Homeopatia vs. klasická medicína

A čo poviete na toto?
Homeopatika jsou neúčinná, varuje Světová zdravotnická organizace - Novinky

No to isté by povedal každý rozumný homeopat, tie choroby, ktoré WHO odporúča neliečiť si veru nikto nedovolí u nás skúšať liečiť homeopatikámi. Inak hovoria o tuberkulóze, AIDS, malárii a podobne, to sú choroby, ktoré sa u nás nevyskytujú vo veľkom množstve.

Dobrý deň. Už asi 5 mesiacov mám na hornom viečku pravého oka, asi uprostred jačmeň. Po 4 mesiacoch som navštívil očnú lekárku, ktorá mi povedala, že mi predpíše kortikoidy, ktoré mi aj tak nepomôžu a potom ma pošle na operačný zákrok, kde mi to vyrežú. Na základe odporúčania jedného príbuzného z Blavy som chcel ešte pred tým skúsiť homeopatickú liečbu. Nakoľko som nepoznal v okolí žiadneho homeopata, tak som skúsil získať nejaké info na nete. Zo získaných informácií som usúdil, že Staphysagria 9CH 2x denne po 5g a Silicea 15CH 1x5g denne by mohla byť dobrá. Asi po 7 dňoch som sa dostal k homeopatke, ktorá mi predpísala Natrum Muriaticum 9CH 3x5g a Medorhinum 15CH 2x5g denne s tým, že Staphysagriu môžem 1x denne brať ďalej. Asi po 14-18 dňoch sa jačmeň zmenšil. Vtedy mi došla Staphysagria a už som ju nebral. Avšak stav, ktorý bol dosiahnutý sa už nezlepšuje. Naozaj neviem, či liečba je správna, nakoľko už homeopatkou predpísané lieky beriem asi 3 týždne. Mám 42 rokov. Jačmeň je zapuzdrený, nehnisá a nevyvoláva problémy oka a nevyzerá zapálený. Prosím Vás o radu.

Dobrý deň prajem. Ja by som sa chcela opýtať, či je možné touto homeopatickou liečbou pomôcť k tomu, aby som mohla otehotnieť. Moja gynekologička mi povedala, že som zdravá, že mám všetko v poriadku, len je tam problém s ovuláciou, ktorú pripisuje psychickému bloku vo mne. snažíme sa už dva roky a nič. Ďakujem

Je to častý problém dnešných žien, takže lekár, ktorý ordinuje homeopatiká nebude mať problém vybrať niektorý z liekov, ktorý by pomohol naštartovať správnu reakciu

Musím Vás sklamať, lebo na bolestivé zhyby sa dá naordinovať asi 1000 liekov z homeopatík. A len 1 je pre Vás účinný. Na výber lieku je potrebné oveľa viac informácii.

Mám podobné problémy ako Naďa, len som staršia - 68 rokov, s pokročilou artrózou v celom tele, navyše po úraze kolien - už chodím len s barlami. Dokonca pľúcna lekárka mi diagnostikovala CHOCHP - čomu nechcem veriť, hoci po silných kortikoidoch v sprejoch cítim úľavu, ale sa ich bojím. Hľadám úľavu, nevzdávam sa, prosím o radu a konkrétneho lekára v blízkosti Brezna.

Dobrý, môžem tiež poprosiť číslo na pána Šmidriaka?

Aj môj syn mal jačmeň na oku a musel ísť na operáciu. Tú mu spravili na očnom oddelení a potom doliečil očným framykoinom. Odvtedy je v poriadku. Opýtajte sa svojho očného lekára na takýto postup. Želám skoré uzdravenie.

Dobrý den, mohla byste mi prosím napsat po jakých bylinkách se Vám myom zmenšil? Děkuji.

Dobry den, mam 25 rokov, vysadila som antikoncepciu a asi 3 mesiace na to sa mi opat vratilo akne! Hovorim opat vratilo preto, lebo asi dva roky dozadu som vysadila antikoncepciu a objavilo sa akne, liecila som sa na koznom Roacutanom a vratila som sa aj k antikoncepcii! Mala som teda pokoj od akne cca. rok a pol a kedze som sa rozhodla otehotniet, vysadila som opat antikoncepciu a akne je spat. Kamaratka, ktora chodi na skolenia homeopatie mi poradila Hepar sulfuris calcareum 15 ch, pomoze to?

Pre zaujemcov o homeopatiu. Dr. Petroczi uverejnuje na stranke o homeopatii mena svojich ziakov, ktorych “uz pustil” do terenu a su zarukou, ze maju dostatocne vedomosti. Ak sa pohrate s Googlom, natrafite na ludi registrovanych slov. homeopatickou spolocnostou, dodam, ze s homeopatiou mam velmi dobre skusenosti a klasicku medicinu uz mnoho rokov v rodine nemusime.

Mám problémy psychické a v minulosti zistené chlamýdie trach. o ktorých som sa dočitala, že napádaju nervovu sústavu, aký by mi pomohol homeopatický liek? Ďakujem.

Dobrý deň. Mám 49 rokov a mám veľké ťažkosti s klimaktériom. Strašne sa potím, celú hlavu mám spotenú, celé telo mi ovládne horko, deň-noc. Sama sebe zapácham, úplne som znemožnená spoločensky. Toto trvá už 1, 5 roka. Keďže v minulosti som prekonala porážku, hormonálne lieky sú vylúčené. Potrebujem Vašu pomoc. Existuje nijaký homeopatický preparát / kvapky, guľôčky… / , čo by mi pomohol? Ešte raz:mám návaly, potím sa, deň-noc. Nežiadam o vyšetrenie, lebo na to nemám peniaze. Ďakujem za odpovede.

Zial, klimaktericke navaly sa daju liecit mnohymi liekmi, takze popisane prejavy skutocne nestacia na uspesne naordinovanie lieku.

Homeopatia nelieci bakterie, ale prejvy, ktore mozu sposobovat u konkretneho jedinca, ale niektori pouzivaju Nozodu chlamydie, ak pretrvavaju aj po antibiotickej liecbe.

Hepar sulfuris ma väčší obraz ako len akne, aj ked je to jeden z jeho moznych prejavov, teda ktory moze aj liecit. Je ale fakt, ze samotne akne sa da liecit asi 90 liekmi, ktore prichadzajú do úvahy.

Ak sa najde pricina “bloku” a poda sa co najpodobnejsi liek, tak by nemal byt problem ani s otehotnenim.

Osvedceny liek na jacmen skutocne nie je - je ich viacero, a najlepsie je podla sposobov reakcii konkretneho cloveka. Je fakt, ze len jeden z liekov je ten spravny, ktory ma dobry efekt aj na takyto stav.

Vzdelavanie pre lekarov bezi v ramci SLK, a pre laikov tiez robi kolega Petroci - len na Slovensku nie je povolene liečenie nelekármi.