Ja len chcem povzbudit vsetkych, ktorych caka operacia mandli, ze to nie je nic hrozne. Mam 41 r. a operovali ma v Ruzinovskej nemocnici pod celkovou narkozou. Pocuvala som rady sestriciek a lekarov, hned v den operacie vecer - som horko-tazko vypila caj (odporucam doniest si do nemocnice svoj caj - repik a salviu - sestricky vam ho ochotne rady zaleju). Prve dva dni boli dost bolave, dali mi paralenove cipky, pocas celej rekonvalescencie som ich pouzila dva. Takze treba co najskor jest (zmrzlinka potesi najviac), vela pit (aj ked len po duskoch), kloktat tu salviu. Hned druhy den mi na ranajky mi doniesli sendvic:-(, ale premohla som sa - a horko-tazko zjedla, ale to napomaha ,splachnut" tie biele povlaky. A tiez treba hned (na druhy den) rozpravat, nech tie mandle nespia, ale stale ,pracuju". Takze drzim palce, treba jest, pit, rozpravat a pojde to aj bez liekov. Bolesti samozrejme boli tie dva tyzdne, ale take, ako ked mavate anginu. Za zakrok som neplatila (i ked ma pred tym lekarka posielala na jednodnovu chirugiu - kde sa cvaka cez 200 EUR, ale zavolala som si do mojej poistovne - Vseobecna - a tam mi poradili, kde sa mam obratit - a samozrejme, ze to poistovna cele preplati). Vela uspechov prajem
a este rada, ze nejest a nepit nic co obsahuje kyselinu ascorbovu, cize ani detske vyzivy, lebo to moze narobit ,sarapatu"… a samozrejme nic horuce… tepla sprcha v pohode, hned na druhy den… a toto nedavam ako navod a ani neodporucam, ale ja som si na siesty den aj zapalila:-)
veru detský výživy skôr uškodia ako pomôžu a taktiež ovocné jogurty…takže radšej pudingy, pribináčikov, bielu activiu sladkú.
cawko:)ja idem zajtra do nemocnice a v piatok mi idú vyberať mandle v lokálke,nemám strach,ale predsa som trochu nervozna…
Ahoj Zdenka, ja som bola minuly tyzden na vyber madli v BB, v celkovej anesteze. Robili mi to 11.3.2010 vo stvrtok a v piatok som uz isla domov . Zakrok je v pohode , aj starostlivost po, davaju kazdych 6 hod. infuzie, ktore zaberaju super, len doma to je trosku horsie. Musim si davat prasok Flector rapid proti bolesti, lebo inak je to na nevydrzanie. Budem drzat palce, a ak mas este nejake otazky, rada Ti odpoviem.
Pa
tak ja som bol 21.februara vyberat krcne mandle v Liptovskom Mikulasia mam 22 rokov.Dali mi proti slinam injekciu,aj naladovku,aj mi opichali mandle…ale citil som vsetko lebo som mal velke mandle a neumrvilo to dobre…obrovske rany…cize som rad ze som to dal von…ako cele sa to da prezit…len je to neprijemny a krvavy zakrok.bolesti som mal 2 tyzdne…a predavkoval som sa TRALGITOM lebo pri jednom stlaceni vam automaticky da von 5 kvapiek…a ja som myslel ze to normalne ako ALGIFEN lebo ten mi nepomahal od bolesti…a necital som ani navod…a z 15 kvapiek bolo 75:))))nizky tlak,zavraty:))neodporucam…:)))tak nakoniec som bolest utlmoval NOVALGINOM ale tiez nic moc…ale aspon nieco ked nechceli predpisat ten FLECTOR co odporucaju tu vsetci…vraj to je od klbov:)))najvacsi sk som zazil na druhy den po operacii:))ze vianocka:))))este ze som mal nafasovane z domova.)))inak ja mam stale tie fibrinove povlaky a to som uz skoro mesiac po operacii…ale krvacania som nemal…a v LM je velmi dobry doktor aj sestricky takze drzim palce vsetkym:)))
awojky ja som včera prišla domov z Bojnickej nemocnice po vybratí krčných mandlí,operácia absolutne nebolela,aj keď som bola iba v lokálke,fakt to nič nie je,mám len 16 a viem čo je riadna bolesť,ale vybratie mandlí nie je nič,teraz som 3 deň po operácií,nie je to až taká bolesť,dávam si Novalgin,Ibalgin a to pomáha,mne nechceli dať ten flektor Rapid,lebo je to len na predpis,takže sa nebojte a choďte do toho,ja som sem chodila každý deň,čítať vaše príspevky,ale mnohí ste strašne ,citliví…takže tak…nie je tam žiadna bolesť,mne to robila mladá neskúsená doktorka,bola úplne super…len treba dýchať…poriadne aby vás nenapínalo,držím všetkým palce:)
dobri den mne v pondelok vyberali nostne mandle no bala som sa ale uz ked som isla do operacky tak ma hned uspali mam 13 rokov no uz mam pokoj uz sa nicoho nemusim strachovat lebo mna doktoka odporucila ist viberat nostne mandle tak som sa rozhodla a sla som no ked som sa pebudila tak som mala riadnu bolest v nose aj v krku lebo do kku mi dali hadice aby som mohla lepsie dychat a po operaciji sa mi lepsie dycha
