Krčné mandle

Ahojte všetci. Som 4 deň po vybratí krčných mandlí, chcem sa spýtať - kedy preboha zmizne ten hnusný fibrický (či ako sa volá ten biely hnus) povlak ? Strašné, ako to smrdí, aby sa človek hanbil chodiť medzi ľudí :S
Inak samozrejme pri prehĺtaní ma bolí krk, bolia ma zuby a trochu i uši - ale to všetko sa dá vydržať, len ten smrad a pocit v ústach akoby človek zjedol 100 dňovú mŕtvolu je nevydržateľný :S

Ahoj Gabriela.Mám sedem ročnú dcérku,vo stvrtok jej vyberali nosné mandle a krčné mandle jej zmenšovali.Zákrok jej robili v celkovej anestéze a v ten den dokonca štyri hodiny po zákroku nás prepustili.Je to klinika jednodňovej chirurgii.Dopadlo to dobre,dcérke síce nechutí papať a ešte sa jej trošku zle rozpráva ale to je normálne po takom zákroku.Teraz sme treťí deň po zákroku a drží sa dobre.

ahojte.MAm taky menši problem,dnes som bola u dochtorky a povedala mi ze nic ine mi na hrdlo nepomoze ako ist vybrat si mandle mo ja sa strasne bojim a povedala mi ze zajtra tu mame krcneho dochrora ze sa mam do zajtra rozhodnut co mam robit vybrat alebo nie?prosim poradte mi!.dakujem,.a pekny pondelok prajem.

Ahoj. Ja som tiež dlho bojovala a bola proti zásahu do tela. Ale mala som vysoké ASLO a len pomaly klesalo po užívaní PCL. Tak som sa na to dala. Čakacie lehoty sú dosť dlhé, takže som išla tam, kde mi to mohli urobiť najrýchlejšie, aby som si to nerozmyslela. Je to nepríjemný zákrok v lokálke, ale dá sa to vydržať, bolesť necítiš. Ale potom tie pooperačné bolesti, keď sestričky nútia piť 1,5 l vody a človek nemôže prehltnúť ani sliny. Potom príde trošku uvoľnenie a 5.-6. deň je kritický. Ja som 8. deň po, už celkom jem aj polotuhú stravu, len stále ma bolí ucho. Užívam Flector a Algifen kvapky, snažím sa iba raz za deň, aby som sa nesfetovala, zatiaľ sa to dá a hádam raz to prejde. Takže operácia v pohode, bolesti potom budú, ale ak doktor povie, že by operácia mohla vyriešiť tvoje problémy, tak sa na to daj. Strach prejde, hádam aj bolesti a potom budeš hrdinsky radiť druhým. Čím si staršia, tým to bude viac bolieť. Ja mám 38.

Ahoj Janka, mna tiez teraz caka vyber mandli a mozem si vybrat,ci v lokalnej alebo celkovej anesteze. no tej celkovej sa trochu bojim.prosim ta popis mi ako to prebiehalo,co to vsetko obnasa,velmi by mi to pomohlo

Mna presne toto iste caka,prosim ta v ktorej nemocnici ti to vyberali? boze ja sa tak bojim ze sa nieco pokazi

takto by mala vyzerat povzbudzujuca sprava po operaci:)))mna to tiez caka…a trochu aj strach mam…ale prezijem…

Ak sa mi stale tvoria v mandliach čapy, tak už nie su uplne zdrave tie mandle? Napr moja sestra v živote čapy nemala a ja stale.

Takže 6 deň a potom aj 7 deň po operácii mi to krvácalo, vybrali odtiaľ krvné zrazeniny a vypalovali mi hrdlo elektrinou :smiley:

Dnes som 15sty deň po, už je to vcelku v pohode - už to takmer nebolí, jem už takmer normálne, i tie fibrické povlaky už takmer zmizli :slight_smile:

no jasne, hnisave capy su zdrojom infekcie a ak mas mandle hnisave stale, tak uz neplnia svoju ochrannu funkciu…

no jasne, ze si ich daj vybrat… ked ti to povedali, tak neviem, naco vahas… nepomozes si tym… je to v pohode a to, ako silvia vravi, ze je to neprijemne, ze musis na take hrdlo po operacii pit je sice pravda, ale vdaka vode/caju sa tie bolesti uplne minimalizuju… chod na vyber a nevahaj… neolutujes…

Tak moja ORL je potom nejaka divna, videla že tam ma čapy aj mi ich odstranila ale o vybere mandli sa ani nezmienila. Iba mi spravila vyter neviem ani na aky bacil a ten ma negativny a to je všetko. Ale mne sa tam tie čapy tvoria stale. Už mi to lezie na nervy, ja si to vytlačim von, a za dva týždne su tam znova dalšie. Mam jej sama navrhnúť, že si chcem dať vybrať mandle?

nevie niekto ako je to v LM s krcnymi mandlami?,aky su tam doktori??ako to prebieha???diky

kludne… ja som to tak spravila u mojej obvodnej… proste ma ani nexela pustit na krcne… ale capy som mala stale, hrdlo stale bolelo, ja stale chora… proste na nic…mozes kludne ziadat o ich vyber… sak sa jej spytaj, preco ti ich chce nechavat, ked uz oni su zdrojom nakazy…

Ahoj, Som juraj mam 15 a operovali ma 1.2.2010 V Trstenej. Pred Operaciou mi dali Akusik tabletku zevraj po pol hodine budem ako “opity” sestricka za mnov prisla po pol hodine a ja som v normlanom stave Hral Hru na PSP. Povedala ze mi to zaberie asi neskor tak sla prec o hodinu po mna prisla a aj ked mi to nezabralo tak som siel na operacku.Operacia vobec nieje bolestiva.Mal som ju v Lokale.Najbolestivejsie je asi to opichavanie mandli. Po oeracii ma to dva dni nebolelo skoro vobec az treti den zacala bolest mohutniet ale Algifemovi Sirup pomaha… teras som Siedmi den po operacii a bol som si kupit Flector Rapid odporucam bolesti sa skoro vobec neprejavuju.
S pozdravom Juraj.

Kto má operované krčné mandle v BB v Roosveltke?Dcéra má 14 a vysoké ASLO,lekárka odporúča čo najskôr ich vybrať,ale spolužiačka jej tvrdí,že jej to v BB robili v úplnej anestéze a na druhý deň už išla domov,je to možné?Ak je niekto komu to takto operovali,prosím nech sa mi ozve,díky

Dobrý deň. Moja 14 ročná dcéra bola tiež na výbere krčných mandlí v Bratislave -na Antolskej v celkovej anestéze. Pre vysoké hodnoty ASLO a opakované angíny.Operácia prebehla OK, aj dcéra sa držala statočne. Prepustili ju o dva dni po operácii.Síce skoro 10 dní uživala lieky proti bolesti, ale už to máme za sebou.Držím dcére palce.

Mozem sa opitat vihodili sa niekomu po operacii mandli vyražky okolo ust? neviem ci to s tym suvisi ale hrozne svrbia a objavili sa tri dni po operacii…

To som rada,díky moc

Chodi sa prosim na kontroly po vybere mandli? Okrem toho, že budem asi dva týždne PN, potom sa chodi na kontrolu ešte do nemocnice? Alebo k mojej ORL? A ako často alebo kolko krat? To len pre info aby som mala prehlad kolko asi budem potom ešte vymešjavať z prace kvoli tým kontrolam. Dik.