Kozmetika a tehotenstvo – bez obáv a bez extrému

Kozmetické prípravky, pracie a čistiace prostriedky – to je ďalšia dávka chémie pre vaše telo a len od vás závisí, aká veľká, aká častá a aká vlastne.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13763-kozmetika-a-tehotenstvo-bez-obav-a-bez-extremu

Ja som jedinú kozmetiku čo používala navyše bol krém na strie elastiq, vzdala som sa líčidiel, ani pred tehotenstvom som ich veľmi nepoužívala a sprchové gély a šampóny všetko len bio čo som vedela že nebudú mať žiaden negatívny vplyv :).

Nemusi to byt dalsia davka chemie, ja si davam uz dlhu dobu zalezat na tom, aby som pouzivala prirodnu kozmetiku a to nielen v tehotenstve, ale aj mimo neho, pretoze to nie je len o tom, ci cakam alebo necakam babatko, ale takisto je to dost aj o tom ako to vplyva na moju plet, pokozku. Preto pouzivam ANNEMARIE BORLIND a nemam problem, kedze zlozenie je cisto prirodne :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

keby si vedela ako som ja toto zanedbávala pred pár rokmi, až sa za to hanbím, našťastie teraz si už tiež dávam pozor čo si na pleť dám, dlho som ignorovala prejavy pleti, neriešila som, keď som mala fľaky, keď som bola červená ako paprička, no dnes už viem, že to mala na svedomí kozmetika plná chémie :frowning:

Ale ved ta plet si casom zvykne na vsetko si myslim, na kazdu kozmetiku, zase netreba robit z toho nejaku vedu.

tak to neviem, ci by som tvrdila, ze si zvykne na akukolvek kozmetiku. podla mna treba najst tu spravnu, aby pleti este viac neuskodila, nie?

Keby to tak bolo, že pleti padne akákoľvek kozmetika, tak neviem načo by bolo toľko značiek a druhov :slight_smile:

Nemam pocit, ze by tu niekto robil z toho vedu :slight_smile: Poviem ti, ze plet si nezvykne, ak jej nieco nesedi, tak jej to ani nikdy sediet nebude a neviem preco by som mala nutit moju plet nieco akceptovat, ked jej mozem dat nieco ine a to jej moze sediet uzasne a moze vdaka tomu byt vlacna, bez nejakych cervenych fliacikov a podobne :wink:

Toho istého názoru som aj ja. Nie je každá značka pre každého a isto je lepšie používať prírodné produkty, ako si na tvár patlať zbytočne všeliakú chémiu :confused: a zvlášť v tehotenstve

Tak tak ako vravis. Vobec to nie je take jednoduche, ako sa moze zdat :frowning:

Ano, podstatne je to aby plet nebola zatazovana, lebo ked si vezmes, ze kozmetiku pouzivame denne a ked ju denne zatazujeme niecim, co jej skodi, tak to potom ozaj ju len trapime a ako potom mozeme od nej chciet aby bola krasna, pruzna, svieza a pod? :slight_smile:

Ja uz neviem, ja si aspon tak myslim, ze casom proste si bude musiet ta plet zvyknut. Lenze ako @danuskaa235 mam prist na to co jej moze sadnut?
Co tej pleti moze prospievat? To ked si predstavim by som jej musela vela casu venovat aby som nasla pre nu to prave :frowning:

ja som si velmi oblubila bakuchiol, kedze pocas tehotenstva som nemohla pouzivat svoje milovane retionidy. pouzivam tento kremik od the inkey list:

https://www.lakrem.sk/p/the-inkey-list-bakuchiol-moisturiser-1783

ale mala som aj bakuchiolovy olej od slovenskej znacky noili a ten bol tiez velmi fajn.