Kniha Dr. Bukovského - probiotiká


(Jánošík) #1

Čítali ste niekto túto knihu? Veľmi sa mi páči, začal som sa podľa nej riadiť a cítim zlepšenia, schudol som a ešte ma prinútila aj k športu - ALE jedna vec sa mi nepozdáva - otvorená otázka ostala v užívaní tzv. probiotík.

Autor radí, aby sme probiotiká jedli a celé je to vlastne super kniha o tom ako žiť zdravo, ako jesť zeleninu a nejesť nezdravé veci, konečne aj niekto na rovinu tieto potraviny vymenoval - nechcem však stále jesť probiotiká - zdá sa mi to ako taký umelý neprirodzený spôsob, ako telo odučiť od prirodzených procesov.

Poraďte ako na to bez probiotík, aby sme mali správnych podnájomníkov a aby to fungovalo všetko prirodzene. Pravdaže bez mliečnych doplnkov Danone a pod. somarín.


(Roman T.) #2

Treba jesť veľa kapusty, šalátovej zeleniny a vlákniny, vyprázdňovanie sa upraví. V žiadnom prípade sa neznížiť k preháňadlám.


(Martin) #3

Zozen si kefirove kvasinky a dorabaj si mliecny, popr. vodny kefir doma, budes mat vsetky potrebne probiotika kazdy den v pozadovanom mnozstve pri minimalnych nakladoch. Staci i 2 dcl denne…
P.S.: Vo vsetkych priemyselnych vyrobkoch su vlozene lactobacily v lyofilizovanom alebo inak deaktivovanom stave. Je to pochopitelne - pri svojej cinnosti v aktivnom stave totiz produkuju CO2, a teda vsetky jogurty, actimely a ine kyslomliecne vyrobky by najneskorsie po 3 dnoch v chladiacom pulte “vykypeli”. A terajsie cca 4-tyzdnove doby spotreby by boli absolutne nerealne…
Co s takymito oslabenymi bakteriami vykona obycajna zaludocna kyselina, si vies iste domysliet…


(Jánošík) #4

No ako som písal, mliečne výrobky nechcem - som alergický.


(Martin) #5

Vodny kefir obsahuje rovnake kultury probiotickych bakterii ako mliecny, no pritom neobsahuje ani kvapku mlieka…


(Juraj) #6

Ja zastávam starý všenázor, že naše babky a naši dedovia sa dožívali 80 - 90 rokov a nemali vodný kefír, stačí jesť zeleninu, striedmo, neprejedať sa, nechlastať a nejesť veľa mäsa a udenín.


(nella) #7

Ibaze ti, co kefir pili, sa v pohode dozivali i viac ako 135 rokov. A potvrdzuju to pocetne prakticke skusenosti a zaznamy po dobu cca 5000 rokov…


(Liva) #8

je velmi dobra vlaknina psyllium,je to prirodny produkt, a dostanes ho v lekarni,vela ludi si ho chvali…


(Jozef) #9

ludia sa nemozu dozit viac ako 120 rokov lebo bunky su regeneruju len 6 krat a zije dvadsat rokov tak ked si to spocitas tak je to jasne v tych zaznamoch musia mat pekny chaos alebo ludia ani nezapisovali datum narodenia tak preto sa niektory akoze dozili 135 a viac rokov


(Tomas) #10

preco by sa ludia nemohli dozit viac ako 120 rokov ??? to kde si cital ze bunky sa regeneruju 6x :))) ??? by ma to velmi zaujimalo kto a ako to pocital. Never vsetkemu co citas na bleskovky.sk


(joni) #11

Ahoj,
ja mam alergiu na mlieko, takze probiotika nedostavam do seba v jogurtoch a podobnych veciach. Alergolog mi doporucil trvalo uzivat probiotika v tabletkach a po pol roku mozem povedat ze moje travenie sa zlepsilo.
Skus pozriet www.dophilus.sk
su to probiotika vhodne prave pre alergikov, bez laktozy (inak daj pozor, niektore probiotika obsahuju mlieko)


(Sona) #12

Ja som takisto alergicka na mlieko, je mozne ze budem alergicka aj na probiotika? ktore konkretne uzivate?


(Andrea) #13

prečo bez mliečnych doplnkov a pod.somarín ?
Samozrejme,že všetko,že čím dlhšia trvanlivosť na výrobkoch ,tým menej pribiotýk.Čiže to všetko je už potom mrtva potrava.Ale také čo je čo najmenej pasterizovabé- napr.čerstvá bryndza,žinčica
domáci jogurt/bryndza ale balená len v celofáne a nie v alobale s mesačnou zárukou/
kombucha doma vyrobená,to všetko máš probiotiká v potrave a nemusíš užívať nejako probio tabletky.


(Andrea) #14

omluvam sa za tvrdku na probiotikách


(Andrea) #15

ano,ale jedli zdravú zeleninu pestovanú bez rôznych dnešných pesticidov.Aj keď kúpiš bio,nikde nemáš zaručené že je to bio.
A tiež nebolo toľko kadejakých chorôb ako dnes.Vďaka vede naše zdravie je ta-tam.Takže dnes už neobstojí,že naši starí rodičia sa jedli aj mastné aj kadejaké a dožili sa vyššieho veku.


(joni) #16

ja teraz uzivam Biopron 9, lebo ten ma ako pridavnu latku zemiakovy skrob. Brala som ProbioFix, ale v tom je laktoza (mliecny cukor) a to ja nemozem, skusala som aj Dophilus ale z toho ma prehanalo. Moja doktorka mi povedala, ze probiotika treba postupne vystriedat a skusit co mi robi dobre, lebo nie vsetky nie kazdemu sadnu. Pri problemoch s mliekom treba davat dobry pozor aj na zlozenie liekov.


(janka) #17

Poraďte mi prosím, kde zoženiem kefírové kvasinky a zároveň i recept . Vopred srdečná vďaka


(rita) #18

Mas uplnu pravdu martin, ziadna probioticka kultura v tychto nasich mliecnych vyrobkov neprezije, je na vysmech aku reklamu robia aj na Bifidobakterie (danone). Kamarati chytili take jogurty a preskumali v labaku a nenasli tam ziadne take bakterie(lebo uz davno vymreli aj ked boli). Tie bakterie su velmi haklive a nepreziju ani najmensie nepriaznive okolie (cize uz pri prevoze im “kaput”). Tak len tolko. A ti kamarati su lekari pre informaciu.


(dana) #19

Pozri napr.
http://www.tibi-kombucha.szm.sk/tibi2.htm
Tam ide o mliecny kefir. Take “karfioliky” ako na obr. mam doma a kusok mozem venovat. Inac podla nazvov ako tibetska huba, vodny kefir atd. najdes rady aj predajcov, ci darcov … Kvasinky na vodny kefir by som rada zohnala tiez. Lebo som skusala mliecne dat do inej tekutiny a zda sa, ze to nefunguje.


(Nadsenec) #20

Dobra a lacna reklama.