A nie je lepšie byť radšej takýto, mať veci pod kontrolou a riešiť ako mať veci na háku a podceniť, čo sa dá? Len tak uvažujem. Ale tak príchodom detí sa proste všetko mení, podľa mňa aj takýto prístup sa vie vtedy zmeniť o 180 stupňov. ![]()
Všetko sa dá v pohode vyriešiť, ak veci riešiš s chladnou hlavou.
Pokiaľ mamička stresuje pri každej modrinke a odrenine, potom aj dieťa robí len to, čo vidí.
presne tak. aj preto sa snazim tak v klude k vsetkemu pristupovat
stalo sa, stane sa znovu, nevadi, postavime sa, osetrime bobo a ideme dalej. a takto je to podla mna aj spravne. netreba hned stresovat a lutovat a neviem co.
No u nás je to v pohode odkedy máme doma sprej na rany. Predtým to bol zakaždým boj, takto je to oveľa jednoduchšie.
…a aky konkretne?..nie vsetky typy su uplne vhodne aj pre deti napriklad…
A ktoré nie sú? My máme doma Alfasilver napríklad a to je bezpečné aj pre deti. Samozrejme takým úplne malým sa nehody a pády veľmi nestávajú, keďže ešte nechodia, ale neskôr úplne v pohode.
…to je fakt, pri malickych detoch take veci neriesis. male deti - male starosti… ![]()
Tak niekedy sa tomu proste zabrániť nedá, aj keby na to dieťa dávaš pozor nonstop 24/7 - a to sa samozrejme takisto nedá
Veľakrát si potom tie ženy aj zvyknú namýšľať, že sú zlé matky, keď sa dieťaťu stane úraz alebo niečo podobné. No to fakt netreba brať až takto tragicky.
deti potrebuju pri spoznavani aj padat. to je zaklad, tym sa proste ucia, je to prirodzena sucast vyvoja ![]()
Aj to zvyknete nejako riesit ci vobec?
ako co? ked mam daku ranu? jasne, ze ano. neviem si predstavit, ako by som si mohla nieco take nevsimat
ci aj toto mame kazdy inac? ale tak samozrejme, ze ako co. ked je nejaka hlboka rana, tak asi sa k tomu spravam obozretnejsie a viac si dam zalezat, co sa tej starostlivosti tyka ako ked je to len nieco male, povrchove.
Vieš čo, poznám aj takých ľudí, ktorí sa tak nejak obrnia voči všetkému alebo teda že si prestanú všímať veci, príznaky, symptómy. Lebo veď čo ak by to bolo náhodou niečo vážne, tak radšej to nevedieť. ![]()
A o com hovoris? Ranu na tele asi neoklames, ci? ![]()
Tak hovorí sa, že najlepšie spravíš, keď si veci necháš zahojiť samé, že sa telo nejak samo zocelí a ranu zahojí, ale ja by som to nevydržala ![]()