Krčné mandle

Zuzka ahoj, kedy ich vyberali? ako dlho to boli? 2 týždne mesiac? lebo ked sa chcem najest musim si zobrat liek proti bolesti
:frowning: uz je mi nevolno z ATB ked ich beriem na lacno, schudnut som chcela tak ci tak, ale nie takou drastickou formou :)) chcela by som zdrav jest, ale ked nic nemozem co si jedla ake jedla? mne dochadza fantazia na veceru som zjedla prazenicu na obed polievku na ranajky termix.

nema kde, max. Ta moze boliet hrdlo, al ebakterie s auz nemaju kde usadit ked mas madle vonku

Zdravím Vás,nakoľko mám už termín na výber mandlí, chcem sa Vás spýtať na pocity pred a po prebúdzaní z celkovej anestézy, nakoľko som počula strašné veci a bojím sa jej viac, ako bolesti po. ďakujem každému za odpoveď a držím palce predooperačným.

Ahoj, kedy mas termin? Ja idem 18.11 na vyber-tiez v celkovej anestezii.dost sa toho uspatia bojim, ale zase po tom, co m znami rozpravali ake su to jatky zaziva som rada, ze to prespim…ak chces, tak napis na amandaa@azet.sk

Zuzka,27,

ahojček,ja som tiež po výbere mandlí,robili mi to v celkovej anestéze…v Prešove 19.8.2008.Operácia dopadla v pohode,nato ako som sa tiež bala…Tie príspevky čo tu píšu tak vôbec tomu NEVER!Celý zákrok prespíš,zobudíš sa už bez mandli…Po operácii môžeš mať bolesti,ale toho sa nič neboj,dajú ti nato lieky a bude dobré.Samozrejme,že budú ti davať kašovitú stravu,aby ti to nekrvacalo.Po operácii nejedz nič ostré,len to čo ti daju.Inák je všetko v pohode.Takže nič sa nebojkaj:-)A kďe ta budu operovať??Aké máš problémy,že musíš dať mandlle von??Ja som mala stále bolesti hrdla,teploty a vysoké Aslo…Odkedy nemám mandle tak cítim sa super:-).Želám ti skoré uzdravenie…Ak chceš ozvy sa na z.hraskovie@azet.sk

ahoj Zuzi, ďakujem za príspevok a povzbudenie! termín mám 24.11…výsledky mám celkom o.k ale vkuse zvýšené teploty, akné a bolesti uší., tak som a rozhodla na podnet lekárky,že pôjdu von.Som rada, že teraz sa už máš super! veľa zdaru

ahoj, tak teda Ti držím palce, ja mám termín 24.11, drž sa a skoré uzdravenie!!

Ahoj, mne vyberali mandle minulý piatok som presne týžden po operácii, vyberali mi ich v narkoze, pred narkozou som sa šialene bala :frowning: najhorsi je ten cas ked uz lezis na operacnom stole a oni okolo Teba pobehuju a chystaju sa na operaciu no a potom je to uz pohoda, uspatie trvalo par sekund :slight_smile: zobudila som sa az na chodbe ked ma prenasali na izbu, to uz na mna kricali nech sa prebudim, jedia neprijemnost co po narkoze je, ze pri operacii Ti natecie trochu krvi do zaludka takze Ti moze byt mierne nevolno, alebomozes zvracat, jedna kocka tam vraj prezvracala cely den, mne bolo len na vracanie, ale nezvracala som, treba im povedat ak by Ti bolo zle a pichnú Ti inekciu proti zvracaniu no a potom moze byt, iba tie bolesti su zle, mne lieky na bolesti, inekcie ani cipky nezabrali, ale da sa to prezit, este stale nemozem normalne jest, schudla som, ale aj som rada, ze mam par kil dolu :slight_smile: drzim Ti palce nech to mas v pohode za sebou a neboj sa.

Ahoj, mne vyberali mandle minulý piatok som presne týžden po operácii, vyberali mi ich v narkoze, pred narkozou som sa šialene bala :frowning: najhorsi je ten cas ked uz lezis na operacnom stole a oni okolo Teba pobehuju a chystaju sa na operaciu no a potom je to uz pohoda, uspatie trvalo par sekund :slight_smile: zobudila som sa az na chodbe ked ma prenasali na izbu, to uz na mna kricali nech sa prebudim, jedia neprijemnost co po narkoze je, ze pri operacii Ti natecie trochu krvi do zaludka takze Ti moze byt mierne nevolno, alebomozes zvracat, jedna kocka tam vraj prezvracala cely den, mne bolo len na vracanie, ale nezvracala som, treba im povedat ak by Ti bolo zle a pichnú Ti inekciu proti zvracaniu no a potom moze byt, iba tie bolesti su zle, mne lieky na bolesti, inekcie ani cipky nezabrali, ale da sa to prezit, este stale nemozem normalne jest, schudla som, ale aj som rada, ze mam par kil dolu :slight_smile: drzim Ti palce nech to mas v pohode za sebou a neboj sa.

