Cysta na vaječníku

Dobré ránko pani doktorka, začalo sa zaujímať o tento druh problému a prečítala som si Vašu reakciu, ktorá je profesionálna, preto by som sa chcela touto cestou s Vami poradiť, tiež mám cystu na vaječníku, prišla som k lekárke s tým, že od kyretáže robená vo februári, mám 14 dní menštruáciu a zhruba 10 dní pokoj, teraz v júli som ju mala 7 dní, lekárka mi včera robila sono s tým, že sme sa rozprávali ako tá cysta vyzerá sú v nej ešte malé cysty, a ké sú možnosti riešenia tohto problému - laparoskopia, odber maternice čo je možné, že keď ma pošle do nemocnice budete to pre lekárov najjednoduchšie riešenie, dnes mi zobrali krv, čo bude podklad resp. pomôcka k ďaľšiemu vyšetreniu resp. čo s tým robiť, nerada by som pristúpila k odobratiu maternice a preto rozmýšľam na najvhodnejším riešením bez zákroku, našla som si tu názor, že je možné užívať medikament INDOL 3C, ale na druhej strane ako píšete cysta sa môže urobiť nová a ďaľšia, a v neposlednom rade by som si sama nerada spôsobila problém, ktorý by mal následky závažného ochorenia, pomôžete sa mi rozhodnúť ? ďakujem a prajem pekný deň Monika Kováčová Piešťany

Prosim o aký liek išlo, čo vám pomohlo pri vodovej cyste? môžte mi poradiť?

Mile zienky, cysty su len dosledok, je potrebne hladat pricinu, preco sa tak casto objevuju. V maldosti som mala myom vypaleny, neskor cystu. Riesilo sa to vitaminovymi injekciami. Cysty mozu sposobit aj parazity lekari tomu nevenuju pozornost. Odporucam diagnostiku Birezonanciou alebo Diakom. Hormonalna nerovnovaha vznika problemom pecene alebo SZ. Berim 15 rokov doplnky vyzivy pre zdravie je potrebne upravit stravu a zmenit myslenie. Prajem nech ste v harmonii.

Dobry den chcela by som sa spítať mam taký problem, že nedávno mi gynekolog zistil 2 cm cistu na vajecniku ktora je vodnata a mam strach ze nebudem tehotna ale dal my antibotika aby som dostala menštrulaciu a aby my praskla cysta ale mam dost velke obavi ze nebudem tehotna a mam iba 18 rokov

Dobry den. Ja som mala to iste co vy. Este ma semtam aj prehnalo. Tiez som si myslela ze žalúdok, čreva. Bývala som malatna a na odpadnutie. Az som sla na Pohotovost a cysta, ktorú mi sledovali sa zväčšila z 3cm na 5cm. He bola krvavá. Tak ma hned objednali na operaciu. Mam dva dni po. A lezim s kolikou a tlakmi v konecniku, velmi na boli brucho a tiez ma preháňa. Uz som zúfalá. Dufam, ze je to len sprievodný jav po operacii a ze to prejde čím skor…

Dobry den, chcel by som vedoet viac o cistach no vsade sa pise mnozstvo veci a ako chlap sa v tom nejak stracam. Priatelke nasli cystu na vajecniku a ma 47mm spravila sa priebehu par dni a vravel jek ze nemusi mat deti a mozno bide musoet ost na operaciu. Predpisal nejake lieky a kontrolu dal az o 6 tyzdnov. Viete mi prosim niekto ktomu viac povedat? Bojim sa a neviem co si mysliet :- (
Dakujem za odpoved.

Dobry den pan dano. ja by som vam poradila nestresovat z dvovodu: mne sa cisti tvoria pravidelne uz 10 mesiacou a to vo velkosti do 7 cm. po dlhych cakaniach u gynekologou mi az 5 lekar predpisal antibiotika. pokial sa ta cista vytvorila v kratkom case znamena to ze je vodova a pri kazdej ovulacii vasej partnerky praskne. Nieje potrebne ju operacne odstranit postaci aj antikoncepcia a pokial uz to nezaberie tak bude lepsie ju laparoskopicki odstranit… v podstate je to mini zakrok pri ktorom sa odstrani len ta tekutina ktorou je cista naplnena a to ze nebudete moct mat babetko je hlupost! Naozaj sa netreba obavat!

