Krčné mandle

Ahoj Nika ja som 6 den po opercii a uzivam Flector prasok je na lekarsky predpis zabera po15.min a vydrzi mi tak na 5hodin.V noci je to horsie ,nespim ale uz len dufam ze to bude lepsie.Ked ma to zacne boliet tak aj usi to je strasne.Zacinaju sa mi odlupovat ti povlaky,a ten zapach z ust mi leze na nervy.Drzim ti palce a ten prasok vyskusaj.Cawko ak chces tak mi odpis.

Janka, ani nahodou… daj si ich vybrat. ja som skoro 2 tyzdne po a nelutujem. uz normalne jem, vsetko je v poriadku. tak naozaj neprijemny je zakrok, ale daju ti oblbovacku a potom aj tak cely den spis a vsetci sa o teba staraju. a aj tak budes dostavat lieky. fakt…

Ahoj Janka a kam ides? Ja idem do Ruzinova.Som z BA a objednana som na 18.11, ale v celkovej anestezii-doktor mi nejak nedal ani na vyber…ale ani som neprotestovala…uvidime po tom…ake mas problemy?

A caweloooo nejako sme si dlaho nepisali :wink: hehe ja ta predbehnem, ja idem na TE 6.11 :stuck_out_tongue:

Ja som si vybral tiez lokalku, ale u mna to bolo skvor kvoli srdiecku, lebo som mal problemy. Mam kamosku MUDr.a ta mi vravela ze pre pacienta je celkova anesteza akoze v pohode, napr pri TE len zaspis, zobudis sa a mandlicky su vonku, ale stale je tam iste riziko. Myslim si si urobila dobre :wink: Sice podla prispevkou je to dost brutaaaal ale ked sa tu zacitas tak nejak zvladnes,resp. zvladneme xixi Ked to bude ako extrakcia zuba taaaaak vpohode hehe. Mne minuly stvrtok tahali zubcek a no popravde neiekdy ked sestricka blbo trafi zilku, ale ma tupu ihlu tak odber krvi boli viac :slight_smile:

A do trtice zeeee to cawelooo :slight_smile: tak to bola najprv reakcia pr pre Zuzu lebo mi sme tu uz tak trosku rozpisani xixi a ten druhy tak to je pre Janku ;-)Kocky sme na jednej lodiii :slight_smile: ale aj tak vas predbehnem :-)))

A do trtice zeeee to cawelooo :slight_smile: tak to bola najprv reakcia pr pre Zuzu lebo mi sme tu uz tak trosku rozpisani xixi a ten druhy tak to je pre Janku ;-)Kocky sme na jednej lodiii :slight_smile: ale aj tak vas predbehnem :-)))

Hehe Kenny, mam dalsiu adeptku-dnes mi pisala kamoska-tej to budu robit12-teho :slight_smile:
nejak sa stym vrece roztrhlo nemyslis? :slight_smile:

ahoj janka ja som bol teraz vo stvrtok 23.10 na mandliach a na lokalnej anesteze a po oparacii to sice bolelo neskutocne ale po hodine az dvoch ti budu davat orasky na bolest.je to potom taka bolest ako ked mas bolesti hrdla pri chorobe,som po oparecii 2 dni a da sa to prezit

ty si mala aslo 500 a ja este trocha vzssie ja presne 3320 a to je uz moc ja som bol teraz operovany 23.10 a dufam ze som urobil dobre

Ahoj, aj ja som 2 týždne po :slight_smile: ale na pravej strane citim, ze mi cosi vadi, Ty to mas v pohode? bola som na kontrole, zahojene ok, len to drazdenie, ze mam prist o 2 týždne a uvidíme, no rezat s auz nedam, vraj to zvyknu zbrusit s laserom ak tam cosi este vadi, tak neviem ci sa k tomu este priznam :smiley:

Ahoj Satnka ako? ja mma tie povlaky uz davno dolu, len som akurát písala pred chvilkou prispevok, ze mi na pravej strane cosi vadíííí, neviem asi blbo orezali, alebo co, no syncek mi da zabrat, ale apson som rýchlejsie vhupla do bezneho zivota :slight_smile: ako uz teploty nemas vsetko ok?

vies ze mne nic nevadi? citim sa super, zdrava… len mam este trosku na lavej strane biely povlak :frowning: ale doktorka povedala, ze to nevadi… ty ho mas este tiez? … ja by som sa uz tiez rezat nedala, takze by som sa tvarila, z mi nic nie je :stuck_out_tongue:

