ahojte,zistili mi,že mám HPV-vysokorizikové 3…je to veľmi zlé?
ahoj,ja mám hpv 3…čo to znamená?budem mať rakovinu?
Andrejka,tak to si mala riadneho hnoja manžela.Budď rada,že si sa ho zavila,namiesto toho,aby ťa podržal ťa ešte potopil.Ja mám to mesačné čakanie už za sebou,zistili mi vysoko ryzikový HPV a gynekológ ma poslal k primárovi dohodnúť si zákrok(vraj mi postihnuté miesto na krčku zmrazia alebo odstránia.Dosť sa bojím,ale snažím sa nepanikárčiť.Držím ti palce Andrejka
Ahoj. Som nikola a mam podobny problem. Mala som condylomata acuminata v novembri mi boli odstranene. moj partner nemal ziadnu vyrazku ani nic podobne. ja som mala pohlavny styk len s nim. teraz mi z vyterov zistili HPV virus som uz zufala lebo neviem co mam dalej robit same vyteri odbery krvi…je mozne ze sa to u mojho partnera este neprejavilo a nakazi ma znovu? mam aj caste bolesti brucha suvisi to z HPV virusom
Ahoj všetky dievčatá a ženy. Začiatkom roka som bola na operácii, robili mi plastiku krčka maternice, pretože môj HPV vírus bol rakovinový. Po troch týždňoch mi prišiel výsledok, že to bolo zhubné, ale nerozšírilo sa to ďalej. Teraz som každé tri mesiace pod kontrolou. Môj problém však je, že som dostala novú antikoncepciu YAZ a tá mi robí veľmi zle. Mám bolesti hlavy 2 týždne z mesiaca a keď som to povedala mojej gynekologičke, tak mi povedala, že nemám brať žiadnu aq môj partner si má dávať pozor. Neverím, že neexistuje iná antikoncepcia, ktorú by som mohla brať. Vie mi niektorá z Vás poradiť akú si mám dať predpísať antikoncepciu po rakovine? Mám 23 rokov a chcem si užívať život a nie tráviť pol života s migrénou. Ďakujem
Ahoj Veronika, chcela by som sa ta spytat predsa mas s tym uz viac skusenosti. Ja som bola na vysetrenie HPV este len teraz a neviem este ani vysledky, len mam obavy ze ak to bude pozitivne pojdem hned na operaciu. Mam sice 28 rokov ale este nemam deti ale strasne po nich tuzim.
Dakujem za tvoju radu a skusenosti Monika
ahojte.aj mne lekar prave včera zavolal že pri preventivnej prehliadke a cytologii zistil že ide o hpv virus.mam v tom uplny gulaš.vobec neviem čo mam robit som zufala a velmi vylakana.mam po štyridsiatke a nikdy by mi nenapadlo že take niečo existuje.vravel mi aj o očkovani ale neviem či to v mojom veku pomože.viem že ma čaka kopec vyšetreni nevzdavam sa ale nič presne o tom neviem.žiadne priznaky nemam a to čo som si tu prečitala mi aspon trocha otvorilo oči.poradi mi niekto čo robit v tychto začiatkoch?čo je najvhodnejšie uprednostnit v strave? a čo to očkovanie ma niekto v mojom veku s tym nejaku skusenost?dakujem
Naša životná poisťovňa pripoisťuje okrem úrazov aj 32 závažných civilizačných chorôb, medzi ktoré patria aj zhubné nádorové ochorenie.Ak sa chcete o výhodách
porozprávať napíšte na egonhk@azet.sk zadarmo poradím.
ahoj Zuzana, chcela by som sa ta opytat na viac info, pretoze aj mne zistili hpv virus v maternici , a je mozne ze je rakovinotvorny, momentalen som v zahranici a chodim k doktorovi tu, co vsetko ma caka?Mam ist naspat na sk?Dakujem za odpoved
Ahojte zistili mi HPV pozitivne idem prave zajtra na operaciu krcka maternice cosi mi idu odstranovat.Viete mi niekto poradait znamena to ze som ohrozena co sa tyka napr ze nebudem moct otehotniet alebo cosi podobne?Mam 23r a velmi sa bojim,ak viete poradte mi DAKUJEM
HPV virus nebol rakovinovy, ale sposobil vznik rakoviny, pretoze imunita bola oslabena. Najidealnijsie je pouzivanie kondomu, da sa na neho zvyknut a zabranuje roznym infekciam Hormonalna antikoncepcia nie je najvhodnejsia, pretoze ovplyvnuje tvorbu hormonou, ktore mozu ovolyvnit vznik alebo vyvoj rakoviny.