Prosím napíšte mi ako ste sa dostali z tejto ošemetnej situácie ja sa nachádzam teraz v podobnej rozdiel je len v tom, že mám aj nádorové ochorenie mozgu a do úvahy neprichádza žiadna liečba len radikálne odstránenie všetkého čo podla lekárov v tele ženy nemusí byť. Už mám obavy zo všetkého a dôvera sa vytráca. Taktiež skúšam všeličo čajíky, nahrievanie, biolampu… ďakujem

Určite by som to neriešil operáciami, cysty sú v podstate zhmotnené slzy, vytvorené vnútorným plačom a nespokojnosťou z niečim v živote, telo reaguje na vnútorný stav človeka, v prípade potreby ak je problém ešte aktuálny napíšte mi na leamar@centrum.sk, vieme pomôcť aj s 8cm cystami, dlhoročne skusenosti, uspešnosť a účinnosť veľmi vysoká, záchrana pred odobratím vaječníka, spokojnosť vystrašených a utrápených žien, nie je to moja propagácia, ale ponúknutá pomoc pre ženy

Určite by som to neriešil operáciami, cysty sú v podstate zhmotnené slzy, vytvorené vnútorným plačom a nespokojnosťou z niečim v živote, telo reaguje na vnútorný stav človeka, v prípade potreby ak je problém ešte aktuálny napíšte mi na leamar@centrum.sk, vieme pomôcť aj s 8cm cystami, dlhoročne skusenosti, uspešnosť a účinnosť veľmi vysoká, záchrana pred odobratím vaječníka, spokojnosť vystrašených a utrápených žien, nie je to moja propagácia, ale ponúknutá pomoc pre ženy

Prosim vas pomozte mi nejak sa zbavit us mojej druhej cysty, pri prvej mi odobrali polovicu praveho va ječnika a teras ju mam na lavom a zase ma posielaju na operaciu ale ja sa bojim pretože uš možno nebudem moct mat deti ked mi zase niečo odoberu s toho laveho vaječnika prosim vas ak sa to da riešit inak ako operačno tak jak tu pišete tak mi pomožte naozaj som uš zufala, a s financiami v takomto pripade neni problem ak možte tak ma kontaktujte. Dakujem

Skusim Vam pomoct kikava@atlas.sk

Mozes mi prezradit ake antibiotika ti dala lekarka pises o antibiotikach na vyvolanie menstruacie. Nemala si menstruaciu, liecim sa s cyst od 25 a prvykrat to pocujem.

Mohla by si mi prezradit ako sa volaju? Aj ja sa chcem zbavit cysty, lekarka mi predpisala len injekcie s B16 a plus daco tak asi je neviem, ale nazov je Milgamma na injekt, sol inj 10, pis vdaka, mne sa zmensila s 3 na 2, to nie je nic tie 2 cm, ale teraz je 4 cm a boli ma pri namahe, ked chodim rychlejsie a podobne. Nemozem nic dvihat, bojim sa aby nepraskla, ci to je dobre, ak praskne.

Ahoj som ada a mam cistu na lavej strane vajecniku amam ste bolesti chodim aj na kontroli ale doktor mi dava lieki abi mi zmizla. ani mi nepovedal aka velka je. riesi to spravne?

AÁhoj mam. cistu. ajvzrasti na laven strane vajecnika je to dobre alebo doktor povedal ze vporiatku…

Ahoj mam tieto problemy velmi dlho vlecie sa to so mnou roky, teraz som na tom tak zle ze uz sa boja po tolkych operaciach vojst do brucha a to vsetko kvoly cistam lavy uz nemam mam zbytkovy pravy a tie bolesti uz nezvladam pomoz mi Marek ak vies ako na to dik

Dobrý deň, volám sa Lucia, aj ja som mala cystu na pravom vaječníku, bolo to riešené laparoskopicky, teraz nič nemám, jedna pani, čo sa vyzná v bylinkách (a nie je nejaká špekulantka s liečením “zhmotnených sĺz”) mi poradila a sama povedala, že jej zmizla cysta na vaječníku ani nebola na operácii a užívala túto bylinku. Veľmi dobrý je myší chvost - na cysty najlepšie zaberá kvet tejto bylinky. Najlepšie by bolo poradiť sa v lekárni, ako dlho by sa čaj mal piť- moja známa spomínala 3mesiace- dlhodobo sa bylinkové čaje piť nemajú; aj či by sa tá bylinka nebila náhodou s nejakým liekom, ktorý užívate. Držím palce, nebojte sa, verím, že sa to zlepší.

Dobrý deň aj ja mam problém s cystami a neviem, ako to bude riešiť moja doktorka kedže su naplnene krvou a nie tekutinou a pravdepodobne sa taketo cysty nevstrebu… naštastie nie su na vaječníkoch ale mimo… no bojim sa toho že keby som išla na laparoskopiu tak by sa mi mohla časom vytvoriť cysta na vaječniku… a chcem sa spytat aky je rozdiel medzi laparoskopiou a napichovanim… a ci to napichovanie sa moze použiť aj u takych cyst co mam jedna je 3 cm a ma hruby obal že vraj a druha tak isto 3 a naplnena krvou len obidve su mimo vaječnikov a nebol by potom problem mat deti ked sa mi odstrania? dakujem Zuzka

Svoje zkušenosti s úspěšným odstranením cysty na vaječníku způsobené endometriózou popisuju zde: https://www.facebook.com/Odstr...
Alena