Ahojte! mne vyberali mandle v pondelok 13.10, dnes je sobota a citim sa celkom dobre. Bolo to v lokalke, operacia bola hrozna, nikdy viac by som nesla, este ze doktorka bola taka zlata. Ja osobne som to velmi zle znasala, stale ma napinalo, nahltala som sa vela krvi…
V ten den si nic nepametam, na druhy den mi bolo super- rozpravala som aj vsetko, najhorsie mi bolo na treti den. Teraz som uz doma- v nemocnici som bola 5dni- akurat ze mi mierne vystupila teplota na 37,5-37,9. Tak neviem co s tym. A bojim sa ze sa rozkrvacam alebo nieco take. Hrdlo ma boli, ale s liekmi od bolesti je to celkom dobre… Tesim sa, ked budem zdrava!!!

Ahojte, už asi pred piatimi rokmi som mala ísť na operáciu krčných mandlí. Už som bola aj objednaná, ale nakoniec som tam nešla, lebo vraj mandle majú byť tam kde sú, majú svoju funkciu apod. Len mama prišla pred týdňom s tým, že by som tam mala radšej ísť a čo najskôr, pretože hnis sa usádza v tele a neskôr to môže v niektorých prípadoch vyústiť až do rakoviny, preto som sa rozhodla operáciu radšej absolvovať. Lenže neviem kam. Som z Trenčína a študujem v ČR. Najradšej by som šla na nejakú súkromnú kliniku, kde môžem odísť hneď v ten deň alebo nasledujúci, ale neviem si vôbec predstaviť koľko to môže stáť. Viem, že kedysi som na nejakej diskusii čítala o nejakej klinike v Žiline. Prosím Vás o nejaké tipy, bola by som naozaj veľmi vďačná. Erika - Rickita@gmail.com, Rickita@azet.sk

ASLO reumatologické krvné vyšetrenie, vyšetrenie reumatickej horúčky

podstatné je aj vyšetrenie krvi, teraz sa môžete cítiť dobre, poprípade môžete mať nejakú únavu, neskôr to môže dopadnúť ale veľmi zle, vieme, že pri vysokom ASLO riskujeme, že staroba nemusí byť bez bolestí.na internete si nájdete veľa o tom, teda hľadajte a buďte informovaný.

Veľmi pekne ďakujem aj za príspevok, tak skoré uzdravenie prajem, teda dúfam, že už si v pohodičke.

ahoj Ivetka ja som mala od maja 2008.vysoké aslo okolo 500.užívala som injekcie pendepon…no moc to nepomohlo,musela som predsa dať mandle vonku:-(.odkedy ich mám vonku tak sa cítim lepšie…aslo mám ešte zvyšené,ale už nie tak ako predtým,dufam,že sa to čoskoro upravi…Máš s tým viac skusenosti??

z.hraskovie@azet.sk

Ahojte…Dnes som bola znova u lekárky, mám hnisavú angínu, vlastne, vždy, keď som chorá, tak mám angínu, no toto je strašné…zmenila som doktorku, prvýkrát som tam bola a ona už prišla s tým, že vybrať mandle…lenže ja, čo sa bojím aj injekcie som z toho už teraz posr…v celkovej anestéze som nikdy nebola, v lokálnej, len keď mi vyberali znamienka…keby to bolelo tak, tak neváham…no teraz, po prečítaní týchto článkov ma do nemocnice asi nikto nedotiahne…

Neviem preco silou mocou chces byt na druhy den doma, ziadny zodpovedný lekar, Ta po takom zakroku neposle na druhý den domov, je riziko vykrvacania, asi si este neplula krv inak by si toto nenapisala, min. 3 dni musis byt po vybratí krcných mandlí v nemocnici!

Neviem preco silou mocou chces byt na druhy den doma, ziadny zodpovedný lekar, Ta po takom zakroku neposle na druhý den domov, je riziko vykrvacania, asi si este neplula krv inak by si toto nenapisala, min. 3 dni musis byt po vybratí krcných mandlí v nemocnici!

Ahoj Stanka, aj ja mam zvysene teploty okolo 37 tiez stale cakam kedy s ami to polepsi, hned sa spotim, mam male dieta takze doma fungujem naplno, ale po takom zakroku by sme mali este aspon 2 týždne oddychovat, nech sa telo dá dokopy.

No, ja som mala teploty len ten jeden den, v pondelok budu dva tyzdne co som po operacii… boli to uz len trosku, lebo sa mi odlupuju tie biele povlaky, ale inak ok. Takze ja dufam, ze uz zacnem normalne fungovat. Inak nezavidim ti, ze sa musis este aj starat o babetko, to musi byt makacka… drzim palce

ahojte všetci… no keď tu čítam niektoré príspevky, tak mi je fakt zle.
ja mám ísť na mandle 20.11. a rozhodla som sa pre logálne vybratie.
Myslíte si, že som urobila chybu? prosím o radu… dakujem