Ahoj,vybrali mi krcne mandle,a myslim ze dost neodborne.Prava strana je o.k.ale na lavej strane mam iba velku dieru.Ako keby ma operovali lyzicou.Ako je to u vas ostatnych?
Ahojte, mňa operácia krčných mandlí čaká koncom februára - bojím sa ako malé dieťa a ešte viac po prečítaní niektorých príspevkov. Ja mám ASLO 430, doktor mi len pozrel do hrdla a hneď skonštatoval, že mandle musia ísť von. Ale keď tu tak čítam Vaše príspevky, moje ASLO nie je až také vysoké.No asi sa zákroku aj tak nevyhnem. Mohol by mi prosím niekto napísať, že to nie je také hrozné? A čo s človekom spraví ten “oblbovák”, ktorý sa dáva pred zákrokom? Za odpovede ďakujem…
Zdravim! Ja som mala vybrate mandle v NZ v roku 2002.Bolo to dost bolestive. Teraz mi zistili, nakolko som stale chora, ze mi neboli celkom dobre vybrate “zbujnelo” mi tam vraj nejake tkanivo - zvysok a treba to dat von. Neviete ci vyberaju uz aj v Nových Zámkoch laserom? Vraj to je menej bolestive. Kedze uz vybratie mam za sebou, viem ake to je a bojim sa toho.
A je to tu,vyrastala som na angínach a vlani v novembri po dlhých rokoch ma to draplo tak,že som ležala ako lazar,3x zlé výsledky krvi aj zápalovej zložky,čoraz horšie výsledky,obvoďáčka ma poslala na ORL,zobrali ster,a odporúčanie mandle von.Som stále unavená všetko ma bolí,mám sa íst objed.do vojenskej nemoc.v Ružomberku,mám 50r.a trocha sa obávam,mám nadváhu,ničí ma aj klimaktérium,je niekto s podobným osudom,napíšte,ďakujem…
Ahojte. Môžte mi niekto len povedať, že či po vybratí vašich mandlí cítite rozdiel. Choroby, ktoré ste mali sú preč? Nevracajú sa tie príznaky ako teplota, alebo suchá sliznica, hm? ďakujem vopred
ahojte, alergologicka mi pri vysetreni krvi zistila zvysene aslo, navrhla mandle vybrat, ale o par dni sa chystam na vysetrenie ku krcnej dr. mozte mi opisat, ako prebieha ORL vysetrenie, lebo ked si tu citam tie hrozy o operaciach, tak mam strach uz aj zo samotneho vysetrenia. dakujem
Ahoj Zuzi, mne krčný len pozrel do hrdla, nosa, uší -to bolo všetko. Čakala som, že mi bude robiť aj stery (alebo ako sa to volá), ale hovoril, že z toho sa aj tak nič nezistí - no a ešte Ti spravia pravdepodobne aj snímok, no toho sa teda fakt obávať nemusíš. On už vlastne len tým, že Ti to pozrie, zistí, či máš tie mandle nejakým spôsobom zväčšené, zjazvené a tak.Ja idem na výber koncom februára, bojím sa ako malé dieťa a nikto mi tu neodpisuje a tiež som zistila, že som si tie horory radšej nemala ani čítať. Tak Ti držím palce…
Zdravím všetkých “pred” aj “po”, ktorí sa snažia nájsť nejakú útechu a podporu na tejto stránke Mám skoro 15, prežila som už operáciu nosnej prepážky, nosných mandlí a úprimne, nič sa nevyrovná bolesti po operácii krčných. Operovaná som bola 1.2., dnes je 5., viem je príliš skoro asi, ale ja už čakám nejakú úľavu, pretože tie bolesti sú skutočne neznesiteľné. Najhoršie je, že by som sa rada najedla, chuť by nechýbala, ale bolestí popri tom, iba keď pijem vodu, tak to si hneď rozmyslím. Nemôžem nič, len zmrzlinu, čistú polievku, POZOR nemôžete jesť nič s ovocnými príchuťami… Mne dávali paralen500 v čipkách, v noci som vôbec nespala…Tie mandle sú naozaj zaslúžené. Ale u každého je to individuálne, takže práve vy nemusíte mať žiadne komplikácie Takže držím palčeky
ahojte idem na vyber mandli strtok do NZ, bude tam niekto v tom case?ako citam asi to neni nic moc prijemne.no horsie je ze sa neivem rozhodnut ci sa mam dat uspat alebo nie, co poradite?dakujem
ahoj dada, dakujem za info. ja mam aslo 555 a ostatni tu pisu vseliake vysoke cisla, tak dufam ze krcny nebude trvat na vybere, lebo ja urcite nenaberiem odvahu na operaciu po precitani tychto prispevkov. drzim ti palce, aby ti to dobre dopadlo a hlavne, aby to nebolelo!
Jednoznačne je lepšie, keď sa zákrok prespí!!!
