Invalidný dôchodok a zamestnanie

Davam vam za pravdu ze rasova diskriminacia na slovensku je velka a da sa lahko dokazat len treba vediet tym spravnim aj vysvelit ze su metodi a dobra technika ako im to dokazat a nie len lekarom aj zamestnavatelom a preto odporucam v kruhu rodine si zakupit kamerovi sistem na baze ako je aj pero a ine a vzdi ho nosit pri sebe a spojit sa televizou ak budete mat nieco super nanich. nezabudajte ze je to aj kvoly bespecnosti dobre nosit bude to vas najlepsi svedok.

Staci ak zajdete do socialnej poistovni a nahlasite koho a tam vam poskytnu inf.

Ano mate ak by vam zamietli 1. krat okamzite odvolanie

Mozete podla vasho stavu dg. odporucam sa dohodnut obvodnou lekarkou ci sa vam dovoluje dlzke 4. hod pracovat. atd.

Prajem TI to auto a drzim palce, ja som chcela prestavat kupelku otcovi, lebo bol na voziku a nedalo sa prejst cez dvere. na soc,. mi povedali, ze mu to odklepnu ked nebude mat aj druhu nohu. co je toto za politika jedna noha nestaci odrezana?

Dobrý deň, som zamestnaná a poberám čiastočný ID, chcem sa spýtat, ak by ma prepustili z práce možem marodovat? Dozvedela som sa, že ak by ma nahodou prepustili nemožem ist na marodku. Može mi niekto poradit, ako to vlastne je. DAKUJEM

Musíš oznámiť kvôli výške platenia odvodov do piosťovne.

Som na celom ID možem pracovat?

Som po operácii chrbtice už 7 mesiacov a stále sa cítim velmi zle, nevládzem robit dlhšie ako 2. hod. a to hovorím len o dom. prácach. potom si musím lahnút aby som si mohla odpočinút. vychádzka môže trvat iba do hodiny a potom začnú bolesti. o sedení nemôže byť ani reč, pripadám si a cítim sa ako o 20 rokov starší človek a to mi je iba 45. snažím sa robit všetko preto aby mi bolo lepšie ale akosi mi telo odpovedá presne opakom. absolvovala som aj kúpele, rehabilitácie, doma cvičím predpísané cviky ale zlepšenie nejako necítim ale práve naopak nejako sa to zhoršuje. rada by som išla medzi ludí, chcela by som sa čím skôr vrátit do práce. poradí mi niekto ako dalej? neviem čo mam robit.

Dobry den. Chcla by som vas poprosit o radu. Som invalidna dochodkyna uznana na 50% a mam aj preukaz TZP. Pracujem v rakusku ako opatrovatelka a platím pomerne vysoke odvody. Mozete mi poradit, ci ako ID mam narok na ulavy z odovodov? Dakujem za odpoved

Jasne ze môzeš marodovat, ved ked pracujes tak odvadzas odvody, takze môzeš poberat zaroven aj nemocensku aj dôchodok v pripade marodky

Samozrejme že áno máte na to nárok, ale záleží aj koľko rokov máte odpracované podľa zákona z 3 rokov bi mali byť odpracované v kuse 2 roky potom je normálne nárok na podporu na 6 mesiacov. Som v tej istej situácii presná situácia ako u mňa…

Anna, nie som po operacii chrbtice no mam tak iste problemy s chrbticou a vsetko s tym suvisiacim nervovym systemom a psychikou, nemozem ani cvicit a mam studene nohy tiez si musim lahnut po praci a niekedy to prezeniem tak ze aj nevstanem tak som si pokazila zaludok od psych. liekov preto lebo velmi uspavaju a stale len spim vdaka im. takze citim sa ako bezdomovec
pracovalA SOM V RAKUSKU AKO OPATROVATELKAa teraz nemozem nikde sa zamestnat kvoli chrbtici, a nevladnym noham, zavratom a ospalostou. nemam este ani diagnozu a som doma od januara, citim sa ako 80 rocna a mam 54 rokov, prestala som chodit medzi ludi lebo ma vsetko obmädzuje najmä lieky. tiez nemam peniaze a som na podpore. neviem co bude dalej som este k tomu sama. tiez by som chcela radu. ak je tvoja chrbtica operovana nikam sa neponahlaj lebo moze byt este horsie a vsetko co si vydrzala bolo zbytocne tak sa nepretazuj modli sa aby bolo lepsie a psychycky sa ukludnuj

Som nezamestnana a neviem sa zamestnat kvoli chorobe pohyboveho aparatu a psychickej poruche. od 16 juna som na praceneschopnosti, mozem poziadat o invalidny dochodok ak nemam diagnozu a schvalia mi ho ?

Neviem stale pochopit ako je mozne ze je niekto invalidn dochodca, pobera davky a je schopny niekde inde sa starat o inu osobu? pride mi to trosku na hlavu?

Dobry den pani Hudakova,
ja som si ziadala o invalidny dochodok, som po operacii krcnej chrbtice, mam umele nahrady v chrbtici a k tomu mam psychicke problemy. Bolesti mam stale. Problemy mam uz 14 rokov. Mne invalidny dochodok nepriznali. Odovodnenie bolo ze mam dobre vzdelanie a som mlada a perspektivna. Mam 37 rokov a zamestnatnat sa tiez neviem nikde. Takze Vam neporadim.

Mária, dakujem za povzbudenie, ešte marodujem, už to bude rok a potom si požiedam o invalidný. nemôžem zato že človek takto dopadne nie vlastnou vinou. starám sa o seba ako to najlepšie viem, nepretažujem sa, robím iba veci ktoré mi to dovolujú. problémi sú stále ale musím sa snažit vela posilovat chrbát… pracujem v obchode a tam to je velmi náročná práca na pohyb a ja tolko nevládzem rýchlo sa unavím čo umna nikdy nebol problém robit aj 10 hod a doma pokračovat. teraz vládzem len domáce práce a potrebujem si tú chrbticu vystriet inak ma vykrúca do jednej strany a začínajú bolesti.

Dobrý deň áno aj poberateľ plného invalid. dôchodku môže pracovať na plný úväzok.

Dobri den chcem sa opitatako to je ked som uznana na polovycny invalidni dochodok na 50 percent kolko mozem odrobit popri

takom percentualnom posudku a ci mozem poberat dalej invalidny aj robit dakujem za skoru odpoved

Otazka za 100 bodov :slight_smile: Bibáana Rybárska, ste na tom strasne dobre, ked pracujete v rakusku a o niekoho sa starate, by som Vam ten inv. dochodok hned zobrala. Este mate tu drzost sa pytat na nejaku ulavu, ste vraj aj ZTP, kolko chorych nema uznany ID a nemoze pracovat a vy sa toto dovolite pytat? Nechapem taktiez ako pani eva…