Sčasti máš asi aj pravdu, telo si s tým poradí samé, ale je fajn tomu troška dopomôcť, aby sa rana zahojila rýchlejšie. Áno, niektoré produkty sú ozaj len marketingové ťahy, hadím mastičkám neverím ani ja a ani ľuďom, čo ich predávajú
Ja mám doma vždy betadine vodičku, tá je dobrá na rany.
Hej tú používam aj ja niekedy. Nie je to zlé. Celkom sa osvedčila aj na zápaly v ranách.
vies co, mne skor ten Alfasilver vyhovuje, lebo nefarbi ako ten betadin. to som uz kedysi skusala a pamatam si, ze som to nemohla z pokozky velmi dlho zmyt a na to ja popravde nervy vobec nemam
Ale tak nejakú farbu asi má, či? Či je priesvitný?
No tak je trocha biely, vytvorí sa ti taký film na pokožke. Ale teda čo mne osobne vyhovuje na ňom asi najviac, že je to sprej Čiže to použitie je totálne jednoduché. A hlavne nie je lepkavý.
Veď to, že niektoré máš problém dať zo seba dolu aj po dvoch týždňoch a toto bez problémov. Až tak mi nezáleží popravde na tom, ako sa to nanáša, dôležité pre mňa je, aby to aspoň trochu napomáhalo tomu hojeniu, však práve to je tá najpodstatnejšia vec si myslím
A nie je to takto v spreji menej účinné ako masť napríklad?
to by mi ani nenapadlo sa zamyslat nad niecim takym, samotny ucinok rozhodne nezavisi od konzistencie alebo sposobu aplikacie predsa.
No to mi len tak napadlo, pretože takú teóriu som už počula. Overené to nemám, len ma zaujímalo, či na tom náhodou nie je kus pravdy. Masť väčšinou keď nanesieš, tak ju tam máš ešte aj po niekoľkých hodinách.
Máš, ale to neznamená, že je to dobre. Tá rana pod tou vrstvou masti nie je absolútne prievzdušná. Chápeš, čo tým chcem povedať. Neprúdi tam vzduch, zaparí sa, môže začať mokvať.
tak asi lepsie na to nedat vobec nic? nech sa to vetra…
Možnože nič alebo niečo ľahké, pod čím tá rana bude aj dýchať. Ale tak kým človek nad takýmto niečím bude premýšľať, že čo na to dať, tak sa mu to reálne aj zahojí, si myslím
no ved prave preto sa mi Alfasilver celkom osvedcil, lebo to je taky kompromis, nastriekas, vytvori sa ti jemna vrstva, ale nezalepuje to ranu ako mast, takze to vie dychat. a zaroven tam mas to striebro, co pomaha proti bakteriam. ja som si to davala aj na stipance, co sa mi nechceli hojit, a zabralo to lepsie ako hocijake masticky. podla mna na bezne ranky uplne super riesenie.
Na čerstvé štípance od komárov napríklad myslíš?
Aké ešte štípance sú? Ja by som skúsila. Akože nezvyknem dávať nič, ale ak nepomôže, tak neublíži určite.
Ja mám s týmto exrémny problém, lebo si ich nevydržím neškriabať…
ano jasne, od komarov, to sa u nas vyskytuje uplne najcastejsie. a to nielen v lete. aj sietky sme nahadzovali vsade na okna, dokonca aj na balkon, ale tie svine sa proste nejakym svojim zazracnym sposobom dokazu dostat dnu a potom trpia hlavne deti, no. co spravim.
To je proste leto, s tým nespravíš nič. Jedine to prečkať, možno aj dáke bylinky, niečo citrónové, korenisté vysadiť, neviem. Akože odskúšané to nemám, len uvažujem, či fakt niečo reálne pomáha