Ahojte.Vybratie mandlí ma tiež neobišlo.Veľmi dlho som sa trápila s bolesťami v krku a v poslednej dobe mi to prechádzalo aj do uší.Krčný lekár jednoznačne povedal, že tie mandle musia von.Začínala som cítiť aj kĺby,svaly,bola som unavená a malatná,po ženskej stránke boli aj kvasinky.Lekár povedal, že to sú príznaky chorých mandlí a postupne sa to bude zhoršovať.nakoniec som sa rozhodla,že ten zákrok podstúpim.Veľmi som sa bála anestézy,ale nakoniec to bolo predsa len lepšie lebo som o ničom nevedela.Prebudila som sa až na izbe a vtedy som zistila že už mám potom.V nemocnici sa tá bolesť ešte dála zvládať.Nadávkovali nás,popripájali na infúzie a tak to prechádzalo.Na štvrtý deň pustili domov a to bolo hrozné.Bolesť, ktorú by som nepriala nikomu.Išla som si vlasy z hlavy trhať,v tom krku mi tam všetko trhalo,pálilo,o ušiach ani nehovorím ako mi v nich až prašťalo.Nepomáhali ani analgetiká.Trvalo to dva týždne.Nemohla som sa poriadne najesť.Schudla som šesť kíl.Počas tej doby som vypila tri fľaštičky algifenu,medzi tým som užívala aj tablety Coxtral a poprípade aj ibalgin.V istej chvíli som si myslela ,že sa predávkujem, ale ináč to nešlo.Vytrpela som si,ale teraz to už neľutujem, pretože bolesti už nie sú a je mi v celku fajn.Tri mesiace po operácií ešte stále cítim zvláštne chute v ústach, to sa mi ešte nespravilo.Ja osobne by som odporúčala ľuďom,ktorí majú choré mandle aby ich dali preč a neváhali,aby tie mandle nespôsobili ďalšie problémy.Môj názor je taký,že každý človek to prežíva svojsky,lebo nie u všetkých sú tie mandle rovnaké a každý organizmus sa s tým vyrovnáva inak.Všetkým držím prsty a hlavne prajem veľkú trpezlivosť.
Ahoj Zuzi,nechcem Ťa zbytočne stresovať, ale ja mám ASLO 430 a už sa ku mne chovali, že je neviem ako príšerne vysoké - ale tiež po prečítaní týchto príspevko nemám teda vôbec taký pocit. Inak som bola u takého krčného, že som prerevala celý deň po vyšetrení. Tak ma zdeptal (asi ako si to dovolujem mať vôbec vysoké ASLO), že som už mala ozaj pocit, že patrím na smrteľnú posteľ. No keď sa mi to uležalo v hlave, pochopila som, že problém bol v ňom a nie vo mne. Teraz rozmýšľam, či do zákroku nenavštívim ešte iného, možno mi povie celkom niečo odlišné - tak sa maj a napíš, ako dopadlo vyšetrenie…
ahoj, ja som sa o tom rozpravala aj s mojou obvodnou lekarkou a ona sa cudovala, preco mi alergologicka navrhla vybrat mandle, vraj mava pacientov co maju aslo aj cez 800 a lieci ich nejakymi specialnymi antibiotikami. ale ja mam od vcera tak zapalenene hrdlo, ze tu skapinam od bolesti. takze krcnej pojdem radsej az potom, ked ho budem mat vyliecene, aby ma neposlala na operaciu. a ty, ak mas moznost, tak sa porad aj s inym krcnym, mozno ti skusi dat najskor nejake lieky.
ahoj, Mam 19 a uz som po výbere mandlíí, neboj sa treba ist z odvahou do toho. Len sa rozhdoni či bude lokalna alebo celková anesteza. Nechcem strasit ale ja som napr. pri lokalnej anestezii dostal zachvat stoho ze som nemohol dychat … este ze to bolo po operacii. Ale to je psychika
Teraz som uz asi tri dni doma jem všetko, mam chut všetko jest. este vačšiu ako predtým neviem prečo. haha ja skor pribereim asi ako schudnem hahaha ale inak ja dufam ze to bude v pohode. TReba sa pripravit na to ze bude to boliet ale ty musis pit hned, i ked pomaly ale vela pit, kvoli horučke, treba postupne hned jest aj ked boli. lebo Ak sa budes sestreit nebude ta to boliet toje pravda ale po čase sa ti to roztrhne a budu problémy s krvacanim … … maj sa A drzim palce
Čaute…už niekoľko rokov bojujem so zapalom mandlí, chodil som na injekcie pendepon, užíval som rôzne antibiotiká, len kôli tomu aby som sa vyhol vyberaniu mandlí…nedávno som si dal urobiť krvný obraz a opäť sa mi potvrdilo zvýšené ASLO (465).Opäť som skončil tri týždne na antibiotikách. Po týchto troch týždňoch som mal ASLO (430)…nasledovalo vyšetrenie u krčného, ktorý ma ako primár hned sfúkol, že mandle mali byť už dávno vonku. Zvýšené ASLO malo za následok bolesť kĺbov, ľadvín a slabosť. Takže sa idem dať objednať na tento nepríjemný zákrok do Nitri.
Prosím Vás neviete mi náhodou niekto poradiť ako prebieha vyberanie mandlí v Nitre?..alebo či tam robia anestézu lokálnu, alebo celkovú…ďakujem
v nitre nechcu moc robit v celkovej anestezii,kedze mam za sebou tento tyzden vyber mandli v celkovej anestezii, stacilo mi videt salu a bola som rada ze ma uspia.ked to chces v lokalnej, tak sa priprav na “fixovanie tela”-ruky aby si sa nehybal…je to dost drasticke , ale osoby so silnejsou povahou to zvladnu kedze ti to umrtvia a daju ti naladovku
Ahoj, ja idem do Nitry 28.02 - takže ak nebudeš mať ešte za tým, rada Ti potom napíšem, ako to celé prebiehalo…Inak mám z toho dosť veľký strach, ale nejako to musíme zvládnuť - tiež mám ASLO cez 430 a takisto ma krčný dosť brutálne sfúkol - možno si bol aj u toho istého…Tak sa zatiaľ drž…
ahojky, neviem ako to robia v Nitre, ale počula som že mandle vyberajú - respektíve odpalujú nejako leizrom v Piešťanoch a nie je to vôbec bolestivé, ale zákrok sa platí.