Ivana, či sú lekári dobrí, prípadne priamo ak je skúsenosť s vykonaným zákrokom …
Dobrý deň,
reagujem na to že ste bola na potrate,… chcela by som sa opýtať či ste si odložila nejaké doklady o tom, potrebujem to k mojej práci do školy. Nechcem obťažovať ani nič podobné. Ak Vás to obťažuje, ospravedlňujem sa vopred. Ak, tak sa mi môžete ozvať na tento mail: pomozte11@azet.sk
ďakujem
Neda mi nevyjadrit sa k tomuto prispevku. Mam 20 rokov, cerstva studentka Vs, za sebou nechraneny sex so studentom z Talianska ktory tu bol len na par mesiacov. Pred 2 mesiacmi som si robila test ktory mi vysiel pozitivny. V tom okamihu sa mi zrutil svet. Myslela som si ze zomriem od strachu. Nasledovali vysetrenia u gynekologicky, injekcie na vyvolanie ms a cakanie na menstruaciu. Ked mi dosla po 13 dnoch rozplakala som sa od statia, no ukludnena som nebola aj tak, predsa pozitivny test, stale nutkanie na cikanie, bolest v podbrusku. Nasledoval mesiac cakania na dalsiu, pred tyzdnom prisla druha ms. Ulavilo sa mi a tehotna pravdepodobne nie som. Tymto mojim pribehom chcem ale pvedat len tolko, ze cele 2 mesiace som nemyslela na nic ine len na interupciu. Nechat si dieta bolo nepredstavitelne, otca by nemalo, resp hej ale niekde v Taliansku ja estelen studentka na Vs, hanba v rodine a navyse sama. Vy, ktore mate stastne manzelstvo alebo vek na dieta nevidim dovod nechat si zobrat dieta. Ale! v ziadnom pripade nikdy neodsudzujte zenu ktora sa rozhodne dat si zobrat dieta ci uz z vasho pohladu neopodstatneneho dovodu. Je to jej zivot nie vas! Jej svedomie nie vase! Cely zivot som bola proti potratom ako tinedzerka alebo dieta pozerajuc na zakladnej skole vychovne dokumenty o potrate. No prislo k tomu kedy som si toto prezila na vlastnej kozi a verte mi moj pohlad sa zmenil o 180 stupnov a uz chapem vsetky zeny ktore sa rozhodli pre tento krok. Pravdepodobne by som sa s tym nezmierila dokonca zivota ze som zabila dieta, doteraz mam problemy so snami a to som ani tehotna nebola ale viem, ze priviest to dieta na svet by bol najvacsi omyl mojho zivota. Myslite na ochranu pred sexom nie po! potom je uz az velmi neskoro…
Nechcem byť krutá, ale v tomto štáte mať dieťa? Nikdy! Ako mladý, nezabezpečený človek - nie je šance! Viem x príkladov, koľkí si tak založili rodinu. Teraz žijú v podnájme - v dlhoch -s úbohou materskou - druhým platom 400€. Toto nie sú podmienky, a častokrát - nie každý ma bohatých rodičov! Čo ponúkne tomu dieťaťu? Nič, lebo na nič nemajú. Privedie na svet ďaľšieho otroka do tohto štátu. Preto neodsudzovať mladé ženy, ktoré sa rozhodnú pre interupciu! (troška obratená strana, rozhodunia pre interupciu- toto je ďaľším hlavným dovôdom, a viem to z praxe. )
Nic neospravedlni to, ze interrupcia je vrazda. Treba na to mysliet a nerobit v tom pripade nieco, co k tehotenstvu moze viest. Ked sa rozhodnes pohlavne zit, automaticky na seba musis prebrat aj zodpovednost a ked to pride, akceptovat to ako fakt.
Nechcem sa hrat na moralistu, ale som zato, ze ak dievca / zena sa citi byt dospela a zrela na pohlavny zivot a sexualnu aktivitu, tak si myslim, ze by sa mala citit uz aj na zrelu a schopnu postarat sa o zapocaty zivot v sebe a zodpovedat zan. Sukat by ste chceli, ale prijat zodpovednost za zivot, ktory sa vo vas rodi nie. Ako podlahnete volaniu prirody a svojim pudom a az potom riesite co s neplanovanym tehotenstvom vsak? Ved co tam po nejakom zivote maleho plodu, hlavne ze som si uzila a teraz chcem si uzivat nadalej, ale bez dietata. Tak si treba aj dokladne vyberat s kym si budem uzivat, ak by sa vyskytlo nahodne tehotenstvo. Ak vam ti partneri nestoja zato, aby vedeli prijat zodpovednost za zivot cloviecika, ktory vo vas zacal pucat, tak asi vas ten kvazi priatel nemiluje dostatocne a len vas vyuzil na ukojenie svojich primitivnych pudov. Neberte tento prispevok ako kritiku interupcii, lebo ja som za interupciu ak je zena v ohrozeni zivota alebo v pripade znasilnenia, ale nie tak, ze zamerne sa s niekym vyspi a az potom riesi "ach ved ja som mala nechraneny styk s fesnym studentom co teraz? " Toto robia nezrele, nezodpovedne dievcata a zeny. A interupcia nieje len usmrtenie dietata, ale aj zahravanie sa s vlastnym zdravim svojich pohlavnych organov. Cim viac interupcii podstupite, tym horsie pre vasa zdravie. A to nehovorim uz o psychickom trapeni, ktore na vas dolahne po urcitom case. To je este horsie trapenie. A mozte sa do mna pustit, s tym ratam.
Už si bol niekedy tehotný, Lukáš?
Už si bol niekedy tehotný, Lukáš?
prosim ake su možnosti v ba ohladne interupcie dakujem ..najlepšie zoznam klinik
prosim ake su možnosti v ba ohladne interupcie dakujem ..najlepšie zoznam klinik..