sandy, ku krcnej sa chodi asi tak tyzden po operacii a potom asi raz ku obvodneh… teda ja som bola u obvodnej len raz a asi 1,5 ci 2 po operacii… ani neviem… lebo pri obvodnej je to podla mna zbytocne, sa do toho moc nevyzna…
ja som bola v roosveltke… :-))) skvele sestricky i doktori
bola som v lokalke, prisla som v piatok rano, v den operacie a v nedelu doobeda som sla domov (aj ked oficialne som mala v prepustacej sprave napisany pondelok)… a ak by xela v celkovej, tak je den dopredu… a ide domov asi tiez tak za den a daco… zalezi od toho, ako sa jej to bude hojit, ci to nebude krvacat… lokalka je urcite setrnejsia… najma co sa tyka organizmu ako celku…
zdenka a odkial si?
Tak to buď rada, že si ich vytláčaš iba raz za 2 týždne. Ja som si ich vytláčala každý deň, aj 5 bobiek to bolo. Ale už mám po operácii.
Ahoj, mne vyberali mandle v BB. Operovali ma v pondelok 8.2. v celkovej narkóze a v stredu som išla domov. Ja som bola cez štátnu doktorku, ale niečo som počula, že je aj platená možnosť, tak sa asi ide domov už na druhý deň. Ale je jedno, či tam bude o 1 deň dlhšie, rýchlo to ubehne a hlavne tam bude pod kontrolou lekárov.
Dobrý deň ja by som sa chcela opýtať,že kekdy ma prestane bolieť hrdlo po vyberaní mandlí od operacie je to 4 deň ale stale to dosť nepríjemne bolí aj uši ma blia.je to nepríjemný pocit.Beriem lieky od bolesti no bola by som rada keby ma to prešlo už aj samo aj opuch hrdla rda by som sa už konečne normalne najedla xiixii Ďakujem za vašu radu pekný deň vdoma je doma sice nie doma ako doma ale doma nie doma co uz aj z bolestami hrdla xxixixii Ďakujem Vám za vašu radu
Ahoj,tiež nás čaká výber mandlí a zvažujem Mediklinik v Leviciach. Dcéra má 10 rokov, trocha sa bojím anestézy, lebo veľa ľudí po nej vracia. Dcérka nemala problémy? Koľko trvajú bolesti hrdla?
Zdravim, ja som mal zákrok 15.02.2010 v Dunajskej Strede na ORL oddeleni, prisiel som rano o 7:30, sestricka mi dala tabletku a injekciu do ramena. O pol hodinu dosiel osetrovatel pre mna a bral ma na salu. Tam mi dali bielu nepriepustnu zasteru a tiez podbradnik a misku. Posadili ma tak ze som bol nakloneny dopredu, zadok uplne posunuty do kresla a doktorka mi pozerala do hrdla zo spodu. Dali mi tri injekcie do jednej a tri do druhej mandle. Nijak extra to nebolelo! O chvilu mi napuchli mandle a rozpraval som cez nos, takze doktorka mohla zacat. Doktorka zacala operovat a ja som vobec nic necitil, iba ten zaver som trocha citil ked navliekla slucku a odstipla mi mandlu, ale ani to nebolelo. Cisto vyberanie mandli trvalo asi minutu a pol. Potom mi rany niecim vypalovali aby nekrvacali ale ani to nie je citit, je to podobne ako laser sa mi zdalo…potom mi tam dali prasok a vytreli hrdlo. Jedine co mi vadilo bolo to ze ma asi 15 krat naplo…ale nic to nebolo. O hodinu som zacal citit bolesti ale to uz prisla sestricka a pichla mi do zadku nieco proti bolesti…odvtedy som nemal vobec ziadne problemy ani bolesti. Cize tymto chcem povedat ze nemam ani jednu negativnu pripomienku co sa tyka pobytu v nemocnici a aj samotnej operacie. Nebojte sa vyberu mandli, je to rutinny zakrok. A ak sa dostanete do Dunajskej Stredy do ruk pani doktorke Meszarosovej a sestrickam na oddeleni ste v dobrych rukach. Cize chvalim pani doktorku a aj sestricky.
pripada mi to tu ako reklama na flector
Ja flector uzivam vtedy, ked mam svoje dni pri bolesti brucha, takze je to celkovo analgetikum a nie iba na liečbu bolesti v ustach.
