Krčné mandle

Noo nie je to ze buch buch a potom stop. Skor je to taky pocit akoby mi zovrelo celu hrud, vystreluje mi to do lavej ruky…trva to cele asi 10 sekund a je to veelmi neprijemne. U obvodnej som dopadla tak, ze zajtra idem zase na krv CRP a leukocyty a vyter z hrdla si mam spravit sama doma, ak tam bdue zase ten streptokok, potom uz ide rovno za primarom a tiez chcem asi tie mandle uz von…ja som z BA-mam tu znameho primara v Ruzinovskej nemocnici, takze hadam ak mi to budu musiet tahat,budem aspon v spravnych rukach…napisem ako dopadli vysledky…malo by to byt za den-najviac dva.ahooj zatim a vsetko dobre :slight_smile:

Tak potom to je OK ked mas znameho primara :-)ja som v pondelok dobral antibiotika a najprv si musis ist dat vytiahnut 8ku a potom zacnem vybavovat tie mandleee joooj sa mi nechce uz teraz,lebo co tu si clovek vsetko precita hehe :-)ale co uz, si myslim ze furt lepsie ako keby mi mali otvarat hrudnik. No odpis ze ako dopadli vysledky, jacakam :slight_smile: a inak ty mas kolko rokov?

No moji zlatí, ako tu čítam niektoré Vaše príspevky,tak ja som veľmi rada, že som to všetko prežila ,tak ako som to prežila. Tie Vaše niektoré zážitky boli úplná hrôza.
Mne mandle vyberali minulý týždeň v stredu ráno o 8 pri lokálnej anestéze…Vyberala mi ich strasne zlatá lekárka,ani mi to tak nekrvácalo a caj som dostala už okolo jednej.Je pravda,že som sa najprv musela veľmi premáhať,keď som to pila, ale musela so sa zaprieť ,lebo, že čím skôr začnem jesť a piť, tým to bude lepšie.Poležala som si tam dva dni a v piatok ma pustili domov.ten deň a celý víkend bol pre mňa najkritickejší,veľmi to bolelo…(na bolesť mi dávali Algifen kvapky nič viac)skôr mi pomohlo Aloe First, ktoré si striekam do hrdla a dnes, po týždni jem hocičo.Aj keď to ešte trošku bolí, ale aj tak sa držím svojho názoru, že tá operácia bol oveľa horší zážitok, ako bolesť počas predchádzajúcich dní…

Kenny vysledky budu v pondelok, resp vyter, krv som mala uz dnes mozno, ale volat budem az v pondelok, kedze mna skor trapi ten vyter z krku…zajtra idem tiez inak k zubarke a rastu mi tak vselijak osmicky…uvidim, co mi povie…a mam 28 rokov…no a ani mi nehovor po vsetkych pribehoch, co som si uz na nete precitala sa dost bojim,a le chcem mat uz pokoj, lebo ma to uz strasne ubija ten stav v akom som uz skoro rok ;(

chlapce ty uz to nefetuj si cely pomotany a nevies co hovoris.
Prajem ti aby ti tvoje mandle raz vybrali.

ahojte,
mam 5.den po operacii. prvy den to celkom bolelo, druhy den som sa potesil ze v pohode jedol som rozpraval som cely den so spolubyvajucim proste myslel som si ze som ok. chyba! vnoci som nespal mal som velke bolesti dalsi den to iste. odvtedy to stale boli hlavne v noci.aj ja musim pochvalit flector prasok.ale viac ako 3krat za den by sa uzivat nemal.
Teraz jem kasicky mam problemy s prehltanim.som hladny schudol som 4 kila. doktor hovoril ze prvych 5-10 dni to bude take.v tychto tazkych chvilkach ma zachranuje myslienka ze budem opat zdravy a vsetko jest.
len sa trochu bojim aby to nezacalo krvacat to je neprijemne.
vsetci co musite ist na operaciu chodte! aspon clovek zisti co je to zdravie a bude si ho poriadne vazit.
zdat

caf, ja som druhy den po operacii, a je to dost zle , ale myslim si ze je to dost individualne , pretoze nas v ten den operovali asi piatich , a vsetci ostatny uz pri odchode normalne rozpravali . ja zatial nemozem rozpravat vobec. nejake jedlo do seba dostanem , ale najhorsie je to s pitim , to mi vzdy vyleze polovica caju nosom :)). na bolest mi v nemocnici davali nejake inekcie do svalu co bola parada, domov mi dali tramalove kvapky a to uz tak v pohode neni

Ahoj, daj si predpísať u svojho lekára prášky Flektor ep Rapid a bude to ok, tie jediné vynikajúco pomáhajú.

no cawes ake mas novinky ? uz mas po TE ?

