Co odporucate na rany?

ved to, ze striebro ma skvele ucinky, tam ti toho netreba nejako vela a zahojene to mas dost rychlo :slight_smile:

hej, presne, ja som citala, ze striebro sa pouziva aj v nemocniciach na liecbu ran, takze to asi fakt nie je len nejaka marketingova blbost :smiley: a inak oplati sa kupit vacsie alebo mensie balenie? vyuzijem to?

No záleží, ako často to používaš, ale mne to jedno menšie balenie vydrží aj pár mesiacov, lebo to netreba dávať vo veľkom. Stačí pár streknutí a hotovo. Ale keď to chceš mať doma ako prvú pomoc, možno využiješ aj to väčšie :wink: Hovorím, je to takmer na všetko, takže to spotrebuješ.

a co s tym potom, ak by som to neminula?

aha, dobre vediet! inak este otazka… moze sa to davat aj na otvorenu ranu alebo len na takmer zahojenu kozu? lebo niekde som citala, ze nie vsetky spreje su na cerstve rany vhodne. :face_with_raised_eyebrow:

moze sa pouzit aj na cerstve rany, pretoze obsahuje striebro, ktore pomaha dezinfikovat a podporuje hojenie, ale ak je rana hlboka alebo silne krvacajuca, najprv by si ju mala zastavit a vycistit. sprej vytvori ochrannu vrstvu a pomaha udrziavat ranu cistu. ak je rana len povrchova (odrenina, porezanie, popalenina), tak je to fajn volba. :slight_smile:

No jednoznačne je dobré ho mať v domácej lekárničke :wink: Nikdy nevieš, na čo ho budeš potrebovať.

to vobec nevadi, ked ho neminies, mne tiez vydrzi strasne dlho. a on zase nevyprcha alebo co, ani nestrati ucinnost, ked je dlhsie otvoreny, to uz mam odskusane.

to je super, lebo ja mam vecne dilemu, ci to mozem este pouzit, ked to mam doma uz neviem ako dlho :melting_face: dobra sprava, ze to nie je ako niektore masticky co vyschnu alebo zmenia farbu… a to, ze sa da dat aj na cerstvu ranu, tak to je pre mna novinka, ja som si to doteraz setrila len na take „pekne“ rany :sweat_smile: nabuduce budem vediet.