Ahojte
Mám 14 rokov a mali mi vyberať mandle, pretože som mala taž hnis a to mi rezali a potom každý den otvárali. Ale aj napriek tomu si mandle nehcem dať vybrať pretože viem, že potom bude chorá… Ja by som radila ked uš tak v uplnom spanku,aby to nebolo také nepríjemné. Keďže na druhý deň to bude naozaj veľmi bolieť…
Mojej kamarátke tiež vyberali a teras ju stále niečo svrbí pri prieduškách a je to veľmi nepríjemné. Takže ja budem šťastná kým sa mi to nvráti to čo asi pred 4 mesiacmi:) a nebudem musieť isť ich vybrať…
aspon nejaky pozitivny ohlas:))mna to caka zajtra…tak sa pripravujem psychycky aj fyzicky…tak drzte palce…
Ahoj Janka aj ja mam ist na vyber mandli do Ružinova a dali mi na vyber
nooo tak ja som bol tuto stredu co bola na tej operacii a sobotu ma pustili domov…jakozee strasne ma bolia usi zuby aj hlava a teploty mavam slabe a stakle kolíšu…pijem repikovy caj len problem mam v tom ze pondelok prveho nastupujem do prace…hehe…budem riskovat =P
ahojte…28.2.2010 mi majú ísť vyberať krčné mandle…neviete náhodou, či vadí ked mám takú slabšiu nádchu??
zdravicko lidicky dnes isla moja priatelka vyberat mandle troska sa obavam toho ako to dopadne hlavne tej narkozy ale ako citam nieje to az take zle je tu vela povzbudivych reakcii na to dakujem upokojili ste ma
no marek mne vyberali mandle v utorok a nechcem ta strasit ale uz by som nesla neviem jest pit spat je to nieco otrasne a neviem kedy ta bolest prejde
no ja tiez a tesila na zmrzku a bohuzial som nemohla bo to podrazdi hrdlo a moze to zacat krvacat
Ahojte. Dnes som sa vrátila z nemocnice po výbere krčných mandlí…tá bolesť Pri odchode mi kázali vyplachovať si ústnu dutinu repíkom, ale chcem sa spýtať…môžem repíkový čaj aj prehĺtať, respektíve ho piť neustále? snažím sa vypiť denne cca 2 litre vody. a pociťuje niekto z vás občas takú rezavú bolesť v krku? ďakujem za odpovede a prajem všetkým príjemné liečenie a skoré uzdravenie
No, mojej dcére vybrali krčné mandle 23.2.2010. O dva dni vo štvrtok ju pustili domov a hneď v ten deň mala veľké bolesti aj v krku aj v hrudníku. Tak si predstavte že dostala zápal plúc z narkózy. V piatok ju záchranka brala do nemocnice, lebo už bola tak zle že mala tlak len 60/40. Tak si predstavte, že ju krčné oddelenie nechcelo naspäť prijať, tak ju dali na detské oddelenie. Od piatku má infúzky a antibiotiká. Strašne ju dusí a kašle. No a s tými bolesťami v krku si viete predstaviť aké má bolesti pri kašlaní. Mám strašne ťažké srdce na krčné oddelenie. Pustia pacientku domov so zápalom plúc a potom sa od toho dištancujú. Naše zdravotníctvo je na holú Jarmilu…
No, mojej dcére vybrali krčné mandle 23.2.2010. O dva dni vo štvrtok ju pustili domov a hneď v ten deň mala veľké bolesti aj v krku aj v hrudníku. Tak si predstavte že dostala zápal plúc z narkózy. V piatok ju záchranka brala do nemocnice, lebo už bola tak zle že mala tlak len 60/40. Tak si predstavte, že ju krčné oddelenie nechcelo naspäť prijať, tak ju dali na detské oddelenie. Od piatku má infúzky a antibiotiká. Strašne ju dusí a kašle. No a s tými bolesťami v krku si viete predstaviť aké má bolesti pri kašlaní. Mám strašne ťažké srdce na krčné oddelenie. Pustia pacientku domov so zápalom plúc a potom sa od toho dištancujú. Naše zdravotníctvo je na holú Jarmilu…