Ahoj. Tiež trpím Genitálnym herpesom. Mala som ho prvý krát vo februári tohto roka a zopakoval sa cca pred mesiacom ale iba jednou vyrážkou. Od prvého výsevu som navštívila Imunologičku a do dnes k nej chodím. Pravidelne užívam injekcie na posilnenie imunity, lebo tá je pri GH veľmi dôležitá. Zároveň užívam lieky a GH sa zatiaľ nevrátil. Takže ti odporučím navštíviť vo svojom meste Imunologičku.
Ja som mala kondylomy a dala som si ich odtsranit laserom. Neviem ci sa da odstranit aj herpes, ved za opytanie nic nedas, ak chces vyskusaj Dr. Dimov 0903752533. Ja mam od vtedy pokoj a som rada, ze som sa toho zbavila.
Ahojte. Všetky píšete o príznakoch a liečení, mne v podstate už ani nevadí že ho mám. Vyhodí sa mi tak raz za tri mesiace ked trochu nachladem alebo ked mam stres. Ale teraz riešim ako to poviem chlapcovi, do ktoreho som sa zalubila a asi aj on do mna. Mame obaja 21 rokov a je nam spolu dobre. Velmi sa bojim ze to nepochopi a ja ho stratim. A co ak to povie inym ludom? Pomozte mi ak s tym mate skusenosti. Dakujem.
Áno, je to prenosné aj keď ho viditeľne práve nemáš. Avšak riziko nakazenia je oveľa nižšie a súvisí to skôr s imunitou toho druhého.
V dobe výsevu treba pohlavný styk úplne prerušiť až do úplného zahojenia čo i len najmenších chrastičiek / jazvičiek / pupienkov.
A máš pravdu, choroba je nevyliečiteľná (má ju v sebe úplne každý človek! ) ale dá sa včas zastaviť keď sa chce prejaviť
Keď cítim, že sa mi to ide prejaviť, hneď začnem brať tabletky Famciclovir Teva (od kožnej na recept).
Ak už sa ti nejaké prvé pupienky vyhodia, používam Thermal Herpes krém (existuje veľa rôznych krémikov na herpes, musíš sama nájsť ten, ktorý ti najviac pomôže, u mňa to bol tento) a ten aplikujem priamo na postihnuté miesto niekoľkokrát do dňa.
Bolestivý priebeh som mala iba raz - keď sa mi objavil prvýkrát. Od vtedy som si už všetko zistila a tak už pri tom netrpím, len to včas zaženiem preč.
Prvýkrát sa mi vyhodil v minulom roku niekedy v januári a odvtedy som mala asi mesiac a pol pauzu. Následne 4 mesiace pauzu a potom pol roka pauzu. Teraz už ubehlo viacej ako pol roka a zatiaľ sa mi nevyhodil
Prvýkrát som sa s bolesťami vysporiadávala veľmi ťažko. Močiť treba do vody, treba sa často sprchovať, často si postihnuté miesta natierať. Dočítala som sa vtedy, že proti bolesti je dobré prikladať si studené zábaly z kociek ľadu - pomáha to, ale iba kým to máš priložené a na chorobu to nijako nepôsobí. Plus som mala aj vysokú teplotu.
Avšak toto všetko mi aj tak veľmi nepomáhalo, zaberalo to veľmi pomaly. Bola som už schopná chodiť ale stále ma to pri tom neskutočne bolelo. Keď som si konečne zohnala tabletky (všade písali, že treba ísť za gynekológom a mňa, vtedy 16-ročnú nikdo nechcel zobrať bez súhlasu rodičov, ktorí o tom nevedeli - komplikovaná situácia doma… ) a zohnala som ich u KOŽNEJ ktorá sa + špecializuje aj na rôzne kožné infekčné a aj pohlavné choroby. Tabletky mi hneď zabrali a po pár dňoch bolo po všetkom.
