Dobry den
aano pani, vysetrenie je aj mozne pod celkovou narkózou za 165e co si hradi pacient sam. bol som
Poradí niekto kde ísť do nemocnice na kolonoskopiu bez objednania?
Poradí niekto kde ísť do nemocnice na kolonoskopiu bez objednania v Bratislave?
Skús http://www.abawi.sk/ je to trocha od ruky ale som sa v utorok objednal a v piatok bolo vyšetrenie, porovnaj to s mesiacom čakania inde.
Sestrička je nepríjemná ale pán doktor je v pohode. Sám som tam išiel lebo som potreboval rýchle vyšetrenie, a rýchlejšie asi v Bratislave nenájdeš. Ináč injekcie, to je asi pre deti. Mal som kolonoskopiu, asi 5 krát to zabolelo a potom je v pohode, najhorší je vzduch. ale aj na to je jednoduché riešene. postaviť sa tak na 30 sekúnd, potom ľahnúť na lavičku alebo lehátko a toto zopakovať asi tak 3 krát. Také série prdenia ste nezažili. Potom je to v pohode. Takže - Kolonoskopia nie je SMRŤEĽNÉ vyšetrenie, akurát daj si to špeciál preháňadlo a nežer 1 deň. Ide o to že je to nepríjemné vyšetrenie, ale ak ho spravíš raz v pohode, tak neskôr už ho nemusíš absolvovať.
Na kolonoskopii som bol tento týžden. Nieje to nič príjemné ale dá sa to prežiť. Príprava bola cca 3 dni zákrokom, kedy som vypustil všetku stravu a pil som len tekutina / džusy, ovocné štavy 100% a samozrejme vodu, a pod. Robil som to preto aby som neriskoval, že črevo nebude dostatočne vyprázdnené a bude sa to musiet opakovat. Jeden krát stres stačí. Pil som FORTRANS, cca 3-4 l, posledný den pred zákrokom. Trocha nepríjemná chut ale dá sa to vydržať, trochu sebazapretia. Počas vyšetrenia mi nedali žiadnu injekciu, čiže som to prežíval pri plnom vedomí. Zavedenie hadičky bolo v pohode a aj cesta črevom. Problém a bolesť prišla pri nafukovaní čreva, tie krče bolidosť intenzívne a aj pocit "roztrhnutia brucha " bol najhorší. Pripomínalo to zastavené vetry ale 3x intenzívnejšie. Počas zákroku sa treba uvolniť a tlačiť ten nazbieraný vzduch von, žiže hanba - nehanba, treba prdieť, čo sa dá. Lekári sú nato zvyknutí. Množstvo vzduchu vháňaného do čreva závisí od priechodnosti, áiže niekomu viac a inému menej. Preto tu niektorí píšu, že mali málo alebo viac bolesti, je to individuálne. Po zákroku, ktorý trval cca 30 min. treba jediné : stále prdieť, čo sa dá a vždy ked sa dá cca 2 - 20 hodín. Doležitý je výsledok - nech nemáte nález a nech je to vyšetrenie negatívne. Potom aj tá nepríjemnosť a bolesť budú sladšie a nie až také intenzívne. Vela šťastia a zdravia všetkým… Keby niekoho zaujímali detaily, rád poskytnem. Vela záleží na prístupe personálu nemocnice, ako je k vám citlivý. Bohužial ja som na empatický personál nemal šťastie, boli dosť drsní v Bratislave…
Bola som na kolonoskopii pred dvomi dňami. Ničoho som sa nebála, lebo toto vyšetrenie absolvovalo veľa ľudí z môjho okolia a bez problémov. Pani doktorka mi dala pichnúť injekciu a po chvíli sa začalo vyšetrenie. Nechcem nikoho strašiť, ale také bolesti som nemala ani pri pôrode syna pred 20 -timi rokmi. Moje črevá sú viac postáčané ako majú byť, zrasty po operácii sl. čreva, a pravdepodobne preto boli kŕče neznesiteľné. Prosila som p. doktorku aby prestala, kričala som, plakala… pripadala som si ako na mučidlách. Neskôr som sa až hanbila, aká hlučná som bola. Ukrutná bolesť trvala cca 10 minút, kým prešla hadica celým hrubým črevom. Takže je to individuálne. Ja som vždy mala problémy s kolikami, vyprázdňovaní a myslím si, že kto má podobné problémy a má ísť na takéto vyšetrenie, narkóza by bola určite výborným riešením. Nikdy by som to bez narkózy už nechcela absolvovať.
Viete o voľnom termíne na gastroskopiu 16. 10. 2014… ?
Kolonoskopiu som absolvoval včera veľmi som sa obával po všetkých tých príspevkov čo som čítal tak som skutočne váhal či mám to absolvovať, somarina nečítajte bludy zbytočne vás to iba vystraší, dva dni pred zákrokom som pil iba čaj a minerálku, vývar z bujónu, banán som rozmixoval na kašu a pár jogurtov som zjedol, deň pred zákrokom som pil len šaraticu a dodržoval som pitný režim šaratica urobila svoje črievka čisté ako z obchodu, v deň zákroku som ráno vypil čaj a išiel som do ambulancie, počas zákroku je dôležité aby sa človek uvoľnil aby črievka boli prechodne a bolo to cítil som iba tlak pri nafukovaní čriev a nič viac žiadnu bolesť a ak bolo veľa tlaku tak prirodzená reakcia organizmu je že človek púšťa vetry tak som poprdkával koľko sa dalo, závisí to aj od doktora ktorý zákrok vykonáva komunikácia medzi doktorom a pacientom je dôležitá a ja som bol v dobrých rukách či pani doktorka alebo sestrička mali veľmi benevolentný prístup zákrok trval cca 25 min, tak že najdôležitejšia je príprava aby črevá boli čisté a hlavne nebuďte nervózni uvoľnite sa a pôjde to hladko, tak veľa šťastia aby každý výsledok bol negatívny kolonoskopia zachraňuje životy ) ) ) ) )
Kolonoskopiu som absolvoval včera veľmi som sa obával po všetkých tých príspevkov čo som čítal tak som skutočne váhal či mám to absolvovať, somarina nečítajte bludy zbytočne vás to iba vystraší, dva dni pred zákrokom som pil iba čaj a minerálku, vývar z bujónu, banán som rozmixoval na kašu a pár jogurtov som zjedol, deň pred zákrokom som pil len šaraticu a dodržoval som pitný režim šaratica urobila svoje črievka čisté ako z obchodu, v deň zákroku som ráno vypil čaj a išiel som do ambulancie, počas zákroku je dôležité aby sa človek uvoľnil aby črievka boli prechodne a bolo to cítil som iba tlak pri nafukovaní čriev a nič viac žiadnu bolesť a ak bolo veľa tlaku tak prirodzená reakcia organizmu je že človek púšťa vetry tak som poprdkával koľko sa dalo, závisí to aj od doktora ktorý zákrok vykonáva komunikácia medzi doktorom a pacientom je dôležitá a ja som bol v dobrých rukách či pani doktorka alebo sestrička mali veľmi benevolentný prístup zákrok trval cca 25 min, tak že najdôležitejšia je príprava aby črevá boli čisté a hlavne nebuďte nervózni uvoľnite sa a pôjde to hladko, tak veľa šťastia aby každý výsledok bol negatívny kolonoskopia zachraňuje životy ) ) ) ) )
Presne ako píšete ono totiž každý z nás má iný prah bolesti ja osobne som mala pri kolonoskopickom vyšetrení tiež veľmi silné bolesti a môj manžel nemal skoro žiadne-tak že je to individuálne, ale ak máte zdravotné problémy tak to naozaj treba pre istotu absolvovať a vydržať to.
Aká je prosím cena za anestéziu?
Súhlas Miloš netreba čítať bludy ja som tiež absolvovala kolonoskopiu ale mala som také bolesti, že mi museli pichnúť dormicum a potom to už išlo ako po masle. a po zákroku som musela ešte pol hoďku ležať, lebo som bola ako po narkoze a domov som musela ísť v doprovode svojej polovičky. Najdôležitejši pre mňa bol výsledok a ten bol chvalabohu negat.
Pri kolonoskopickom vyšetrení vo štvrtok som omdlievala od bolesti. Lekárka to musela prerušiť, teraz absolvujem interné vyšetrenie a budúci týždeň bude kolonoskopia pod narkúozou. V žiadnom prípade inak.