…púoviem ti jednu vec …ja som mal tiez dobre ASLO aj vsetky vysledky ale maval som casto anginy … a tak ako som chodil ku mojej obvodnej stale mi len antibiotika predpisovala a dristala ake su mandle dolezite…ale mal som anginu kazdy mesiac…akurat som bol prvak na sps …a kazdy mesiac anginu …ale obvodna oni su strasne dolezite (hlavne ze mi sposobovali bolest …a stale som bol chory ale zevraj to nevadi ze to bude ok len musim imunitu napravit) potom mi predpisala nejake lieky na imunitu aj u alergologicky som bol a vsetci dristali o imunite a moja mama tomu verila a stale som to doma mal len vitamini tabletky a zeleninka … nakoniec uz ked som v dvoch mesiacoch mal 4krat anginu som sa zobral k obvodnej nech mi da odporucanie ku krcnej …nechcela ale musela … prisiel som ku krcnej a jej prve slova boli ze mam mandle ako knedle :smiley: povedal som jej aky mam problem ze stale do mna hustia o imunite …tak mi povedala ze najskor skusim masaz mandli kazdy tyzden …to mi ich iba niecim vytrela …udrzalo ma to asi mesiac bez choroby …ale akonahle prestala tak hned angina …potom sa ma opytala ci to chcem vybrat …A UROBIL SOM NAJLEPSIE ROZHODNUTIE V ZIVOTE povedal som ze ano …v nemocnici bolo prvy den fajn …na druhy den ked mal byt vyber mi najpr urobili test ci niesom alergicky na latku ktora sa pouziva na umrtvenie …kedze nie dali mi tabletku (oblbovak -ktory mi samozrejme nepomohol a vobec nezabral …ale povedal som si ze to musim vydrzat a ze ked budem spolupracovat tak ze to budem mat rychlejsie zasebou ) ked som isiel na salu tak este nic mierny strach ale doveroval som vsetkemu na nete ze to neboli …ale ked mi pichol iniekciu do mandli uz to zacinalo :smiley: …ked mi to umrtvel tak to zo zaciatku nebolelo …lenze po vela prekonanych anginach ostavaju na mandliach jazvy -ktore su tvrde a nejdu dobre prestrihnut ,tak mu asi dva tie drotiky alebo co to je prasklo …tak to vyrezaval skalpelom a po castiach vyberal…potom nakoniec vybral prvu mandlu …ked povedal ze ideme na druhu uz som to zacinal vzdavat …lenze na moje stastie ta isla hned …d povedal ze uz je hotovo a ze sa mam pozbierat ze som chlap som mu chcel jednu ustedrit:D:D —hned na to este na sale mi dali iniekciu nejaku ani neviem co to bolo ( ked som isiel po chodbe naspat zo sestrickou (uplne starou rakvou a ona ma viedla ako psa som mal chud ju poslat do prec . no nemohol som rozpravat :D) na izbe som myslel ze uz sa blizi moj koniec

Tak uz sa ti to bliiizi.Budem na Teba mysliet, ak sem este zavitas, daj mailik na seba :slight_smile:

ahoj janka… aj ja som objednana teraz na november…konkretne na 14.11.do bystrice… a ty kam?

pocujte…ja idem na mandle 14.11. a mam to v lokalke… a povedali mi, ze mam prist nalacno…to znam.ze mi to budu robit hned v ten den? lebo co som mala kamosky na celkovu, tak tie tam boli uz den predtym v nemocnici… tak neviem…diky a bojiiiiiiiim sa, ale ja som to xela sid at vybrat, kedze moja doktorka ma na krcne ani nechcela pustit, ze mam vraj ASLO v poriadku, tak ze nemusim, ale aj tak mi ten papier nan musela dat…a bolo to… pravu mandlu mam total v keli, ta lava by sa este dala…
inak, ja som myslela, ze to si clovek normalne moze vybrat, ci xe celkovu abo lokalnu a., mna sa vcera doktorka ani nepytala, len sa mi vrtala po mandliach tymu zeleznymi vecami…straasne dlho az kym ma nezacalo natahovat a potom mi povedala, ze som vhodny adept na lokalku a ja ze hej? a tak mam lokalku, ktoru by som asi aj tak xela… bo si myslim, ze celkova narkoza neposobi velmi dobre na organizmus a bala by som sa, ze sa nezobudiiim…:smiley:

