Každému sa hoja rany ináč. Ale hej, sú veci, ktoré vedia pomôcť urýchliť to hojenie úplne každému.
mala som aj ja kadeco, ale nastastie nemozem povedat, ze by som si s tym nevedela dat sama rady. ze to proste nevyzadovalo lekarske osetrenie. ci uz som mala aj popaleninu alebo nieco podobne, nikdy som s tym nesla k doktorovi. ![]()
Aj mne sa dlho hoja rany, preto som sa pytala. ![]()
toto by ti mohlo pomoct, lebo niekto to ma fakt tak, ze z hladiska imunity ma to hojenie horsie…nie je to nic neobvykle…
To asi nebude len o imunite, ale tak celkovo aj čo človek je, životný štýl, životospráva. Všetko so všetkým súvisí, aj keď to možno môže znieť blbo ![]()
to je pravda, ale niekto si do tych ran napriklad viacej spara, zabrda a potom to tak aj vyzera
a ano, tyka sa to aj mna vacsinou
bohuzial to velakrat neviem ovplyvnit.
Boze, ja som uplne taka ista.
A absolutne sa nedokazem toho blbeho zlozvyku zbavit.
Sa jednoducho zatni.
Alebo oblep ranu niečím, čo máš po ruke, aby si si do toho nešla, keď sa inak nedá ![]()
obliepat by sa vacsinou rana ani nemala, ale tak jasne, pokial ide clovek von, tak je to asi lepsie, nech sa ti tam nedostane prach, spina a nedajboze sa ti to este nezapali napriklad…
no to ja to mam tak, ze vyjdem von a hned mam spinave ruky, resp. taky ten pocit.
Velakrat to nie je len pocit, lebo vonku je fakt plno bordelu
A podla mna teda nie je uplne ok ist s ranou von len tak. Myslim akoze s neprekrytou, navyse ak je to nieco vaznejsie napriklad. To by som teda urcite neriskovala.
Aj niektore druhy dezinfekcii maju taku ochrannu funkciu, vytvori sa ti film, ktory ti to miesto ochrani.
Ja tomu verim, ale nic nefunguje na 100% a proste treba byt obozretny. ![]()
to mas tak asi pri vsetkom, nevies, co sa ti kedy prihodi. a pri tych ranach som uz opatrnejsia odkedy sa mi raz jedna extremne necakane zapalila… nic vazne, ale zbytocne komplikacie. odvtedy radsej prelepim a mam pokoj. ono to nie je o tom, že by bol clovek paranoidny, ale radsej takto ako riesit potom nieco vaznejsie. ![]()
To si veľa ľudí povie, že to je len drobná ranka, ale netreba podceňovať jednoznačne ani to.
Ja uz nepodcenujem absolutne nic
V mojom veku uz nie je sranda veru spekulovat.
Tak ja sa snazim pouzivat sedliacky rozum. Netreba prehanat, ked to nie je nic vazne predsa. Uz zo skusenosti viem, kedy to treba nechat tak a kedy radsej zasiahnut
To iste aj pri detoch.
tak ale pri detoch na to musis ist uplne inak, opatrnejsie, to je ine
s kazdym dietatom to nejde tak hladko.