Rok po kolono. Ziapala som od bolesti. Odvtedy krute kolikove bolesti. Vsetko ne negat. Myslela som ze mam problem ale potom este len zacal a stale trva.
Môže mi prosím niekto napísať že kde robia kolonoskopiu v Košiciach v narkóze? Dakujem
Pro care kvp… plati sa 50€ cca
Chcem sa opýtať, prečo máte všetci potrebu absolvovať kolonoskopiu v narkóze? Ja som bola na tomto vyšetrení štyri dni po gynekologickej operácii a môžem vám všetkým povedať, že najnepríjemnejšie a najbolestivejšie z celého vyšetrenia bola príprava na vyšetrenie a čistenie čreva. Je pravda, že som sa príšerne bála hlavne po strašení okolím aké je to strašné vyšetrenie a strach má veľké oči. Na vašom mieste by som sa viac obávala narkózy. Personál bol maximálne v pohode, pokojne ma informovali o každom kroku a nič nerobili násilne a surovo. (nemocnica Šaca) Najnepríjemnejšie bolo, že v črevách bol vzduch, ale veď to zažijete hocikedy, že vás nadúva. Áno cítiť posun sondy ale nie je to nič hrozné. Dať 50 € za narkózu? To si radšej kúpim niečo na seba. Šťastlivé vyšetrenie Deny
Ja som sa tiez bala kolonoskopiie. bola som na tom najprv nic ale ako mi tam fukal vzduch a posuval hadicu som myslela ze umrem taku bolest som nemala ani pri porode. dali mi potom 2 injekcie na ukludnenie ani tie nezabrali bolest stupnovala. potom musel doktor prestat lebo som revala a dost to bolelo dostal sa s hadicou len 60 cm. preto musim ist ood narkozu.
Chcem sa spytat ci si mozem ten fortrans zarobit aj do dzusu. a este po narkoze ked budem mat tie plyny v bruchu a dost bolia su to krce. je na to nejaky cvik aby rychlejsie vysli plyny von alebo co mam robit. minule som sa v bolesti zvyjala. dakujem
Hi,
pre všetkých čo sa chystajú na kolonoskopické vyšetrenie, moja skúsenosť:
Som asi týždeń po vyšetrení. Mňa dokonca "strašila" aj moja doktora že je to dosť nepríjemné, že môžem aj v celkovej anestéze ak chcem, ale ja som nechcel ! :) a dobre som urobil. Internet je plný strašidelných skúseností, ktoré ma len vystresovali. Inak môžem povedať úprimne vôbec sa nemusíte báť. Tesne pred vyšetrením mi chceli pichnúť sedatíva a niečo na zlepšenie nálady, ale tiež som to odmietol s tým, že nechcem to svinstvo :) zvládnem to aj bez toho a mal som pravdu. Nič hrozné, trochu budeš cítiť vzduch ako ti pumpujú do čreva v podobe tlaku v čreve, aby oddialil steny čreva viac od seba, pre lepšiu viditelnost,
(vôbec sa nehambiť vypúšťať ten vzduch v priebehu celého vyšetrenia) niekedy prepláchne, striekene vodu a trošku viac tlaku budeš cítit keď endoskop pojde cez esovitú kľučku, vtedy som si mal ľahnúť na chrbát, a išlo to bez problémov, dokonca som pozeral s doktorom na monitor a on mi vravel čo robí, kde je, ako ďaleko resp. hlboko :) atď..... no a keď sa už dostal na koniec hrubého, kde ústi tenké črevo, mi povedal, že najhoršie mám zasebou, a ja na to: "vážne? Som myslel že najhoršie len príde" tak sme sa len zasmiali. Celé vyšetrenie trvalo nech nepreháňam max. 14 minút. Po vyšetrení ma poslali na WC, kde prebytočný vzduch ešte vychadzal... a vychádzal ešte v priebehu celého dńa, je to pocit akoby ste mali vetry :)
Vysledky som mal v poriadku, po vyšetrení som mohol jesť vśetko len pomaličky nie zhurta sa napraskať, povedal mi lekár ktorý mi robil vyšetrenie.
Ja som bol v nemocnici v Košiciach, na Rastislavovej ulici
Takže nebáť sa!!