Ešte sa odporúča vyhnúť kyslým jedlám (kyslá kapusta, uhorky, atď) taktiež odporúčam túto stránku, je to to jediné, čo som našla a môže to byť tiež nápomocné:
http://www.nutraceutica.sk/sk/nutraceutika_pri_ochoreniach/opar_na_perach/lyzin_a_arginin_v_potravinach.aspx
Takže môj recept: Famciclovir a Thermal Herpes krém + B komplex tabletky (ZENTIVA - užívať dlhodobo a pri náznakoch vypuknutia herpesu zvýšiť dávkovanie z 1 denne na 2-3 denne)
Mám s tým skúsenosti. Jednoducho, ak to s ním cítiš na vzťah, tak mu povedz, že máš jednu chorobu, ktorá nie je smrteľná nech sa nebojí, ale že sa za to hanbíš. Že to má každý jeden človek v sebe, dokonca aj on, len nie každému sa to prejavuje. A že máš obavy z toho, mu to povedať, lebo je to veľmi pre teba intímne a nechceš aby o tom niekto vedel.
A buď chlapec pochopí, vypočuje ťa, trochu poľutuje a ubezpečí ťa že mu môžeš dôverovať… ALEBO je to debil, ktorý si ťa nezaslúži. Veď predsa nemáš kvapavku, AIDS ani napr. rakovinu. Máš niečo ako chrípku! (veď aj tá je nákazlivá, no nie? )
Good luck
Cafte,
Tiez mam herpes. Viem, ze to sem asi nepatri, ale hladam partnerku co ma tiez g. herpes. (Aby sme si nemali co vycitat). Vek cca 25-35 BA alebo juh SK stihlejsia postava a dobracka povaha. Gherpes@azet.sk
Piť veľa vody? - samozrejme to je najzdravšie, ale tie bolesti pri močení… Tiež pri tom plačem, mám prvý krát GH, boli sme sa kúpať v termálnom kúp. HOLIDAYPARK KOváčová a o pár dní som začala mať hrozné problémy, bolesti, vyrážky, pľuzgieriky… Tiež pijem málo, aby som chodila na WC menej, lebo to štípanei je na nevydržanie!
To malo patriť hore vyššie… pardón
Piť veľa vody? - samozrejme to je najzdravšie, ale tie bolesti pri močení… Tiež pri tom plačem, mám prvý krát GH, boli sme sa kúpať v termálnom kúp. HOLIDAYPARK KOváčová a o pár dní som začala mať hrozné problémy, bolesti, vyrážky, pľuzgieriky… Tiež pijem málo, aby som chodila na WC menej, lebo to štípanei je na nevydržanie!
Ahojte, viem, ze tato diskusia je uz stará ale kto bude hľadať pomoc to podľa mna ocení moja skúsenosť : nakazila som sa asi min. Týžden a uz 4 dni mam vysev kt sa velmi rychlo rozsiroval. Hneď druhý den som utekala na pohotovost do nemocnice ( lebo bol Silvester ) a ta doktorka ma vyšetrila, síce mi spravila prehliadku a aj ma prezerela sonom mi pupaky nevedela identifikovať ( pritom to bolo uplne jasne, priateľ to hneď vedel aj ked on sám máva len herpes na perách) a este ma zrušila s tym ze co som si to doskriabala, ze tam mam chrasticku a mokvave pupaciky. Este k tomu som jej oznámila ze ma to neskutočne boli pri moceni a mam uzlinu na slabinach ako menší vlašský orech. Napriek tomuto všetkému ma CEZ SVIATKY poslala domov len s vaginalnou masťou kt mi vôbec nepomáhala len to viac svrbelo a tak trpím uz 4 dni lebo moja doktorka robí az pozajtra. Včera som si sama po neznesitelnej bolesti, pálení a svrbeni dala kupit Epigen - strasne to stipe ale po chvíli to prejde a zevraj je najlepši na trhu ale stal 19€. Potom 2 tabletky zinku a 3-4 B-komplex forte a mam pocit ze tam dole to začalo ustupovať co je však horšie, včera som dostala teplotu, dnes mam opuchnuté mandle a cely krk zakliesneny tak čakám na ďalšiu dávku liekov…
Barka skade ste skusim Vam pomost lime@atlas.sk
Ešte to trvá?
