Krčné mandle

Ahojte, maju mi vyberat mandle, ktoru nemocnicu alebo zAriadenie odporucate ?

ahoj mna operovali 6.8. v banskej bystrici v celkovej anesteze nic necitis po prebrati musis vela pit a lezat v klude od bolesti davaju algifen da sa to vydrzat

Ja som objednana na operaciu krc.mandli 18.8.,ale moja alergologicka mi radi,nech si ich nedam vybrat,ze mam dobre ASLO aj dalsie vysledky.Ale skoro stale mam zapal v hrdle,tak neviem ci mam ist na tu operaciu,ci nie??!!Po precitani vasich prispevkov to asi zatial necham tak.Aj v TV vraveli,ze je to dobry biznis a na Slovensku sa mandle vyberaju najviac!

Ahoj! Pred par rokmi som mala podobny problem…kazdy mesiac anginy a k tomu alergiu…rozhodla som sa ze takto to uz nejde a isla na operaciu, kde mudry doktor rozhodol ze bo alergia odreze iba polovicu laisrom…blbost! o rok a pol som si to zopakovala uz normalnym sposobom a odvtedy som o angine ani len nepocula!!!

ja som sa dnes vratila, v utorok mi vyberali mandle, bez uspatia. Tak strasne som sa bala, skoro som s tade odisla, nakoniec ma to vobec nebolelo, a da sa to prezit aj po operacii.Kludne by som si to zopakovala. Myslim, ze trhanie zubu boli viac!!

lenka ahoj, ja som mala ten isty problem…dokola dokola anginy, zapaly hrdla, behacky po doktoroch, alergologicka mi povedala že mam slabu imunitu a mam brat lieky, obvodna mi v pohode predpisovala od marca 2008 6x ATB /aj ked som jej vravela že mi už nezaberaju/ a krcna mi tvrdila že sice mam streptokoka a velmi hnisave mandle, že to neva to je OK a ono to casom prejde !!! ma riadne nasrali vsetci, tak som isla do inej ORL ambulancie, priamo k primarovi a ten mi povedal že mandle VON a ubezpecil ma že sa mi stav zlepsi…dala som na neho…sice zakrok total humus /lokalka/ a 7 dni potom maximalne neprijemne bolesti a slzy ale som velmi rada že su mandle vonku… teraz som 10 dni po operacii a ani neviem že nejaka bola, vypijem bublinkovu vodu a hrdlo neboli, prejdem po vetre a usi su v pohode…som rada, že som sa na to dala, pretrpela som to a verim že to bude len lepsie a lepsie…a verim že aj ta imunita sa polepsi :DD

caute vsetci spolutrpitelia!
Vcera som prisla domov z nemocnice,operovali ma v Nitre 12.8. v lokalnej anesteze.S vysledkom som spokojna.Aj ked operacia bola fakt hnusna,a to nemam strach z medicinskych ukonov,celu som ju pregrcala,ale pani doktorka bola skvela,aj pani instrumentarka,tak ma nejak dokoncili aj cez to napinanie.Na oddeleni sa o nas naozaj starali.Myslim si,ze okydavanie nitrianskej nemocnice co sa tyka krcneho nie je na mieste.Lekari su bez vynimky prijemni a po cely den vas chodia pozerat,vypytuju sa,kontroluju vas,sestricky takisto.Skor si myslim,ze za celym je len biznis a dohadzovanie pacientov okolitym sukromnym ORL klinikam…Tak sa teda drzte vsetci a bude to dobre,caute!

dodam že aj ja som bola 05.08.2008 na ORL v Nitre…doktori boli uplne v pohode, ochotni a mili a sestricky tiež…

Ahoj. Ja som sa vcera vratila z nemocnice. Takze, ked mas s mandlami problem, jednoznacne chod, lebo cim skor tym lepsie. Ja mam 20r., no pani ktore tam lezali a mali po 40-tke tiez odkladali operacie, ze to nie je potrebne a teraz vo vyssiom veku sa to znasa velmi tazko. Jedna na operacke skolabovala, druha zas na druhy den zvracala caj co vypila, a nechci si ani predstavit co to je zvracat po vyrezani mandli!!!A uprimne ti poviem zakrok je sice hnusny, ale tie bolesti potom… len denne 4x po 30 kvapiek algifenu, inak sa to neda.

