Odporucte nejaky krem, co mozem dat aj detom. Mali sme doma taku vodicku na rany, ale uz ju neviem nikde najst ani v lekarni.
preco prave krem? pouzivate na rany kremy?
Neviem, to mi len tak napadlo, proste nieco ucinne. Nemam skusenosti s nicim inym okrem takej tej vodicky, ale ta neskutocne stipala a uz ju aj tak neviem nikde zohnat, tak si necham kludne poradit. Neviem, co je najlepsie.
Aj krém aj sprej je fajn, záleží asi čo preferuješ, za mňa na rany, čo sa krému týka, tak sa mi osvedčilo najviac asi toto. Iné, čo som skúšala, tak boli buď moc mastné alebo nemali absolútne žiadny efekt.
Naco si to uz pouzila? Pomohlo?
Používam na klasické odreniny, ktoré sú napríklad v miestach ohybu, takže sú často namáhané, ale v podstate na akúkoľvek odreninu či popáleninu ![]()
Párkrát stačilo natrieť a bolo vidieť rozdiel, hojí rýchlo. Je fajn ho mať takto v domácej lekárničke, človek nikdy nevie, načo ho bude potrebovať.
a tento krem je taky lahko vstrebatelny alebo mastnejsi? take mastne nemusim.
ja sice s kremom skusenost nemam, ale mala som sprej a bol super, takze si myslim, ze zlozenim to bude asi nieco obdobne. ![]()
Áno, viacmenej je to jedno a to isté, len je rozdiel v spôsobe nanášania, logicky
A teda aj v konzistencii, nakoľko jedno majú sprej a toto je krémik. Záleží, čo človek preferuje, ale v princípe je účinnosť rovnaká.
Ja používam raz krém, raz sprej. Keď som doma, tak sa kľudne môžem aj natrieť, nemám na sebe veľa vrstiev oblečenia, takže to je ok, ale keď idem von, tak skôr radšej ten sprej.
presne tak, sprej je praktickejsi na rychle pouzitie, hlavne ked clovek nechce cakat, kym sa to vstrebe.
kremy su pre mna v pohode tak na noc napriklad, ja prespim celu noc v jednej polohe, takze nie je sanca, ze si to utriem do paplona
ale tak zalezi aj od typu pokozky, kazdemu nieco ine vyhovuje.
hej, ved preto som sa pytala, ci aj tento aspon trochu vstrebatelny alebo mastnejsi
nemala som asi taky krem, ktory by sa vstrebal hned.
tak na rany s kremom by som sla asi opatrnejsie
idealnejsi je asi skor ten sprej, pri ktorom sa ti len vytvori akoby taky film a ta rana pod nim dokaze aj “dychat”. pri kreme, ak je hruba vrstva, tak sa rana ani nema kedy hojit.
urcite sprej a hlavne aj preto, ze sa pri takejto aplikacii velmi tej rany nedotykas. to je podla mna klucove pri hojeni.
to je vseobecne zname, ze cim menej sa dotykas rany, pokozky, tvare, tym lepsie. takisto aj deodoranty, lepsi je sprejovy ako tuhy, s ktorym sa dotykas neustale tej pokozky.
Na tom ale niečo bude, no záleží samozrejme aj od samotného zloženia. ![]()
samozrejme, ja si pozeram zlozenie uplne pri vsetkom. a teda nielen co sa potravin tyka, ale uplne vsetkeho, co pouzivam.
no nie vzdy to je uplne na osoh podla mna. zase prehnane si vsetko sledovat, to asi tiez nie je uplne bohvieco. ale tak kazdy sme nejaky.
ono dost zalezi aj v akych pomeroch clovek vyrasta, ako je vychovavany, atd.
ked som bola mala ja, urazy boli u nas na dennom poriadku. a to teda nielen ja, ale aj brat samozrejme, ale mam pocit, ze vtedy sa tak celkovo riesili veci ovela menej a s chladnou hlavou, resp. velakrat sa neriesilo vobec
a sme tu, prezili sme to a ani nemam pocit, ze by to na mne zanechalo nejake nasledky. ![]()
No veď áno, mamičky sú v dnešnej dobe oveľa ustráchanejšie
A pritom aj keď sa už stane nejaký ten úraz, neznamená to, že ide o život.