Co odporucate na rany?

akoze tiez viem sem-tam improvizovat, ked je to potrebne, ze nemam nic take po ruke, ale inak sa vo vacsine pripadov spolieham na lekaren, samozrejme :smiley: a mam ju hned pod nosom, takze tak.

to vidim ako velku vyhodu. ale nie len pri urazoch, ale tak vseobecne. :blush: :+1:

no ja sa poznam, ze by som tam bola varena, pecena :smiley: takto chodim len raz za cas do lekarne, kedze ju nemam pri baraku, ale proste raz za mesiac trebars si narobim zasoby a vybavene. :smiley:

pouzivate inak este dezinfekcie ruk? ako sa zvyklo pocas covidu? :sweat_smile: mne to neskutocne vysusovalo ruky, tak som s tym aj velmi rychlo prestala este vtedy. ale pokus bol, no.

hmm, no dnes uz velmi v pouzivani tohto nevidim velky zmysel :sweat_smile: fakt len prilezitostne, ked si chcem narychlo vycistit ruky pred jedlom, ked som vonku alebo tak, inak nepouzivam vobec.

ja mam dezinfekciu ako taku zafixovanu a spojenu odjakziva s urazmi. ked sa stale uraz, vtedy sme davali, inak vobec.

tak vsak pokial to ani nie je take vazne, tak ani to by som nedavala. :wink:

Dezinfekcia pri úrazoch je dôležitá, pretože pomáha predchádzať infekcii a podporuje rýchlejšie hojenie rany.
Zabíja baktérie a vírusy, predchádza zápalu a hnisaniu, ale napríklad aj znižuje riziko tetanu, na čo sa veľakrát v dnešnej dobe celkom aj zabúda.

zhodou okolnosti som bola zrovna minuly tyzden na tetanovke :smiley: nemyslim si, ze sa zabuda. kto chce, ide. aj lekari to zvyknu pripominat.