po ukonceni prveo roku na VS som hned nastupil do nemocnice…Zapal srdcoveho svalu…Pred 4 rokmi som prekonal to iste len s rozdielom ze teraz zo vsetkeho obvinili krcne mandle…Tak neostavalo nic ine ako ich vybrat…Na svoju chybu som si o tom cital clanky a dostalo sa mi par hrozostrasnych scenarov tak chapete ako som sa pred operaciou citil…Neviem asi to je individualna vec…Ja som bol opervoany v LV/ziadna nitra ani bratislava ani nie zahranicie/… Pocas operacie som nic necitil sem tam slabe pichnutie a napinanie/stacilo dychat a bolo ok ako vravel doktor/ o 20 minut som lezal na izbe…po par dnoch som prekonaval neprijemne bolesti v krku viac menej kazde 4 hodiny asi 1 az 2 hodiny bolesti potom som si dal prasky/nejake svinsto uz to bolo spomenute vyssie/ a bolo v pohode…potom dalsie 4 hodiny klud a zase…teraz mam 5 dni po operacii je to to iste ale to coho som sa najviac bal som ani necitil…Mal som lokalnu anesteziu a nejaky oblbovak…Bolest je neprijemna ale zapal madli ktory som prekonal predtym bol este horsi…najviac ma stve iba to ze nemozem jest to co chcem…

AHojte.Po precitani poslednych prispevkov mi neda sa nepridat. Tiez sa trapim so zvysenymi teplotami a bolavym hrdlom uz par mesiacov. Presne od Novembra minuleho roka. Pobehala som uz kvantum lekarov. Bola som uz pevne rozhodnuta, ze mandle pojdu von, ale zastavila ma alergologicka s tym, ze mam oslabenu a rozhadzanu imunitu a chce ma liecit.Ale ma to vyznam? Ana ty mas podobny problem. Teda neviem, ci aj trpis teplotAmi. JA mam tiez krv v poriadku aj ASLO, ktore som mavala v minulosti zvysene je zazracne OK. Ale aj napriek vsetkemu som presvedcena, ze mandle pojdu von. Alergologicka ma chce liecit este vakcinami na alergiu a beriem ribomunyl na imunitu, ale ziadne zlepsenie nevidim, necitim…
Takze aj napriek silnej alergii som rozhodnuta si mandle dat vybrat. Pretoze uz to trva velmi dlho, antibiotika nezaberaju, mandle mam cele zjazvene, tvoria sa mi capy. Mam v nich neustale streptokoka, mam aj cievne problemy a bohvie ci mi to uz nesadlo aj na srdce…a takto sa neda zit.Verim, ze aj napriek vsetkemu mi operacia len pomoze.

ahoj Adrika,ako sa Ti dari po vybrati mandli?
Ak si na Nete, mozes mi napisat nieco blizsie o ORL v Humennom? Som z BA, tiez mam planovat operaciu mandli a neviem kam sa obratit. Po Tvojom odporucani mi to neda, aby som sa o tejto nemocnici neinformovala. Tiez som si nacitala tolko hrozy z inych prispevkov, ze mam fakt strach z celeho priebehu. Ale ta predstava, ze by sa mi mohlo ulavit od vsetkych tych bolesti, kt. uz roky prezivam
ma zenie k vybratiu mandli. A po Tvojich povzbudivych slovach mam troska viac nadeje, ze v dobrych rukach lekarov to bude uspesne.
Cakam na Tvoju odpoved.

Chcela by som sa opýtať mne to majú v pondelok 25.augusta robiť a počula som že potom nebudem mocť pár dn rozpravať je to pravda ???

Ahoj Rapture a ako sa ti prejavoval ten zapal srdcoveho svalu? Tiez mam problemy s mandlami uz dlhsiu dobu a zacinam sa bat, ci mi to uz “nepreskocilo” aj na srdce…mavam tlaky na hrudi, vystrelujuce do lavej ruky,vzdy to trva tak pol minuty. Nikdy predtym som to nemavala a tiez mi opucha lave lytko, chystam sa stym k doktorke…ale dost sa bojim, lebo odkedy mam chronicky zapal mandli-celkovy zdravotny stav sa mi zhorsil…