No som zvedavy kto ma tromfneee :-)ja to mam uz len za necelych 6 dni :-))) kto je objednany skvor ? hehe Neviem cim to je ale ja sa akosi vobec nebojim. Akosi nato nemyslim a ono sa to krati a krati a ani sa nenazdam a vo stvrtok sa mi uz budu hrabkat v krku ;-)Inak Domino dik za novy a fakt objektivny prispevok. Si to napisal tak ako to je, nezkreslene a clovek tak vie docoho ide a to aj vdaka tomuto foru. Ja to mam v lokalke a asi to nebude len poskrabkanie nejakou vecickou v hrdielku, ale tak ako sa tu pise asi ten naj zaklad je dychat ustami. Hmmm ze da sa to prezit. Aleee tak ak tu nenapisem prispevok najneskvor do toho 12teho taaaak asi som bol prvy ktory to neprezil :DDDDD Viem sraddicky srandicky, hmmm ale o taky tyzden ma asi na lozku prejdu ale to nic xixi. Inak trapia ma dve veci a to ze to min 2 dni nebudem moct kecaaaaaat ! :o ach s toho mam najvacsiu traumu :-)))som trooosku ukecany nooo co a druha vec, hmmm ked budu mandlicky vonku, budem sa vediet bozkavat tak dobre ak s nimi alebo nie ? Asi sa nato spytam v nemocnici :-))) Taaaaak ak by som sa tu uz do stredy vecer neobjavil taaaak drzte palce. Poto budem aj ja vam. Myslim ze nasleduje kaciatko 13,Zuzu(uz viac menej kamoska:) a janka

cafs kaciatko ;-)pekny nick aleee k veci ja to mam tiez v lokale a tiez rano nalacno aaa podla mna mi to spravia hned doobedu. Ja som mal nevyber zeci lokalna anesteza, alebo celkova. Mohol som si vybrat, ale nakolko moja terasia diagnoza sa tyka srdiecka tak idealnejsia je lokalka lebo ako povedal mi povedal pan priam " povedzme si rovno celkova anesteza JE ZATAZ NA SRDCE" takze som si zvolil lokalku. Nemam nic proti celkovej anesteze, pre pacienta je to v pohode ale aj kamoska lekarka mi vravela ze kazda anesteza nesie zo sebou urcite riziko. A nalacno sa ide asi preto aby ked pacienta zacne napinat na vracanie aby sa tam ludovo nedogracal. Sice v nejakom prispevku je ze jednu kcku napinalo a operater bol ako na zabijacke cely od krvi tak neviem. A co sa tyka obvodnej tak mne sa koncom augusta zapalili mandlicky a hned som sa pytal na ORL, tam mi dala pani doktorka ATB, potom kontrola. O 2 tyzdne zase,o5 ATB ale som je potom na kontrole poprosil aby mi este nieco dala tak mi predpisala lokalkne ATB - Bioparox a to mozem len odporucit, sa to streika do hrdla alebo nosa (menia sa tam take nadstavce) je to fakt hnusneee ale pomohlo ako tak. ASLO mam v norme pod 200 ale tak diagnoza - Tonsillitis chronica, vo februari po prekonanej myokardityde takzeeee som bol jasny, naplanovat TE v ramci defokizacie, ojdenat sa na ORL odd.toz moje lekarske sprvy

kaciatko13

Nič sa neboj operácie,všetko dobre dopadne a budeš bez problémov…Ja som sa tiež bála a nebolo to až také hrozné ako sa tu zvykne opisovať…Keď budeš v lokalke tak ti to budú robiť v ten deň ako si objednana…Bolesti sa neboj,nato ti budú davať lieky a bude dobre:-)).Mne to robili v celkovej anestéze,celkom sa to dalo prežiť,zobudila som sa už bez mandli,operácia trvala asi 30.min.V ten deň budeš môcť len piť čaj a na druhý deň už dostaneš aj jesť,dajú ti kašovitú stravu,aby sa ti to dobré zahojilo.Tak za 2.týždne budeš musieť jesť len kašovitú stravu…Po operácii nejedz nič ostré,aby ti to nekrvacalo…Aké problémy máš s mandlami,že ich musíš dať von?Ja som mala teploty,bolesti hrdla a vysoké aslo.Odkedy nemám mandle tak sa cítim fajn:-).Želám ti skoré uzdravenie:-).Ak chceš tak si môžme dopisovať,budem rada Zuzka
z.hraskovie@azet.sk