Už rok ma trápi porucha,ktorú mi neurológ diagnostikoval ako blefarospazmus, t.j. kŕčovité zvieranie viečka oka, mohla by mi homeopatia v tomto pomôcť? Poraďte prosím.
Pani MuDr.Siveková. Dnes čítam prvý raz niečo o homeopatii,i keď som o nej niečo už “počul”.Počuť je jedna vec( viď diskusné fórum),skúsiť, vec druhá( viď reakcie ľudí,ktorí skúsili).Od mojej prvej návštevy s počiatočnými neurologickými príznakmi u neurológa ubehlo už viac ako 11 rokov.Doteraz mám bohatý spis rôznych vyšetrení,CT,MR a ešte neviem čoho všetkého, že som prišiel na rázcestie,kedy Vám to ako lekárke poviem otvorene.Ísť naďalej cestou klasickej medicíny a naďalej vidieť,že môj zdravotný stav sa permanentne progresívne zhoršuje,až v ňu prestávam pomaly veriť.Alebo na tom rázcestí ísť cestou novou,neprebádanou.
Preto sa pýtam na možnosti homeopatie a problémov neurologického rázu.Pohybové problémy,strata rovnováhy,úbytok svalovej hmoty,nervové zápaly,tiky…
Stojí to niekde za možnosť nezáväzného pohovoru? Ján zo Záhoria
JM ,problem v tej dr bol v tom ze je nabozensky zalozena… v tom je hlavny problem vsetkych ,ktori su proti homeopatii,pretoze prave preto ze jej ucinky nie su este dokladne vysvetlene, povazuju to automaticky na magiu. z tej dr by bola skvela liecitelka, nebyt tej zatratenej cirvi. chvalabohu existuju aj ti co maju rozum, a ak aj su nabozensky zalozeni (nic proti viere, ale s rozumom) ale napriek tomu vyskusali homeopatiu a pomohla im,ze sa rozhodli je nezatracovat len preto ze farari trdia nieco ine.
Viem, že ste písali o tomto homeopatovi z Lehoty už pred rokom, ale dúfam, že mi poviete vaše skúsenosti s ním. Ja som ho navštívila prý raz tento týždeň a rada by som vedela názor niekoho iného. Ďakujem
Aké skúsenosti máte s pánom Cinege? Ja som ho navštívila tento týždeň a rada by som poznala skúsenoť niekoho iného
Tak toto je krásne prirovnanie!!! Ty máš pocit, že finanční poradcovia čítajú noviny a všetci majú vyštudovanú ekonomiu??? Poznám štyroch… z toho jedna má lekársku fakultu, jeden je rád, že má strednú, jeden vyštudoval meteorologiu a jeden má vš ekonomickú. Myslím, že “poradcovia” radia, čo im šéfovia nabulikajú do hlavy. Preto asi viac ľudí verí homeopatom ohľadom zdravia ako finančným poradcom ohľadom penazí.
Homeopatia je jedna z vhodnych ciest a po najdeni najpodobnejsieho lieku, ktorý funguje podobne ako anitírusový PC program v našom tele, mate šancu aspon zastavit proces.
Ano, je sice viacero homeopatickych liekov, ktore maju v obraze aj blefarospazmus, ale po zvoleni toho najpodobnejsieho lieku Vasho celkoveho stavu aj tento problem zanikne.
