Ja chodím s 5 ročnou dcérou k homeopatičke už rok. Dáva jej rôzne lieky-guľôčky na cmúľanie. Je dosť často chorá. Mne sa zdá že to vôbec nepomáha a to sa mi vlastne aj teraz potvrdilo, pretože sme zašli ku krčnému a zistil jej veľkú nosnú mandľu, ktorá už začala robiť šarapatu okolo uší a uzlín. Takže nám poradil vybrať mandľu a všetko prejde. A ročná liečba vôbec nezabrala.
Mila Klaudia, kedze ziarlivost predstavuje hlavne strach zo straty partnera, mozes jest homeopatika na kyble a vyriesis velmi malo. Pories si najskor v svojej hlave pripadne rozhovorom so svojim partnerom toto a bude to ine. Drzim ti palce.
Myslim, ze liecit ziarlivost by homopatia mala velmi dobre. Aspon podla toho, ako co o tom viem. Kazdopadne sa to neda robit cez forum, vezmi si tie a tie gulicky a si vyliecena. Chce to skuseneho, opakujem skuseneho konstitucneho homeopata. Rudolfov prispevok neber vobec vazne, kazdy sa nejak potrebuje ventilovat.
Poriesit strach je jedna vec, ale nie kazdy to dokaze zvladnut sam. Ked mam raz strach z vysok, tak si darmo poviem ze sa bat nebudem, ked ten strach je proste vo mne. Moj nazor. To sa tyka ja ziarlivosti. Ked raz niekto ziarli a uvedomuje si to, je o napoly vyhrana bitka, ale niekedy treba pomoct, kazdopadne rozprava z partnerom je dobry zaciatok.
Dobrý deň, Nelca. Ja som sa dnes sem zaregistrovala, lebo hľadám nejaké informácie o homeopatii z čisto osobných dôvodov, preto ak by som Vás mohla poprosiť, mohli by ste sa mi ozvať na môj e-mail: dominika.kosmalova@gmail.com? Ďakujem veľmi pekne, budem nesmierne vďačná. S pozdravom, Dominika.
Ahojte všetci, zástancovia i odporcovia homeopatie. Mám pol ročnú dcérku, ktorá má teraz už vážne kožné problémy (seborea, pravdepodobne aj atopia). Čím ďalej sa to zhoršuje. Mám plnú skrinku hormonálnych mastí, ktoré už za žiadnu cenu nemienim použiť. Vystriedali sme troch kožných lekárov. Nikto nedokázal pomôcť. Ani lekári, ani prírodná liečba (bylinky,… ). Chystáme sa k jednej homeopatičke v BA preto som veľmi zvedavá, či liečba pomôže. Len by som chcela podotknúť, že fakt, či je homeopatia placebo liečba - ťažko povedať, videla som dokumenty, kde vedecky chceli dokázať ich priaznivý účinok, no nepodarilo sa im to. Pritom ich porovnávali s placebom. Len neviem ako môže placebo účinkovať na pol-ročné bábätko, ktoré ešte ani netuší, čo placebo je. A homeopatiou sa liečia aj takéto malé detičky. Spočiatku som bola skeptická, teraz som však trpko oľutovala používanie kortikosteroidov. Skúsim homeopatiu a dám vedieť či pomohla. Už sa nedokážem pozerať na to, ako dcérka trpí a chcem a musím niečo robiť. Či homeopatia funguje alebo nie. Jednoducho ju skúsim. Myslím si že neuškodí tak prečo ju nevyskúšať? Môj názor: tomu, ktorému nepomohla, pravdepodobne nemal vhodne zvolený liek. Tiež nie je homeopat ako homeopat. Našla som aj homeopatičku, čo si pýta do 250 eur, aj do 50 eur (za každé vyšetrenie či kontrolu). (Tu prvú si rozhodne nemôžem dovoliť). Žiaľ neviem ako sa líšia v odbornosti. Chcem to vyskúšať bez ohľadu na to, či funguje a ako funguje, ale myslím že na tom niečo bude, keď toľkým ľudom pomohla (aj deťom). Má niekto z Vás skúsenosti s liečbou detičiek? Ďakujem.
