Dobrý deň, chcela by som požiadať o radu, informáciu. Cca. pred 12 rokmi mi vybrali v SR krčné mandle. Bolo to hrozné, veľmi bolestivé, schopná návratu do práce som bola až po 6-tich týždňoch. O dva roky na to musel ísť na operáciu manžel, ale v cudzine, operáciu mu vykonali v lokálnej anestéze a na treti deň jedol ryžu, konunikoval a išiel do práce. Zhruba 10 dní cmúľal také červené hranaté tabletky, vyzerali ako cukríky, dostal ich v nemocnici. Slúžili na znecitlivenie sliznice, tlmili pooperačnú bolesť a urýchľovali hojenie. Tie bolesti, čo som mala ja, nikomu neprajem. Navyše som pri operačnom zákroku musela spolupracovať s lekárom a držať si misku. Rada, ktorú by som veľmi potrebovala, je zameraná na to, že zhruba o mesiac má ísť na takú istú operáciu naša dcérka, 7 ročná. Aké lieky sú dostupné v SR na zmenšenie bolesti a urýchlenie hojenia a vôbec existencie po uvedenej operácii? Plánujem byť s dcérkou v nemocnici a vybrať ju z nej tak rýchlo, ako to bude možné. Ak v SR nepoužívajú lekári nič na zmiernenie bolesti po uvedenej operácii, prosím naveďte ma, zaobstarám si lieky v zahraničí. Nechcem, aby dieťa trpelo tak, ako som trpela ja. Mne totiž lekár povedal, že je to normálne a musím to vydržať. Ďakujem.