akoze tiez viem sem-tam improvizovat, ked je to potrebne, ze nemam nic take po ruke, ale inak sa vo vacsine pripadov spolieham na lekaren, samozrejme a mam ju hned pod nosom, takze tak.
to vidim ako velku vyhodu. ale nie len pri urazoch, ale tak vseobecne.
no ja sa poznam, ze by som tam bola varena, pecena takto chodim len raz za cas do lekarne, kedze ju nemam pri baraku, ale proste raz za mesiac trebars si narobim zasoby a vybavene.
pouzivate inak este dezinfekcie ruk? ako sa zvyklo pocas covidu? mne to neskutocne vysusovalo ruky, tak som s tym aj velmi rychlo prestala este vtedy. ale pokus bol, no.
hmm, no dnes uz velmi v pouzivani tohto nevidim velky zmysel fakt len prilezitostne, ked si chcem narychlo vycistit ruky pred jedlom, ked som vonku alebo tak, inak nepouzivam vobec.
ja mam dezinfekciu ako taku zafixovanu a spojenu odjakziva s urazmi. ked sa stale uraz, vtedy sme davali, inak vobec.
tak vsak pokial to ani nie je take vazne, tak ani to by som nedavala.
Dezinfekcia pri úrazoch je dôležitá, pretože pomáha predchádzať infekcii a podporuje rýchlejšie hojenie rany.
Zabíja baktérie a vírusy, predchádza zápalu a hnisaniu, ale napríklad aj znižuje riziko tetanu, na čo sa veľakrát v dnešnej dobe celkom aj zabúda.
zhodou okolnosti som bola zrovna minuly tyzden na tetanovke nemyslim si, ze sa zabuda. kto chce, ide. aj lekari to zvyknu pripominat.