nuž slová “argumenty zdravého rozumu” sa dajú pochopit rozlicne, preto si dovolim prilozit tento prispevok z Ciech Jana Mihovičová - Názory Aktuálně.cz
pre Lucy…ja som jasny priklad pacientky ktorej uspesne pomohla homeopatia…
Mam vazomotoricku nadchu, mala som stavy pred 5 rokmi ze som len lezala, oci zavrete, len v tme a neskutocny tlak v hlave, chodila som ku krcnemu a alerg. ako na hodiny klaviru az mi jedneho dna povedal treba vypalit sliznicu nosa…som odmietla a rozmyslala co spravit tak som nasla homeopaticku lekarku ta mi stanovila liecbu
denne som brala alium cepa 5ch, apis melifica 5ch, poumon histamin 5 ch, spociatku 45 granul 3x denne…cely dalsi rok kazdy den ale nadchu som mala len asi 4x v prvom roku, dalsi rok som znizovala intervaly to znamena ze som uzivala uz len 2x denne tabletky po 15 granul…atd postupne az po 4 rokoch som prestala brat uplne len ked zacina obdobie sept.alebo z jari tak stale mam pripravene svoje granulky, kym som predtym mala okrem svojej nadchy ktora trvala cele roky aj anginu, zapal priedusnice alebo chripku …ja za 5 rokov co som brala svoje granulky neviem co to je chripka, angina, nadcha, môze pri mne kychat niekto s chripkou alebo anginou som dost odolna…takze ja som priklad a ak chces lucy kukni si moju kartu predtym a teraz…lekarka ma ani nespoznala lebo pri vseob. som uz vyse 2 rokoch nebola…cudujem sa rodicom malych deti co sedia v tych ambulanciach alerg. a stale to iste doktorka to omiela dookola lebo nic ine ani nevymysli…mate psa…ak poviete ze nie, mate andulky…ano…juj tak na tie je vase dieta aler…to vravela mne roky moja alerg.
a mam mimochodom pudlika a maltezaka spia so mnou …takze figu alergia …zo psou tohto typu…pri mojich zlatych homeopatikach môzem mat aj 1O…a citim sa skvelo…
pre Andyho…homeopat vie co lieci lenze rozdiel je v tom ci si kupim nejaky homeop. liek napr. proti kaslu v lekarni…ktory je vseobecny alebo idem ja ako osoba na osobnu konzultaciu a presne mne na moju osobu stanovi skladbu liekov…tak ako ked si kupis paralen tak tebe klesne teplota do pol hodiny mne za hodinu…takze aj tie lieky vseobecne homeopatika ktore su v lekarnach tak na kazdeho vplyvaju inak…ale ine je ak ti stanovi skladbu liekov na tvoj konkretny pripad…lenze ty si nebol podla mna za ziadnym homeopatikom kupil si si nieco proti chripke …napr. a u teba nemuselo zabrat…takze si nemyl niektore veci
ja som tento liek brala pri vazomotorickej nadche v skut. tento liek je specificky skladbou on startuje imunitny system …vyborny liek.
Vážená pani doktorka,
napíšte mi prosím názov homeop. lieku (ak existuje a pomôže) na zníženie bolesti rúk, nôh a pliec pri reume (žiadne tabletky nezaberajú) a na trávenie (denne po jedle bolesť hlavy, ktorá prejde až po podaní atalarginu). (73 rokov).
Ďakujem.
Momentalne hladam sposob vzdelavania sa v homeopatickej liecbe tu na Slovensku,ale bohuzial z tohto clanku zistujem ze to nie je mozne pre laika.Myslim si ze Slovensko je len v plienkach,kdezto u susedov v Cechach maju akreditovane studium pre vsetkych,ktori maju zaujem.Je to bieda. Neuznavam klasicku medicinu a ich postupy mi pridu dost povrchne a prilis obmedzene v nazerani na priciny vzniku ochorenia.Preco nejde zriadit i na Slovensku nejake studium homeopatie na vysokej urovni?preco?
v Bratislavé je tiež škola homeopatie
najdi si na internete.
chcem sa spytat,ci sa da homeopatickou liecbou vyliecit aj zensky problem-vytoky,svrbenie, ked lieky od lekara nezaberaju. ak ano, trosku sa hambim prist k homeopatke s takym problemom.
Dobrý večer čítala som váš článok o myome, ktorý ma zaujal ja mám myom 15 rokov a zmenšil sa mi z byliniek chcela by som vás poprosiť a spýtať či je pravda že z homeopatík sa dá ešte viac zmenšiť alebo vyliečiť. Dakujem.