Ahoj Marianna:
HPV sa prenasa sexualnym stykom, alebo aj pri kontakte s pokozkou. Momentalne statistiky su take, ze aspon 50% tych, ktori maju aktivny sexualny zivot dostanu HPV pocas svojho zivota. Je to menej znamy virus, aj ked to nie je novy virus, vela ludi o nom nic nevie alebo o nom nikdy nepoculo. Vacsina ludi nema ziadne priznaky a u vacsiny tento virus zmizne sam. Neexistuje nan liek, Lieky existuju len na choroby sposobene virusom. Vakcina pod nazvom Gardasil je velmi efektivna ako prevencia ale odporuca sa LEN dievcatam a zenam vo veku od 9 do 26 rokov. Gardasil sa davkuje 3 krat s odstupom 2 mesiacov po kazdej predchadzajucej davke.
Ahoj reagujem na tvoj prispevok,tiez som mala presne pred rokov zhubny nador na krcku maternice,ale chvalabohu sa to nezozsirilo,odstranili mi to operaciou{23 rokov}. Ja pouzivam antikoncepciu Jeanine, a zatial som nezisitla nejake neziaduce ucinky.Teraz sa idem proti rakovine krcka maternice zaockovat, snad mi to pomoze.
zdravim, tiez patrim medzi tie stastne, ktore maju tuto diagnozu. som z toho strasne nestastna lebo si davam na seba obrovsky pozor, chcem vam len napisat, ze ked vam uz raz Hpv identifikovali, nasledne ockovanie je zbytocne a aj ked vam to bude gynekolog doporucovat a tvrdit ze je to ucinne, je to kravina. raz to tam je a bud to zmizne samo alebo ostane. moja mamina pracuje v oblasti zdravotnictva a dost sa o to zaujima. doktori vas len tlacia aby ste sa zaockovali, pretoze z toho maju krasne premie a zisky -viem o com hovorím, sestrenica robí vo farmaceutickej spoločnosti dílerku a viem ako sa napríklad lekár dostane s celou rodinkou na super dovolenku ak preda určité množstvo lieku. takže doporucujem nestresovat sa, vela pohybu a lieky na imunitu - napriklad imunoglukán. držim packy všetkým vám a hlavne sebe.
Ahoj, toto vsetko moze dat vysetrit gynekolog, alebo odobrat potrebne stery a vy si to mozete zaplatit. Vysetruju to napr. v Ruzomberku. Pozrite si www.alphamedical.sk. Pripadne si tam zatelefonujte kontat je pod touto strankou. Je to laboratorium mikrobiologie a PCR. Vas lekar o tom urcite vie. Ja tam nepracujem, ale som zdravotnik a mam problemy, takze o tom dost viem. Ahoj Viera
aj mne diagnostikovali hpv virus. v januari som mala vysledok z cytologie na 3AB a doktorka mi navrhla operaciu alebo ockovanie cervarixom… ja kedze sa nemocnic bojim som si vybrala ockovanie (a to uz mamm 29 r.) uz som mala 2 davky a v auguste cakam na 3… takze uvidime…
Ahoj, mňa táto operácia (odstránenie ložiska z krčka)tiež čaká pravdepodobne v septembri.Gynekológ mi povedal, že po zákroku by bolo vhodné prejsť tým preočkovaním na HPV vírus ešte.
Ahoj, ja mam Hpv virus tiez…chodim pravidelne na cyto…ono tych typov Hpv je zevraj okolo sto…a moze sa to zhorsit a takisto to moze zmiznut…netreba sa bat, len to treba sledovat…
pokial ja viem, tak indonal je len taky vitamin, nie liek…
Dobrý deň, mám 31 rokov a robili mi ektropium, zmrazovanie…neviem či to správne pomenúvam…chcem sa spýtať, že či som urobila dobré, že či budem môcť mať deti…? A aké to má následky? Vďaka