HPV vírus a veci s tým súvisiace

Dobrý večer mam 39 rokov a mam vysoko pozitívne HPV mam obavy či liečba ktorú mi navrhla lekárka je správna dohodli sme sa na očkovaní mohli by ste mi prosím poradiť či je aj njeaké iné riešenie mam strach ved mam 3 deti o ktoré sa mi treba starať

no aj mne to zistili ale mna zatial nikam ginekolog nikam neposiela vraj mi to bude zatial sledovat a posielat vzorky viterov do bratislavy myslim si ze nemas dvovod robit zatial paniku

Janka reagujem na Vas prispevok.Tak mojej dcerke tiez zistili HPV bola v BAN.B.u doktora Jendrusaka tam ju poslal jej lekar .Spravili jej niekolko odberov ,tiez je zistil vysoko ryz.stupen.Janka vsetko je to o imunite zacala uzivat este v tom case nebol dostat indonal a uzivala ho bez prestavok asi 4mesiace aj ked myslim ze pisu inak v navode ,okrem toho aj ked mala 24rokov a vsade sa pisalo, ze nema uz viznam podat silgart proti hpv, aj tak jej to lekar doporucil a zobrala 2davky tretiu uz nestihla nakolko zostala tehotna .Ale uz pred tym ako otehotnela mala vysledky omnoho lepsie a po porode mala vysledky vyborne, ale stale si dava neake tabletky na imunitu a hlavne jej lekar povedal aby sa nestersovala ,lebo ona stale plakala ,lebo ze stres je spustacom kazdej choroby .Teraz je sledovana kazde 3mesiace cito pre istotu .Neboj, ono ,ked sa to vcas zisti je dobre dnes to ma skoro kazda druha zena .hlavne klud tiez jej mali robit konizaciu ,tiez ako to tu niekdo pisal odpalovat drotom je to rychle a setrne pre tie, ktore este nerodilia chcu mat dietatko.Moc som Ti neporadila ale drzim Ti palce

Mária,
a máš aj nejaké iné problémy? Okrem toho, že Ti zistili vysoko pozitívne HPV, čo v podstate nemá výpovednú hodnotu. Akú liečbu Ti navrhla lekárka?

Mne po konizácii krčka maternice navrhli očkovanie, odmietla som. Mám pár dôvodov medzi kt. patrí napr. očkovacie vakcíny sú určené ženám do veku 25 a 26 r… ja mám 32
sú na trhu veľmi krátko, aby sa dali zhodnotiť aj možné negatíva. A hlavne si o tom myslím, že je to o biznise. Lekári to predpisujú vo veľkom, šak zarobiť treba. A v neposlednom rade mám strach, že mi to skôr ublíži ako pomôže.

Mária skús napísať akú liečbu Ti navrhla lekárka, a aké vyšetrenia Ti vlastne robila. Lebo v podstate konizáciou vírus odstránia z krčka maternice a si zdravá, tak mi to vysvetloval lekár, ktorý ma operoval. Takže žiaden stres, všetko bude dobré.

Liana,
určite budeš môcť mať deti, ale prečo Ti to zmrazovali. Tak nevidia lekári teda patologovia, či sú všetky zlé bunky odstránené, ani pri elektrickej slučke tam nie je vidieť či je rez robený v nepoškodenom tkanive.
A určite si urobila správne, radšej to zastaviť na začiatku, ako to nechať prerásť do raka.

ahojte mne diagnostikovali dnes hpv virus,oznamene mi to bolo cez mobil,akoze (kupila som desat rozkov)…ale o inom som chcela,koloidne striebro,kyselina listova…indonal su vsetko vyzivove doplnky,takze svinstvo je ze musis len skusat co na teba zaberie ,cize eura ,cize nekontrolovatelne sa rozmahajuce firmy na doplnky vyzivy .Robila som v lekarni, a kazdy diler vravi ,ze to jeho urcite zaberie.

Ahojte.Mne zistili pozitívny HPV s výsledkom PAP 3 začiatkom mája.Odvtedy až do začiatku augusta som čakala na opakované vyšetrenie,ktoré potvrdilo tie isté hodnoty.Lekár mi naordinoval tabletky Ciplox 500.Nikto tu o nich nepíšete,tak neviem či je to štandartný postup.

Ahoj Marika,
teda zaujímavo zvolená liečba antibiotikami ísť na HPV. No nepočula som to.
Nemáš aj nejaké iné problémy? Nejaký zápal v pošve alebo tak?

Ahoj.Nie,teda aspoň o tom neviem.Mne sa to zdá celé nejaké čudné,zistili mi to a len sa čaká…a teraz tie antibiotiká.

Ahoj, ako ste nakoniec dopadli ? I mna to zaujima, či možem dostať od partnerky HPV ak je preliecena (?) .
Opalti sa dat očkovať ?
, p.s tie fotos HPV na muzských genitaliach nahanaju hrozu …

Marika. Tak to je naozaj zaujímavá liečba, a na čo čaká lekár? HPV neporazí antibiotikami to by mal vedieť. Ako pochopím, keby tam bol nejaký zápal, alebo chlamýdie, alebo niečo také. Ale HPV antibiotikami? Určite by som pýtala lekára vysvetlenie, prečo mi ich predpísal. Ináč dúfam, že berieš aj nejaké probiotiká.
Myslím, že to HPV nie je žiadna tragedia.

Myslela som ze je taky postup,az som to tu nasla na nete a nikde som sa o takej liecbe nedocitala,zacalo mi to byt divne.Volala som lekarovi a povedal mi,aby som si nic nestudovala o tom na nete,lebo sa len vystrasim.

Marika, lekár asi myslel, aby si nehladala info na nete o HPV. Vie vydesiť do chvíle kým si človek neuvedomí jedno. A to, že je to vírus. A vírus ťa napadne ked máš oslabené telo, ( chorobou , stresom ) tak ako funguje herpes. Je to tiež vírus, ak si chorá máš herpes ( teda ja osobne áno ).
Ale naozaj som zvedavá ako Ti lekár vysvetlí tie antibiotiká. Dúfam, že dáš vedieť. :slight_smile:

Dam vediet,ale mam tam ist az o 3 mesiace na kontrolu.No na mna sa bude teraz lepit vsetko,lebo take stresy ako zazivam ja,take ma asi malokto.

ahojte baby aj mne zistili dnes ze mam virus HPV je mi strasne nikdy som neviedla promiskuitny zivot ved mam len 19 a uz mam HPV. neviem co mam nato brat a strasne sa bojim a moja gynekologycka mi nato nic nedala ze sa to same vylieci ze je to ako chripka. kolko stoji to ockovanie ? ako zistim ze to ma aj moj partner ?

kolko stoji ten indonal a je dobry ?

Ahoj.Takze nedalo mi to a bola som za lekarom aj s mojim manzelom,ktory bol uz aj u urologa.Pytala som sa na tie antib. a povedal mi,ze je to z dvovodu,ze sa u mna virus zatial na 100% nepotvrdil,ze ho mam pravdepodobne.A nemam prist na kontrolne vysterenie o 3 mesiace ako mi povedal pred 2 tyzdnami,ale uz buduci tyzden.

Tak to je naozaj zaujímavé. V podstate, za ten krátky čas aj keby si mala HPV tak sa to nevylieči.
Divne reaguje tvoj lekár.

Lekár mojej kamošky sa ju snaží presvedčiť, že ked jej robí sono brucha tak, že má všetko v poriadku a PAP má I. ale cytoster jej ani raz nerobil …

Čudný lekári. Neboj sa toho, nič to nie je. Je to o tvojom tele a imunite ako sa s HPV vysporiada. Držím palec.

Lenka, nestresuj sa. Aj mojej dcére zistili tento vírus.Kúpila som jej v lekárni INDONAL, na ďalšej kontrole už ho nemala. To neznamená, že ho nemá, aspoň si myslím, ale tento vírus napadá krček maternice a preto je nutné to pravidelne sledovať.Teraz tiež čakáme na výsledok, no voľným okom videla, že krček je pekný, tak uvidíme.Takže, rozhodne si to kúp a pravidelne chodievaj na kontroly.

Dakujem.Neviem sa dockat definitivneho vysledku.