Mala som podobný problém: Na PN som bola viac ako rok, preto som už nedostávala žiadne fin. prostriedky.
1. Zistila som cez odbory, že máme nárok podať výpoveď u zamestnávateľa zo zdravotných dôvodov. Odporúčanie mi dal obvodný lekár na základe správ a zdr. stave.
2. Žiadosť o skončenie prac. pomeru dohodou podľa ustanovenia § 63 ods. 1 písm. c) Zák. práce
Toto je veľmi dôležité uviesť celé!
3. Podala som žiadosť u obvodáka o posúdenie zdravotného stavu. Má to byť podané ku koncu uplynutia 1 roka PN!
4. Máte nárok na 2 mesačné odstupné na základe vyššie uvedenej výpovede.
5. Následne som sa prihlásila na úrade práce a mala som 6 mes. platených
7. Uznaný ID čiastočný, mi bol súbežne vyplatený od ukončenia platenej PN… teda v mojom prípade 5 mesiacov.
Nedajte sa odradiť. Nemôžeme za to, že sme ochoreli a rekonvalescencia bola dlhšia. Prajem veľa zdravia!
Poradte mi. Som id na 50% chcem pracovat agentury ma nechcu zanestnat. kde sa ma zamastnat poradte dakujem
Dobry den chcem sa spytat poberam cely id pracujem na dohodu mam narok na pn dakujem
Zdravím vás. bola som na rocnej PN aj keď uznanie ID nezávisí od dlzky PN. ale ziadost na ID začíná až po ukončení PN. Kým vám uznaju ID musíte vyžít z vlastných úspor a to som nemala, tak ze som bola nutena sa zamestnat a občas si dovolit znova krátku PN. Samozřejmě že som dostala výpověď keď ze PNkari su neziaduci, tak ze nic nám neostava milí invalidi iba bojovat a vydrzat. ak si najděte prácu adekvátnu a zvládnete ju, tak vám dovolila pracovat, keď ze nie je dovolená diskriminacia invalidních ludi, ale ziadani sme určitě nikde není tak ako naši tmavi spoluobcania.
Zdravím. já keď som sa zamestnala v rakúsku a přišlo im vyrozumenie do firmy o schválení ID tak mi dali výpověď. rakušania totiž nemaju %. buď ste alebo nie ste invalid. čítala som to na nete. ak ste pracoval aj v predchadzajucom období v rakúsku minimálně rok dajte si ziadost na slov. soc. poistovni a ona vybaví za vás ziadost aj v rakúsku.
Přesně tak. Účty třeba platit. A tie peniaze z ID nám sluzia na to, aby sme si mohli dovolit kúpiť lieky zaplatit koupele ktoré už dlhú dobu ZP nepreplaca v plnej výške atd. netřeba zavidiet choremu že sa snaží, ale uctit si ho, ze sa dokáže premoct v tých bolestiach a postarat sa o seba do vtedy, pokial sa len bude dat.
Ja som odstupné nedostala, lebo som nebola v odboroch a v KZ neviem, či to bolo uvedené, bolo to v roku 2012.
Na koľko rokov najmenej sa môže založiť rakúska živnosť? Myslím tým 1, 2 alebo 3 roky? Ďakujem.
Chcem sa spitat som id ked sa zamestnam mam osobnu starostlivost nezoberu aj to
Som na čiastočnom ID ale musím ešte pracovať aby som vyžil. Moja otázka je. Pri prehodnotení zdravotného stavu mi nanovo prerataju aj peňažný príspevok keď odvádzam do SP, alebo nie. Ďakujem.
Dobri den volam sa janka petkovova robia ma invalidno dochotkonou pretim na percent 60 teras us 70 mamka dala roku 2004 na invalidno mam zdravotne proglemi chrptipcov nie mojom vinov mala narodit tak neco poskodily chruptipci mamka velmi prisna zasodova k janke sestre deniske valentovej trosku zavidim ze je trnave psychlogicka pracuje janka chodila odborne uciliste alejova 6 vyucejna krajcirka. teras poriadku teleznej stranky. so psychickeho nesom. natom tak zle ale tak mam dobre spoluziacky doviadenia pozdravom jana petkovova
Tak ze sa jej nepriznava invd dochdok
Som, invalidný dôchodca na dohode, chcem podať Žiadosť o vípoveď, lebo zamestnávaťeľ porušil dohodu, o dohodnutej čiastke mzdy, momentálne som na PN. dakujem -Jaroslav.
Zabudol som dodať… ako mám spísať výpoved…
Moze ma posud. lekar vypisat z pn, hoci ja sa necitim zdrava?
Dobrý deň, môže inv. dôchodca / čiastočný aj plný ID / pracovať v Rakúsku, Taliansku, Nemecku, Švajčiarsku na prac. zmluvu, dohodu, brigádu ? Prípadne na nejaký záskok 1-3 mesiace v jednom roku? Ak môže, čo k tomu potrebuje, nezníži alebo nezruší sa mu ID ? dakujem
Treba sa sťažovať na inšpektoráte práce, na úrade práce, asi zobral za vás ako invalida aj nejaké príspevky
No úprimne Vám poviem, že ak ste ID a vládzete vycestovať do zahraničia a pracovať tam, tak Vám ten ID nepatrí!
Kamarátke som povedala, že v Rakúsku nezamestnávajú ID, iba vtedy, ked sa jej zruší na Slovensku ID, v ostatných krajinách neviem, preto som písala sem, kamarátka nemá net a ja som jej nevedela poradiť
Poradí mi niekto? Som na ID 45%, poberám 157 euro, pred tromo rokmi som ovdovela, ale dôchodok po manželovi mi patril iba rok, lebo sme mali iba jedno dieťa a ja som iba na čiastočnomID. Chcela by som sa zamestnať, ale kvoli môjmu zdravotnému stavu hľadám prácu veľmi ťažko, Nemôžem robiť stereotypnu peácu a prácu v predklone. Musim chvilku stať, chvilku chodiť, chvilku sedieť. Bývam v rodinnom dome a naklady na plyn a elektrinu mám 130euro. Ako mám vyžiť, keď mi ani na lieky nezostáva. Doteraz ma podporuje dcera. Môem teraz odisť do rakuska ako opatrovatelka k paní, ktorá potrebuje viac spoločníčku ako opatrovateľku. Prídem o svoj dochodok alebo sa môžem zamestnať?