Ahoj nemaaaam a je to des.Vcera sa mi zvysila zase teplota a mala som zimnicu.Krcny ma objednal az o dva tyzdne.Ale som uz rozhodnuta, ze mandlechcem von.V krvi mi nic nenasli.Ani z vyteru hrdla, ale stav mam stale rovnaky a co ty?

Dada Ahojky Dadka tak nakoniec som dopadla tak,že museli ísť mandle vonku,už boli chronický zápalené…A odkedy nemám mandle tak sa cítim super,žiadné bolesti hrdla nič,proste je mi super:-))).Operacia sa dala zvladnuť v pohode,bola som v celkovej anesteze…Najhoršie bolo na 3.deň,mala som silné bolesti:-((.ale prežila som to.Som rada,že už mám po tom:-))).Ak chceš tak si môžme písať,budem rada
z.hraskovie@azet.sk

mam aslo takmer 900,preto ma obvodna poslala ku krcnemu a ten hned ako uvidel moje mandle-zevraj su zahlienene,mi chce dat mandle von.ja ale nemam ziadne problemy,hrdlo ma boli tak raz za rok,nemavam ziadne chripky,ani anginy?co myslite?dat ich von,ci nie…lekar sa ani neusiloval mi naordinovat liecbu

ahojky Mata aj mne vybrali mandle,presne je tomu mesiac,nebolo to až také strašné,ako som sa bala…Robili mi to v celkovej anesteze,vôbec nič som necítila,keď som sa prebrala,mala som mierne bolesti.To najhoršie prišlo až na 3.deň…Veľmi má to bolelo,najmä uši,nespala som po nociach,strašne dačo!Odkedy nemám mandle tak sa cítim oveľa lpšie…žiadné bolesti hrdla,nôh atď…Som v pohode:-)).Zjem už všetko:-).Ak chceš tak napíš na z.hraskovie@azet.sk

Ahojte,mala som problemy s hnisom,tzv. čapy.Chora som nebola uz min.4 roky.Cez leto mi to uplne prestalo, no ked sa mi to pred 3 tyzdnami vratilo,tak som sla uz na to.Dala som si to spravit v Skalici u “skveleho” primara.Podmienky a cely zakrok boli otrasne.rano o 8 mi dali tabletku-oblbovaka a o 9 som sla na to.Strach som nemala,kedze akosi sa nebojim takychto veci.cely zakrok trval asi pol hod.takym stylom,ze 2 sestricky kazda z jednej strany stali ako telata a kukali sa,ako sa cela od bolesti trasiem,misku som si drzala sama,aj pusu som si musela sama utierat,ved na co,by sa sestricky unuvali.slzy mi tiekli ako malemu decku,no im bolo skor do smiechu.primar bol nervozny z celeho priebehu,nezaberal mi mezokain na umrtvenie,grgala som,napinalo ma,celeho som ho zababrala od krvi,kedze som s otvorenymi krvacajucimi ustami kaslala a vydavala zvuky,nakoniec som sa aj povraciala,celu misku krvi som im tam prestrela a primar kukal jak puk,ze co to je.po zakroku mi dali lad na krk a na vecer bolestivu olejovu injekciu novalgin od bolesti,kt. mi aspon pomohla.dnom co dnom to bolo horsie,dali mi algifen kvapky,kt.som mala uzivat 3krat denne pred jedlom pol hodinu-vobec nepomahaju mimochodom a kvapky kamilky na kloktanie,tie uz vobec nic nezaberali.bola som tam dokonca protekcne,ale nic som nepocitila,ze by mi bolo ulahcene.izba na konci chodby,ziaden zvoncek na privolanie sestricky,sak si asi myslia,ze clovek vie plynule rozpravat a dokonca zavolat si o pomoc, ked som ani usta nevedela otvorit a neviem ani poriadne dodnes.a to som 6.den po zakroku,v nemocnici som bola od utorka do piatka,ved na co by som tam aj ostala,ked mi nic nepomohli.vo svtrtok mi primar oznamil,ze ich mam zapalene,no nic mi na to nedal,tak to moju tuzbu ist domov len umocnilo.najhorsie je to v noci a rano.davam si teraz ibalgin400 a ten celkom pomaha a tabletky coxtral,kt.sice nie su na toto,ale od bolesti mi pomahaju.do prace sa nechystam,az o tyzden,mala by som mat uplny klud:)ale najhorsi bol ten 4.den,som myslela,ze sa nieco komplikuje,ale vraj to tak skratka v ten den je.mala som tam este 3 ludi v mojom veku cca 22-27 rokov na oddeleni a ich zazitky, napr.:odpadutie z nizkeho tlaku,primar jej surovo vynadal a vyfackal ju,chalan si musel v kliestoch sam drzat mandlu,aby mu ju odstikol primar,jednu mandlu spravil primar a druhu lekarka,nemam slov na toto.nikdy viac!!!snad budete ostatni tu mat uz len lepsie skusenosti:)

