to lepšie, ako do seba tlačiť jedlo nasilu :slight_smile: Ono ja si to dosť vynahradím počas dňa :smiley:

Ahojte milé ženy :slight_smile: Aj keď som muž, tak dbám o to koľko toho denne zjem, či pravidelne a hlavne čo zjem. Len raňajky sú u mňa trochu poslabšie. Keďže sa veľakrát ponáhľam ráno do práce a neviem čo na rýchlo pripraviť poprípade zo sebou zobrať. Viete mi v tomto mojom probléme pomôcť ? Chcel by som niečo zdravé. V zdravom tele zdravý duch :smiley:

Ooooha, vitaj medzi nami miliaro. To sa často nevidí, že sa do takýchto diskusií zapojí chlap :slight_smile: :wink: No mne osobne to veľmi imponuje, keď aj chlap sa stará o svoje zdravie a postavu :wink: Mohol by si nám prezradiť, čo tak zvykneš raňajkovať, hm?

Viem je to trochu nezvyčajné, že som prišiel za vami do takejto diskusie, dúfam že to nikomu neprekáža :smile:
Moje raňajky sú slabé, dám si vždy nejaký bieli jogurt a k tomu sa snažím nejaké ovocie a orechy keďže sa veľakrát ponáhľam do práce :neutral_face: Musím na tom zapracovať, preto som sa obrátil na Vás žienky, či nemáte nejaký typ, čo si dať ráno také, čo zasýti aj chlapa :grinning::sunglasses:

tak ty si chlap, ktory sa stravuje zdravo ako tak citam, je tak???

zaborcita Áno je tak :slight_smile: Teda aspoň sa o to snažím :smiley::smiley:

nechcela som ta vystrasit, to vobec nie! len som ti napisala ako to v skutocnosti je! ale poviem ti tak, ze pokial si budes davat pozor na to, co jes tak nepriberies ani vtedy. je to vsetko o tom!

neviem ci je dobre si pytat radu od zeny, ta nevie kolko toho na ranajky treba chlapovi, aby ho to zasytilo, ale tak mozno ti tu niekto nieco uzitocne poradi. ja sa snazim zdravo jest a cvicit a na ranajky si davam iba biely jogurt s cerealiami a sama mam problem niekedy s tym ze mi to nestaci. moj priatel by taketo ranajky nezvladol, kazde rano potrebuje aspon nejake pecivo.

zeny, velmi vas obdivujem v tomto, ja si na ranajky vzdy musim dat nejake volske oko, alebo prazenicu aj ked potom po cely den sa snazim jest ako tak zdravo. neviem, ci by mi rano vystacil iba nejaky jogurt, radsej si dam nieco co mi doda viac energie nech mozem normalne fungovat v praci. jest zdravo je fajn ale podla mna ani to netreba prehanat a niekedy to treba vyvazit tu stravu ze raz nieco nezdrave a potom zasa zdrave.

Benicka to si stihate rano robit alebo si ich pripravujete uz vecer?? Lebo ked si vezmem ake mam hekticke kazde rano, tak si neviem predstavit, ze by som si este ovocne salaty pripravovala :thinking::neutral_face: Skor ma oslovili tie vyzivy. To si ake kupujete? Ktore su podla teba najlepsie? Lebo vyzivy mam od malicka rada ale teraz som ich uz dlhe roky nejedela

Erlenka tak kazdy ma na to svoj nazor! Nejdem nikoho o nicom presviedcat ale podla mna su ranajky dost dolezite!

Renosiac to hned rano take mastne jedlo?? To ti chuti?? Fuha :scream_cat: Osobne keby si dam taketo mastne jedlo na ranajky, tak som cely den taka nesvoja. Ale tak kazdemu vyhovuje nieco ine…

Doteraz som jedával na raňajky pečivo a býva mi z neho ťažko, práve preto som sem prišiel pre radu, čo si miesto toho dať. Inak som chlap ako hora, nieže si ma budete mýliť z nejakým vychudnutým chlapom :smiley: :smiley:

a nemal by si teda behnut aj ku doktorovi a povedat mu, ze ti byva z peciva zle? za tym moze byt aj nieco vaznejsie! mal by si si v prvom rade toto dat do poriadku! a v druhom rade ked ti byva zle z peciva, tak vyskusaj si na ranajky spravit nejaku omeletu z vajiciek a k tomu len zeleninu alebo nejaku ovocnu stavu. je vela veci, ktore mozes jest na ranajky!

Ja na raňajky si dávam každý deň to isté, a to sú vajíčka :smiley: Už sa mi aj ľudia čudujú prečo stále vajcia ale mne to chutí, teda zatiaľ :smiley: Možno po čase sa ich zasa prejem a budem musieť presedlať na niečo iné :smiley:

kajty tak to ta obdivujem, ze sa ti chce kazdy den rano si robit vajicka. ja by som na to nervy a hlavne ani cas nemala :confused: moje ranajky pozostavaju iba z ovocnych kapsiciek, ktore si jeden krat za tyzden nakupim a potom kazde rano zoberiem a po ceste do roboty zjem. stacia mi a chutia vyborne! :heart_eyes::yum::blush: momentalne mam skoro vsetky prichute doma a preto som vam spravila aj fotku :upside_down_face: 2018-08-17_134614

1 Like