Dobrý večer chcem vám pomôcť s cingelom mám susedku ktorá chodí s 5 ročným synom cingelovi do lehoty kvôli atopickému ekzému je veľmi dobrý odborník veľa ludí vyliečil tak vám ho odporúčam aspoň skúsiť nič za to nedáte susedkyn syn to má už veľmi pekné.
Dobrý večer ja mám tetániu už 13 rokov beriem len magnezium b6, vitamín d persen tiež mi chceli dať všetky možné lieky ale som ich odmietla v sobotu som dostala krč do lavej ruky ráno o 10 hodine postupne to prechádzalo do celej lavej ruky ramena hlavy až mi strpla celá lavá strana aj ústa už sa to nedalo vydržať tak som si zavolala pohotovosť ktorá ma prepojila na 155 a ta sa ma pýtala 10 minút čo mi je až potom ma prepli zasa na pohotovosť lekár prišiel až po 2 hodinách čo keby som mala infarkt alebo mozgovú prišiel pozrel mi srdce dal injekciu a povedal že mám tetanové krče zaspala som a ráno bolo lepšie v pondelok som išla na neurologiu a zas mi dali injekciu a predpísali alpha d3
tie mi pomáhajú idem na eeg a na tetanický test či sa mi to tak mohlo zhoršiť ked som 13 rokov nič také nemala mohli by ste mi prosím vás poradiť či aj vy máte takéto príznaky a či pomáhajú na to homeopatiká dakujem veľmi pekne.
som zdravotna sestra,od detstva mam problemy s dychacimi cestami a vytokmi z HDC, najprv si mysleli, ze je to alergia, ale imunolog ju vylucil,preslo to do chronickych sinusitid s nasledkom zhrubnutia sliznice prinosovych dutin a opakovanych zapalov mandli pravidelne 1 az 2x za stvrt roka, mavala som od detstva suchy dusivy kasel, ktory sa zjavoval zvacsa v noci a cez den iba skriabanie v hrdle alebo necakany zachvat dusenia, kedy som niekolko sekund az minut nedokazala nabrat dych, lekarka vsak vylucila bronchitidu aj astmu a vzdy to uzavrela ako virozu a oslabenie imunity, nemam dostatok zeleza a nizku hladinu hemoglobinu ale nikdy mi neukazala vysledky potom sa mi jedneho dna vyhadzala ustna dutina strasne bolestivymi pluzgiermi a nedokazala som jest nic okrem tekutej stravy, lekarka vylucila parotitidu, hoc ja mam stale bolesti okolo usi a pod sankou aj hrdla a tvrdi, ze pokial tam nie je hnisavy zapal, netreba ani ATB, lenze mne to sadlo na klby a poskodilo TMK, zubari tvrdia, ze z ich strany tam nic nie je, a ja stale nemam adekvatnu liecbu, zato silne bolesti a chronicke zapaly a chronicky unavovy syndrom, pre ktory som prestala zvladat aj nocne smeny, vobec by som nemala pracovat na oddeleni, ale zivym sa sama, nemam rodinu ani znamych, ktory by mi pomohli a plat mi vystaci ledva na byvanie a stravu, PN-ka nic nevyriesi a ani mi ju lekarka nevystavi, kym na to nebude mat dovod, kvoli zdravotnym problemom ma prepustaju z prace a mne je obdobne stale horsie, klby ma priserne bolia, opuchaju a cerveneju, co je jasny priznak zapalu, ale jej to nic nehovori, este cakam na vysledok z imunologie a snad sa uz konecne dozviem, co sa so mnou deje a ako sa liecit, hoc uz je zjavne neskoro, lebo moja imunita tak dlho odolavala, az zacala zlyhavat, prosim, mam zaujem o homeopaticku liecbu, ktora by mi dokazala pomoct aj s klbmi?