Je polyneurpatia na plny invlidny dochodok.
Pracujem uz od januara v rakusku ako opatrovatelka, predtym som pracovala necely rok v nemecku. V nemecku som pracovala na slovensku zivnost a v rakusku pracujem na rakusku kde aj platim odvody. Mam zdravotne problemy dost zavazne a bolo mi odporucene poziadat o invalidny dochodok. Chcem sa opytat ked by mi priznali ID hoc aj ciastocny, mozem nadalej pracovat na rakusku zivnost a na Slovensku poberat ID? Na slovensku mam uz odpracovanych dost rokov. Dakujem
Ano môže inv. dôchodca 45 aj 100% pracovat aj na trvaly prac. pomer aj v Rakusku / ale opatrovatelky pracuju zvacsa na zivnost / pokial mu to zdravot. stav a charakter. prace dovoli…
Dobrý deň, Chcela by som sa spýtať či už máte niejaku pracu. Potrebovali by sme vypomoc v kuchyni alebo na upratovanie.
Poprosím ak budete mať zaujem, aby ste nam odpisali na emailovu adresu:kristina.panzarola@gmail.com Vopred vám ďakujem, S úctou Miriam
Aby som zomrel
Môžeš pracovať aj keby si bola na plnom aj na čiastočnom invalidnom dôchodku
moct mozes, len potom otazne je ze ci ti ten invalidny dochodok nezoberu kedze si schopna pracovat…toto je uz naozaj dost diskutabilne a musis mat stastie na uradnikov
To je veru pravda co napisala erika, treba si davat pozor nato pozor ze ked ti schvalia dochodok aby ti ho potom aj nezobrali. Musis mat aj nejake zaznamy v zdravotnej karte ze chodis pocas toho roka na vysetrenie a ze si bola aj na pnke
Invalidné dôchodky schvaľujú od koľkých rokov,prosím vás? A schváľujú ich aj na ochorenie cukrovky, či to nie?
prosím vás dá sa pri plnom invalidnom dôchodku teraz pracovať klasicky na ttp?