Zdravim vsetkych. Som druhy den po operacii krcnych mandli a dnes rano ma pustili domov. Teraz tu sedim a uz aj celkom jem a pijem aj ked to trochu boli. Zakrok mi robili v ruzinovskej nemocnici, nebolo to nic prijemne ale da sa to vydrzat. Bolest som velmi necitil ale skor taky tlak. Velmi dolezite je dychat cez usta. Co sa tyka tych elektrod s ktorymi sa to zaceluje to je uplne v pohode. Po operacii to bol trochu zly den aj noc ale na druhy den sa to zlepsilo uz som aj pil a jedol aj ked velmi pomaly, proti bolesti mi davali paralen cipky. Ak sa niekto chystate do ruzinova tak musim povedat, ze na orl su prijemni doktori a ta moja mi tu operaciu spravila celkom sikovne cca za 25 minut. Takze drzim palce a hlavne sa nebat:)
Ahojte…Som piaty deň po vybratí krčných mandlí a dnes som vypľula malú zrazeninu krvy a nebola len jedna…Keď jem tak strava sa mi zmieša so slinami,ktoré su ako hlieny a potom mi strava nejde vôbec dole krkom…vráti sa mi späť do úst…Ide mi tie zrazeniny krvy a hnisu vyplúvať, ale veľmi ťažko a bolestivo.Takže sa chcem spýtať že či je lepšie ich povypluvať alebo ich tak nechať a oni sa počase stratia…
Ahojte, ja som bola na zakrok 30.3, robili mi to v celkovej narkoze, vsetko asi prebehlo OK,nic som necitila asi po 3 hodinach som sa zobudila na izbe:-) vecer mi dali zmrzlinu a trocha pudingu, dost to bolelo. 1.4 ma pustili domov s tym ze bolesti ustupuju, a aj tak bolo este 2 dni doma, na 5 den zacali neskutocne bolesti a stipal ma aj caj, nehovoriac o jedle. Utorok sme si ku krciarke a ona povedala ze nic specialne nevidi, predpisla mi Ibalgin 600, doma som si dala ibalgin aj flektor rapid a aj napriek tomu som nemohla nic zjest, tieto bolesti pretrvavaju doteraz 8.4. Je to normalne ? prosim poradte, ked sa pozriem do hrdla vidim ze povlaky sa stracaju a vsetko sa hoji, ide ale o to ze mna nebolia rany po mandliach, ale na jazyku, v miestach kde sa spaja s ustnou dutinou mam male hrudky ako keby nejake vyrazky alebo pluzgieriky a tie strasne bolia a stipu ked sa dostanu do kontaktu s hociakym jedlom alebo tekutinou, neviem co s tym ? ma s tym niekto skusenost pls poradte
Ja idem na operaciu na konci maja a moja sefka si mysli,ze budem za 5 dni v praci.ale ako to tak citam,tak to tak nebude
Ja mam ist na vyberanie mandli na konci maja a ako to tak citam, bude to celkom “zaujimave”. Urcite viem, ze nepojdem do roboty po 3 dnoch (tak ako si to mysli moja sefka).
Prajem vam skore uzdravenie, bezbolestne…
Ahojte,ja som sa bola dnes objednat na vyberanie mandli a termin som dostala az o 4 mesiace.Neviem ako to dovtedy vydrzim.Cakali ste aj vy tak strasne dlho?Inak vyberam v PO.Rozhodla som sa pre lokalnu,tak uvidim.Ale mam strach.
ahojte,nemate niekto skusenosti stonzilektomiou popri uzivani prednisonu??? operovat ma budu zajtra v ruzinove.
prednison znizuje imunitu a beriem dost vysoku davku takze by sa to malo zle hojit zevraj…
Daniela neviem sice odpovedať na tvoju otazku ale vedela by si mi prosím ťa napísať, kde si bola na vyšetreni v tom ružinove? Mala si aj odporučanku od svojej ORL? Lebo nie som si ista čo maju ambulanciu v suterene polikliniky alebo v suterene hlavnej budovy nemocnice. No a ak je to v suterene polikliniky tak to je hneď vedla detskej ambulancie plastickej chirurgie? Je to tam? Diky moc
A ešte niečo, mohla si si vybrať či budeš v CA, alebo v lokalke? No a či sa tam ešte musim vopred objednať alebo tam môžem prisť ako chcem?
myslim objednať na vyšetrenie.
ahoj ivka, tak ja som mala odporucenkuod svojej orl.A ano,ta ambulancia orl je v prizemi vedla detskej plastiky. Ci sa tam treba objednat,to ti neviem povedat,pretoze mne stretnutie s dr.srnkovou dohodla moja orl. Ale podla mna si tam skus zavolat ked uz budes mat doporuceny listok od svojej orl a sestricka ti uz povie ci sa mas objednat alebo len prist cez ordinacne hod. A da sa vybrat ci pojdes cez lokalku alebo cez narkozu,ja som si vybrala lokalku,lebo bol skorsi termin na nu,ale aj tak je podla mna zbytocne sa nechat uspat kvoli mandliam. Bolo to sice neprijemne,ale da sa to v poho vydrzat a ja uz idem za chvilu aj domov.bolelo ma to po zakroku,ale kazde tri hodiny som si dala cipok,to velmi pomaha. Dnes som uz aj jedla chleba a puding keby si nieco potrebovala este vediet napis kludne mail dbartosova@gmail.com
Ja som cakala asi 2 tyzdne,ale mohla som ist aj o par dni. Bola v Ba v ruzinove. Ale keby som chcela ist do celkovej narkozy tak by ten termin bol neskor…