Zdravim vsetkych pestovatelov. Ja pestujem okrem inych lieciviek aj Jiaogulan. Cez zimu ho mam v nevykurovanej predsieni pri 10 st. C. Pouzivam samozavlazovaci kvetinac. Ako sa v predsieni otepluje, t.j. marec az april, 2x prihnojim Kristalonom Start a zaciatkom maja zakopem do zahrady, ale uz bez kvetinaca. Prve 2 fuzy zavediem do umyteho kvetinaca naplneneho kvalitnou zahradnou zeminou, to aby mohol znova prezimovat. Ostatne fuzy uz taham na kari rohoz. Sam sa zachytava a taha hore. Podobne prezimuju vsetky azijske rastlinky. Sam ich pouzivam, a vo veku 64 rokov si pamatam terminy, ktore boli pouzite v nahodnej diskusii. A to nehovorim o sexe.
Jiaogulan dostanete na trhu na Miletičovej za 4,50.
Dobry den. Ja mam doma zasadeny Zensen petlisty, je krasny - krasne sa taha, len sa chcem spytat, ktore listky a kolko treba na caj a ako sa da presadit a kedy tento caj je najlepsie pit, dakujem.
/ činky má lepšie čaj z čarstvých lístkov, sušené strácajú účinok, takže zohnať rastlinku a pestovať doma, na nete je kopec zahradníkov, ktorí ponúkajú rastlinu, len hľadať
nekupujte čaj, je to už vysušená rastlina, len spolovice účinná
Má veľa slnka, lepšie sa jej darí v polotieni, má veľkú spotrebu vody na slnku , tú má aj v polotieni, ale priame, celodenné slnko jej nerobí dobre, mám to vyskúšané…
Sorry za preklepy…
Účinky má lepšie čaj z čerstvých lístkov, sušené strácajú účinok, najlepšie je požuť aspoň 5 čerstvých lístkov denne, mne to najprv chutí ako horké, až po piatich minútach mám v ústach sladšiu chuť, takže zohnať rastlinku a pestovať doma, na nete je kopec zahradníkov, ktorí ponúkajú rastlinu, len hľadať
nekupujte čaj, je to už vysušená rastlina, len spolovice účinná, tak to robím ja, ak vie niekto niečo lepšie, nech napíše, rada sa naučím niečo nové…