Tak takýto suvenír neprajem nikomu a každý, kto bol ním obdarený, by sa mal správať zodpovedne. Ja ho našťastie nemám.
Ahojte, na GH sa liecim od novembra, ktory som dostala predpokladam oslabenou imunitou....herpesin som brala v davkach 6x4 ale iba polovicu zo 400vky,,,jasne ze aj herpesin mast a este antibioticku mast dalacin aj na vnutorne pouzitie, neskor sa davky znizovali 8x3,2x12 a 1x24, co som prezivala to tu nebudem ani pisat pretoze som ani len netusila ze takato choroba existuje,,,,a kto si to nezazije tak nech radsej sucha nohami a nekomentuje ze to maju iba lahke zeny prd makovy.....u nas vseobecne "v meste" je herpes rozsireny,,,pocula som aj take ze "v uchu" sa vyskytuje.....po liecbe ked som uz nemala nic vsetko ciste,,,som pouzivala aj debriecasan to je taky roztok dala som na odlicovaci tampon a takych 10 minut nech posobi,alebo kludne aj vyplach striekacka a ides,,,,po 3 tyzdnoch zase.....tak odznova herpesin 2x1 a ptm 1x24h v pohode preslo o 5 dni zas,,,,,,tak teraz som zasla k imunologicke ktora mi totalne zvzsila davku herpesinu kazde 4 hodiny celu 400,,,plus isoprinosine na imunitu a zevraj sa s tym volakedy herpes liecil,,,,,co som pojedla ovocia zeleniny,,,,ale jedna vec mi pomohla vola sa to zlate mlieko to je z kurkumy taky napoj tiez posobi antiviroticky,,,zial mam pocit ze herpesin iba potlaca virus a neuspava ho,,,,idem teraz skusit aj aloe,,,vsetkym drzim paste pozitivne myslenie je tiez dolezite!!!!
Ahojte, taktiež trpím genitálnym herpesom a rada by som si o tom s niekým pokecala. Nie je to vec, s ktorou sa človek zverí čo i len všetkým blízkym, takže ak by sa našiel niekto, kto sa potrebuje ventilovať alebo podeliť sa o svoje zážitky, ozvite sa mi na urshulafr@gmail.com.
Budem vďačná, najmä žene, Potrebujem v tomto spriaznenú dušu. Vďaka.
Ahojte, aj ja trpim touto chorobou ale len necely tyzden. Mam pluzgieriky od piatku, ale postupne miznu. Beriem lieky a antibiotilovu mast. V sobotu by sa mi mala dostavit menstuacia a ja uz krce citim dnes. Preto by som sa chcela spýtat co je lepsie pouzivat, vlozky alebp tampony? Dalsia otazka, moja kozna mi povedala ze na kontrolu nemusim prist. Ale ja neviem co mam robit ak sa mi to vráti spät. Mohli by ste mi prosim poradit aku mast, krem, lieky alebo vitaminy brat? Budem vam vdacna. Na imunologiu sa objednavam uz v pondelok. Dakujem :)
ahoj miriam a odkial si ak chces napis mi na pokec cross250 mozme si o tom pokecat mna to ties trapi
ahojte neviem ci tu este niekto chody este ale ak niekto si to cita tak skuste sa ozvat na ten pokec viem ze to nepatri sem ale hladm si priatelku stakym istym problemom kazdy tam len pise ze nechce byt sam kazdy sa hamby za to a je nas urcite dos co sme sami tak sa ozvite na pokec cross250
Čaute, dúfam že tento článok pomôže Vám nájsť odpovede na otázky o genitálnom herpese https://medium.com/@doktorpro/je-to-možné-sa-zbaviť-genitálneho-herpesu-a94d0b96e0d4