ved to, ze striebro ma skvele ucinky, tam ti toho netreba nejako vela a zahojene to mas dost rychlo
hej, presne, ja som citala, ze striebro sa pouziva aj v nemocniciach na liecbu ran, takze to asi fakt nie je len nejaka marketingova blbost a inak oplati sa kupit vacsie alebo mensie balenie? vyuzijem to?
No záleží, ako často to používaš, ale mne to jedno menšie balenie vydrží aj pár mesiacov, lebo to netreba dávať vo veľkom. Stačí pár streknutí a hotovo. Ale keď to chceš mať doma ako prvú pomoc, možno využiješ aj to väčšie Hovorím, je to takmer na všetko, takže to spotrebuješ.
a co s tym potom, ak by som to neminula?
aha, dobre vediet! inak este otazka… moze sa to davat aj na otvorenu ranu alebo len na takmer zahojenu kozu? lebo niekde som citala, ze nie vsetky spreje su na cerstve rany vhodne.
moze sa pouzit aj na cerstve rany, pretoze obsahuje striebro, ktore pomaha dezinfikovat a podporuje hojenie, ale ak je rana hlboka alebo silne krvacajuca, najprv by si ju mala zastavit a vycistit. sprej vytvori ochrannu vrstvu a pomaha udrziavat ranu cistu. ak je rana len povrchova (odrenina, porezanie, popalenina), tak je to fajn volba.
No jednoznačne je dobré ho mať v domácej lekárničke Nikdy nevieš, na čo ho budeš potrebovať.
to vobec nevadi, ked ho neminies, mne tiez vydrzi strasne dlho. a on zase nevyprcha alebo co, ani nestrati ucinnost, ked je dlhsie otvoreny, to uz mam odskusane.
to je super, lebo ja mam vecne dilemu, ci to mozem este pouzit, ked to mam doma uz neviem ako dlho dobra sprava, ze to nie je ako niektore masticky co vyschnu alebo zmenia farbu… a to, ze sa da dat aj na cerstvu ranu, tak to je pre mna novinka, ja som si to doteraz setrila len na take „pekne“ rany
nabuduce budem vediet.
Čo sú prosím ťa pekné rany? Podľa mňa teda žiadna rana nie je pekná
Alebo máš na mysli len také povrchové či aké?
tak ja si pod peknou ranou predstavim take len nieco oskrete, pripadne este rozbite koleno odrezany kus z prstami teda ako pekna rana nepripada
a nie sme jasterice, aby nam dorastli casti tela, vsakze
Aj keď si zarežeš, tak sa to dá zachrániť, odrezaný kus neviem:-D
na taketo drobne rany je fajn napriklad alfasilver, to je take neskodne, lahko sa nanasa. a teda co je najdolezitejsie, tak sa ti to s nim zahoji rychlo.
ano, uz tu bol spomenuty a aj som pisala, ze ho mam doma, ale nikdy mi nenapadne ho pouzit. vzdy to riesim nejakym babskym receptom, nie, ze by to realne fungovalo ale proste co mam najskor po ruke. mna babka tak ucila este volakedy, ze horcica je na to dobra
ale to sa mi teda moc neosvedcilo ani jediny raz.
Horčica je najväčšia hlúposť, akú si na to reálne vieš doma dať
Haha, no hej, horčica je taká klasika, čo babičky zvykli radiť a používať na takéto veci. Je to niečo podobné ako keď na všetko niekto šupne alpu alebo octanovú masť. Keď tomu veríš, tak si reálne vieš aj vsugerovať, že to pomáha, jasné
no ved akoze v dnesnej dobe sa neda verit uz takymto babskym receptom, to je jasne lebo uplne staci, ked to skusis raz a vies, ze to proste nefunguje. a niektore su ozaj take prkotiny, ze vies, ze to skusat ani netreba, lebo to proste nema cenu a vies, ze to nijaky efekt mat nebude.
a hlavne je super byt cely od toho a totalne zbytocne o plytvani surovin ani nerozpravam radsej
U nás keď sa vyskytne dačo, tak používame Alfasilver, to máme také overené. Viem, že to rýchlo ranu zahojí, takže po inom ani nesiaham.
Absolutne nic. Ranu nehoji nic zvonka to je fyzikalne aj biologicky nemozne. Davat nieco na hojenie je marktingovy trik a klamstvo pavedy modernej mediciny (ktoru som studoval) zalozenej (((predavacmi hadich olejov))), aj tej alternativnej.
Rana sa hoji sama, telo sa hoji samo pokial je clovek nazive, alebo neuziva jedy, ktore hojeniu brania napr. riedice krvy. Vaznu ranu staci oplachnut vodou.
Jedine co sa da ovplyvnit je formacia jaziev. Striebro s jazvami nerobi zrejme nic. Ja pouzivam dmso na staru jazvu, ale zlepsienie nevidim.
marticha sa navyse nepytala na ziadnu “dezinfekciu” co je dalsi nonsense na ntu sireny roky dezinformacnymi (((masmediami))). Infekcia nie je “zlo” “z vonka” infekcia je pozitivna obranna reakcia tela na cudzie telesa. Odstranovat “zlu skaredu” infekciu to iste ako odstranovat “zlu skaredu” chrastu. Tazka idiocia a podvod.
“Zahoji rychlo” rychlejsie ako blesk… klasicke predavanie hadich olejov (((modernej mediciny))).