Keďže už niekoľko rokov, nie celkom úspešne, riešim svoje zdravotné problémy, mám určité skúsenosti s lekármi, predstaviteľmi klasickej medicíny a taktiež s lekármi, resp. aj liečiteľmi z oblasti alternatívnej (homeopatia, akupunktúra, lehátko ceragem, prípadne skenarová terapia. Z tohto dôvodu by som sa rád o ne podelil s ostatnými účastníkmi i-netovej diskusie. Mojou snahou a zámerom je objektívne a racionálne hodnotenie. Keď zosumarizujem prístupy väčšiny lekárov (česť menšine výnimiek) z klas. medicíny, ktorí sú sústavne nespokojní s odmeňovaním v súčasnom zdravotníckom systéme, mám z nich pocit, že sa cítia otravovaní, keď majú riešiť zložitejší problém, vyžadujúci si viac pozornosti a rozmýšľania. Najradšej aplikujú určité stereotypy, ktoré sú často podporené lab. výsledkami, pričom subjektívne ťažkosti pacienta ignorujú. Na dotazy buď neodpovedajú vôbec (tváriac sa, že nič nepočujú) , alebo odpovedajú ako politici, čiže z odpovede sa nič nedozviete, lebo odpoveď nepozná a nemá chuť sa s tým ani zapodievať a ak ho otravujete moc, tak vás pre istotu zaradí medzi hypochondrov. Preto som zo zúfalstva hľadal pomoc u alternatívnej medicíny. Výsledok však nie je tiež jednoznačný. Úspešnosť hodnotím asi na 35%. V niečom zabrala homeopatia naplno, ale 2 / 3 problémov ostali bez pokroku. Čo ma však na tom ruší je že niektorí terapeuti nemajú súdnosť v cenách. V niektorých príspevkoch sú uvádzané hodnoty 100 eur, rsp. 3000 sk pri úvodnom vyšetrení a potom pri následných ca. 30-40 eur. Ja som zažil 300 eur pri prvom, následne 200 pri druhom a potom 100, lebo už som sa ohradil, že by som už za toľké peniaze rád videl viac ako 30% -nú úspešnosť. Bol by som v liečbe aj za týchto cenových relácií pokračoval, keby bola viditeľná dynamika. Medikament podaný v druhej sérii sa nepreajvil nijako. Ani zhoršenie, ani zlepšenie, proste úplné nič - 0. Žiadna reverzia, o ktorej sa tu píše a detto ani po tretej sérii. Takže mi bolo povedané, že som príliš zložitý prípad a že také prípady ani nemusí liečiť, lebo má plno iných prípadov. Toto bol samozrejme úplne extrémny prípad. Každopádne to považujem za parazitické zneužitie súčasného impotentného stavu nášho zdravotníctva a dôsledok neprepracovanej, alebo skôr žiadnej legislatívy v cenotvorbe homeopatického liečenia, ktoré by súčasne mali byť podmienené aj výsledným efektom. Záver: čím je človek starší, ochorenia sú ťažšie a často aj záhadné a veľakrát kombinované s ľudskou psychikou, pričom nebýva jednoznačné, čo je primárne. Človeku nakoniec neostáva nič len lepšie spoznávať sám seba a nájsť si cesty ako si pomôcť, pričom kooperáciu oboch medicínskych alternatív nevylučujem. Len si treba vedieť posúdiť, kde a za akých okolností ktorú aplikovať.
Ubehol už rok a dúfam, že Klaudia sa už pozhovárala so svojim partnerom. No niekedy to nestačí, pretože ide o dôveru. Ak ju nemáme, treba riešiť samého seba hlbšie. Homeopatia, či iné prípravky na prírodnej báze sú len našimi pomocníkmi, dodávajú nám odvahu otvoriť sa sebe i druhým. Rudko mal v mnohom pravdu. Pekný deň. Oľga
Ahoj, srach ako taký sa lieči Gelsemium 15 CH (5 granúl každý večer po dobu 3-7 dní) , obava z blízkej budúcnosti Argentum nitricum 9 CH (5 granúl 2-4 x denne).
Ahoj, skús Ignatia amara 9 CH 5 granúl večer pred spaním, má to pomôcť prekonať následky precitlivelosti k nepríjemným emóciám.