Zdravím pekný deň

Tak už som po operacii krčných mandlí,operacia prebehla celkom v pohode,bola som v celkovej anestezii,dalo sa to v pohode zvladnuť na to ako som sa veľmi bala.Po operacii som mala len mierne bolesti,nahorší bol 3-4.deň,strašne ma to bolelo:-(.ale davali mi infuzie od bolesti…O par dni neskôr sa mi to trošku skomplikovalo asi na 5.deň mi to začalo dosť krvacať,takže som tam musela ešte ostať až včera 28.8.má pustili domov z nemocnice,mám síce ešte bolesti,ale už iba mierne…Po operacii sa cítim oveľa lepšie,nebolia má už ani klby nič,zlepšilo sa mi to…Je to síce nepríjemná operacia,ale da sa to zvladnuť,najlepšie je to v celkovej anestezii…zobudi sa človek už bez mandli.z.hraskovie@azet.sk

Ahoj Zuzu noooo ja mam 21 a tiez som po zapale srdcoveho svalu aleboooo ako to ujovia doktori a tety doktorky vo svojej reci nazyvaju:-) tak som po akutnej myokarditide. Tiez som to chytil asi od zapalenych mandliciek aaa bolo to v februari. Priznaky ochorenia su zvysena telesna teplota, ja som mal doma az 40,3 stupna C, pocity busenia srdca a nepravidelny rytmus a samozrejme aj zrychleny ale to je sposobene uz tou teplotou. Noooo v tvojom pripade nakolko niesom doktor, ti mozem poradit asi len aby si sa nebala a k tomu doktorovi isla. On ta asi posle na odborne vysetrenie ku kardiologovy, ten natoci EKG, popripade spravy ECHO a ked bude vsetko OK tak o pol roka na kontrolu:-) ale este jeden taky detailiiiik hmmm ked mas chonicky zapal mandli tak asik pojdes ku krcnemu a ten ti ich odporuci dat vonku :frowning: Ja som momentalne nadopovany antibiotikami,lebo mandlicky su zase zapalene a tiez je to chronicke aaaa nooo moja krcna pani doktorka mi tiez oznamilo taku nepeknu veticku zeee dame ich prec:( ach jaj noooo co uz. V utorok idem na kontrolu a po vysledky s viterov tak drzte palce:-) zatiiiiiim aaaa hej este k tvojmu zdravotnemu stavu, krvny tlak mas Ok ?

zdravim v 26.8 v teraz v auguste mi brali mandle neodporucaM nikomu bol som v SKalICi je to tam uplne katastrofalne pichli mi inekcie do mandli na omrtvenie a potom vybrali horsi pristup som ale asi nevidel primar nieco strasne nesympaticky sadista hambil bych sa uz tomu je 7 dni a stale to boli ale kupil som si nato take lieky ktore mi pomahaju su to Flector Ep Rapid dobre lieky prasok ktory si rozmiesate 2Dcl pohary s vodou studenou :stuck_out_tongue: ale skoro som sa s toho dogrcal aku to ma chUt dufam ze ma ta boleSt coskorO preJDe :frowning: PS:ostatni drZTe sa

Ahoj Kenny, krvny tlak mam ok, aspon podla toho, co mame doma-mam tlak vzdy okolo 120 na 75…len ten celkovy stav nemam dobry-stale zvysene teploty non stop-nievysoke, ale okolo37-37,5, len som z toho veelmi unavena. zajtra sa chystam k obvodnej na opakovane vytery z tych mandi a tiez sa spytat na to opuchanie lytka a na tie “zastavy” srdca …tak drz palce.napisem ako som dopadla…aj tak si myslim, ze skor, ci neskor mandle pojdu von :frowning:

Silvi skus si mrknut stranku www.orlhe.sk :slight_smile:

pockaj pockaj ake zastavy srdca ? Sa ti zda ze akoby ti na kusticek vynechalo srdiecko? Take ze buch, buch, buch, teraz taky vynechany buch:-) a potom zase normalne. No odpis ako si dopadla u obvodnej. Ja mam ORL kontrolu zasebou a zacinam si vybavovat vyber mandliciek :frowning: ale mam kustik stastie v nestasti lebo nedaleko od nas je super odelenie, vies ja som z Michaloviec a v Humennom maju super ORL, sa mi zda ze jedna holka to tu uz aj spominala. Si mrkny www.orlhe.sk :slight_smile: tak zatim :slight_smile: