Imunitný systém

Imunita, z latinského imunitis – slobodný, je v širšom význame schopnosť organizmu odolávať patogénnemu choroboplodnému vplyvu mikroorganizmov, cudzorodých látok, častíc, buniek a fyzikálnych vplyvov.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/12260-imunitny-system

Ahojte. Vidim, ze tato tema je uz stara no skusim sa aj tak spytat na nejake rady. Uzivate niekto nieco na posilnenie imunity? Byvam dost casto chora a dost casto mam zdravotne problemy :frowning: Chcela by som proti tomu nejako bojovat ale neviem ako :frowning: Poradte!

zdravim ta. uz nejaky mesiac uzivam vyzivove tabletky, ktore posilnuju aj imunitu ale okrem toho maju aj mnoho inych ucinkov. bola si uz s tymto problemom u doktora? nie je pricinou nieco ine, ze si stale chora?

Nie nebola som zatial u doktora, neprislo mi to za potrebne. K doktorovi som isla iba vtedy, ked som mala uz az horucky :frowning: Keby som mala chodit stale, tak som tam pomaly kazdy mesia :frowning:

a co ak to je nieco vaznejsie? to sa vobec nebojis o svoje zdravie, ked nechces ist k doktorovi? chapem, ze ked si casto chora, tak sa ti stale nechce chodit k doktorovi ale ked si isla a mala si tie horucky, tak on ti na to nic nepovedal? ci to nie je az tak casto? praveze by si tam mala chodit za kazdym aby mu to bolo divne a aby to zacal riesit!

Prosím ťa neplaš ju až tak! Je pravda, že by k doktorovi mala zájsť ale takto strašiť ju zase nemusíš. Nebolo by to ani tebe príjemné, keby ti niekto takto písal!
Marynka čo tak si kúpiť nejaké výživové tabletky na podporu imunitného systému? Hm? Nad tým si neuvažovala?

Ninka bojim sa o svoje zdravie ale jednoducho doktorov nemam rada a preto z kazdym mojim problemom k nemu nechodim. No to prave nebolo az tak casto. Horucky mavam len tak 4 krat do roka a beznu nadchu aj pomaly kazde dva mesiace :frowning: Neviem, co robit :frowning:
Melli a ake napriklad su dobre? Vies mi nejake poradit?

prepac melli, to mas pravdu. mne by to tiez nebolo prijemne ale ja by som aspon k doktorovi isla hned takyto problem riesit a necakala by som zbytocne. no citam spravu od marynky, ze nema rada doktorov, tak uz chapem, preco sa tak brani. dufam teda, ze jej tu poradite nejake dobre lieky na imunitu a ze jej problemy sa vyriesia cim skor. marynka prajem ti skore uzdravenie :slight_smile:

Viem, že mám pravdu a že sa takéto veci dobre nepočúvajú. Tiež som si takým niečím prešla! Budeme sa snažiť. Veď ak vieš aj ty o nejakých, tak poraď aj ty. Aspoň bude mať viacej na výber

Ahoj. Mne na oslabenú imunitu zabral wobenzym. Nedam nanho dopustit. Uzivam ho vzdy pred a pocas chripkoveho obdobia, cize jar/jesen.

Melli nenapisala si mi, ktore tabletky su dobre. Mozes mi to napisat, prosim ta?
Begonita ale tieto su moc drahe, nie? Kolko za ne platis a ako dlho sa musia uzivat aby zabrali?

Prepáč, tak ma zaskočila správa od Ninky, že som ti normálne zabudla napísať názov tabletiek. Skúšam teraz tabletky Evalar Mumijo. Asi budeš chcieť aj nejaké informácie o nich vedieť, že? Či prečítaš si na internete? A dobre si napísala, wobenzym je veľmi drahý :frowning: Preto som si ho ani ja nezačala kupovať, lebo by som len stovky € dávala na tieto tabletky a to som neni ochotná :frowning:

tak v tomto vam nepomozem, neviem o ziadnych tabletkach, ktore su dobre na imunitu, kedze som take problemy nastastie doposial nemala. byvam pomaly cely rok zdrava, len obcas ma chyti kratka nadcha ale nic strasne. no musim si zaklopat, aby som to nezakrikla :smiley: :smiley:

Tak ty si fakt dobrá :smiley: :smiley: Poplašíš Marynku tak, že pomaly nevie ani ako sa volá a potom nevieš ani poradiť nič účinné na imunitu :smiley: Si sa asi fakt potrebovala len porozprávať s niekym, čo? :smiley: :smiley:

Ja na imunitu uprednostňujem primerané dávkovanie vitamínov a rôzne domáce bylinkové sirupy. Veľmi sa mi páči aj článok http://www.namzenam.sk/5-vitaminov-ktore-by-nemali-chybat-ziadnej-zene/ , je síce v nadpise že žene, ale to isté platí aj pre chlapov. Správne množstvo vitamínov je základ.

Baby uz sa tu tolko nedotahujte, je to v pohode! Nepoplasila ma, povedala len svoj nazor a ja si rada vypocujem kazdy nazor a kazdu radu, ktora patri mne! Melli a to je co za tabletky? Co obsahuju, kde ich dostat kupit a ako vyzeraju? Na internete, ked som si ich zadala do vyhladavania, tak mi ich strasne vela vyhladalo :frowning:

Oki Marynka, som rada, že si v pohode a že ťa tie jej reči nevystrašili. Čo sa týka tých tabletiek, tak sú vyrobené z čistého mumia. A ako vyzerajú? Počkaj, pridám ti aj fotku aby si vedela aké balenie hľadať. 20171010_114149
Toto sú oni. A predávajú ich v lekárniach alebo cez internetové lekárne sa dajú tiež objednať

Dakujem ti velmi pekne Melli aj za fotku. Nevedela som, ze si takto fotis tabletky a ze budes mat ich fotku. Milo si ma prekvapila :slight_smile: Uz som ich nasla a vcera som si ich aj objednala. Budem dufat, ze mi tiez pomozu :slight_smile:

Nemala som ich predtým odfotené, kvôli tebe som ich cvakla aby si vedela, ktoré užívam. A som rada, že si ich našla. Z kade si si ich objednala?

Fakt? O to viac si to cenim, ze si si nasla ten cas na to, aby si mi ich odfotila. Potesila si ma tym velmi!! :wink: :slight_smile: Z tej lekarne pilulka som si ich napokon objednala. Isla som podla toho, co si mi poradila a napisala:-)