Ja som bola manle vyberať,jednu mmi vybverali hodinu a pol. ale dalo sa to vdrzať.a potom tiež.nie je to také hroozné.ja som nebrala žiadne lieky na zmiernenie bolesti a osm tu.
držím palce tým čo sa na to chystajú a nebojte sa

Ahojte. Takze ja som bola na operaciu v juni. Robil mi to v prešove jeden naozaj zlaty doktor.Prisla som rano, vybalila som sa a asi o deviatej ma operoval. Bolo to v lokalke, celkovu by som nechcela lebo je velmi skodlive. Dostala som asi 6 injekcii do mandli. Prava strana isla v pohode, vobec nebolelo ani ma nenapinalo, ale lavu stranu som mala blbo umrtvenu tak to uz bolelo aj ma trochu napinalo. Aj napriek tomu to vobec nebol taky horor jak to vacsina pise. Zbytocne strasia ludi a odradzaju ich od toho. V nemocnici som bola 4 dni. Pred zakrokom mi dali naladovku. Ta asi sposobila ze uz si to ani poriadne nepametam. Ziadnu misku som si nemusela drzat, vo vsetkom mi pomohla sestricka. Neviem ci som mala stastie ale pristup lekarov aj sestriciek bol super.

mne vyberali krčné mandle pred 6 dnami. v den operacie som mala samozrejme neprijemne bolesti, ale tie na dalsie dni ustali. vcera ma ale zacala vyraznejsie boliet lava strana a bojim sa aby som to nemala zapalene. mam pockat, ist s tym k svojej obvodnej lekarke alebo priamo do nemocnice? zabudla som spomenut ze od operacie ma trapia zvysena teplota okolo 37.7 . viete mi poradit ako podporit liecbu co najlepsie? pripadne ake lieky su najlepsie na utisenie bolesti a teploty? uzivam paralen v cipkoch ale uz 6 den. nevadi to?

ahoj katka aj ja som po operácii krčných mandlí a tiež som bola v Prešovskej nemocnici…Roboli mi to v celkovej anestéze,nebolo to až také strašne ako som sa veľmi bala,dalo sa to prežiť.Po prebratí som mala iba mierne bolesti,to najhoršie prišlo až na 3.deň…strašne ma to bolelo,najmä pri prehltani,no strašne dačo to bolo,celú noc som nespala:-((.A teraz už som OK…Oveľa lepšie sa cítim…A ktorý doktor ta operoval? z.hraskovie@azet.sk

no ja som objednany az 6.11 nejak som to nesuril lebo nemam az take tazkosti akuraaaat prava mandlicka neposlucha, tak som bol u ORL pani doktorky, tak ta mi dala na preliecenie dalsie ATB a dakde som chytil aj nejaku vyrozu takze vykend som bol zasoplenyyyy, zahlieneny aleee som to prezil hehe. a teraz mam lokalne antibiotika, lebo z mandle ide este stale kustik hnis tak aby to bolo ako tak OK lebo ked su mandle celkom v pohode tak po zakroku sa skvor a lepsie hoja . Inaaaak tiel lokalne antibiotika bleeeeeee je to taky sprej a striekam si ho kazdych 6 hod do hrdla
:slight_smile: ale brutaaaal dnes ma skoro od neho naplo :slight_smile: dufam ze pomoze :slight_smile: oks tak odpis hej zatiiiiim

kenny9994 ahojky aj ja som po operácii krčných mandlí,nebolo to nič príjemné.Robili mi to v celkovej anestéze,to sa dalo zvladnuť,ale to najhoršie prišlo na 3.deň,mala som silné bolesti,celú noc som nespala,strašne dačo:-(.Ale som rada,že ich mám vonku,lebo boli chronický zápalené…a vkuse som mavala zvyšené aslo a teploty…Odkedy nemám mandle tak sa cítim lepšie:-)).Takže nemám čo ľutovať,že ich nemám…Niekedy v oktobri idem na kontrolné aslo,som zvedava aký bude výsledok.z.hraskovie@azet.sk