ahojky, neviem ako to robia v Nitre, ale počula som že mandle vyberajú - respektíve odpalujú nejako leizrom v Piešťanoch a nie je to vôbec bolestivé, ale zákrok sa platí.
zdravim forum
davnejsie som tuto diskusiu necital a ako tak pozeram tak to tu zacina mat hororovu atmosferu… chcel by som zareagovat na niektore body.
horna hranica asla je 200. spoliehat sa na to ze hodnoty nad 200 su ok je podla mna dost naivne. ak bol diagnostikovany chronicky zapal mandli alebo ak si je lekar isty netreba vahat ani sekundu a mandle dat vybrat. ak si ich vybrat nedate tak hazardujete s vlastnym zdravim (a pri sucasnom stave v nasom zdravotnictve by som to neriskoval). ak mate chronicky zapal tak vam napchavanie antibiotikami nepomoze. a ak vezmem do uvahy ze liecba liekmi je casovo narocna a zvacsa ma len prechodny ucinok tak co je potom lepsie? pretrpiet jeden mesiac alebo byt stale na liekoch s tym ze clovek je stale obmedzovany a zije neplnohodnotny zivot?
je tazke odpovedat na otazku ci je lepsie operovat v celkovej, lokalnej anesteze alebo laserom, kedze pooperacna bolest vas aj tak neminie. mne vyberali v lokalke a bolo to v pohode - ziadna bolest ziadna trauma.
je pravda ze u kazdeho su pooperacne bolesti ine (cim mladsi pacient tym je regeneracia rychlejsia). pre mna bola bolest cely cas znesitelna - pocas celej doby (asi 3 tyzdne) som nemal ani raz ziaden liek proti bolesti. pri angine co som mal naposledy som mal vacsie bolesti.
niekto sa tu pytal ci sa da citit rozdiel po vybere. mam dva postrehy. pred vyberom som mal zadnu stranu podnebia dost vysoko ze som si videl hadam az do zaludka po vybere mi ta cast podnebia klesla o dobre 2cm nakolko vyberom mandli nastali anatomicke zmeny a cele sa to poposuvalo nizsie. preto mam pri dychani niekedy pocit akoby mi v ustach nieco pri vydychu zavadzalo a akoby ten prietok vzduchu bol mensi a tym padom musim vynalozit viac energie do vydychu alebo viac otvorit usta. druhy postreh - hravam rekreacne basketbal a posledne zapasy pred operaciou boli poznacene tym ze som po hodine nevladal behat. mesiac po operacii som pomaly zacal zatazovat organizmus a mozem povedat ze teraz vladzem behat cele 2 hodiny naplno a nie som vobec unaveny.
pre tych co maju po operacii prajem skore zotavenie. pre tych co sa na zakrok chystaju prajem vela odvahy. hlavne je nebat sa. nezabudajte ze psychika robi strasne vela!
ahojte chcela 4 dni dozadu mi vyoperovali krcne mandle v celkovej anesteze ,prvyden bolo fajn a ruhy den zacali bolesti a dostala som teploty som myslela ze dalsie dni uz budu len lepsie no na 3 den som uz nemohla ani spat po celu tuto dobu mi podavali infuzie a doktor ked sa mi na topozrel vrave zeje vsetko v poriadku, pustili ma vten den domov dnes uz bolesti ustupuju uz mozem aj lepsie jest uz aj teplota klesla…aj pit najhorsii je zevraj treti den vela ludi mi to vravelo ale da sa to zvladnut.Drzim palce vsetkym tym co na to idu a rychle uzdravenie
chcela bi som vam poradit velmimi to pomaha viac ako infuzie a lieky ktore mi podavali v nemocnici Panadol rozpustne tablety su v hodne po tomto zakroku a mne pomahaju ihned a velmi rychlo sa mi to aj zlepsujeno neviem mozte skuusit
Som rada, že si to takto opísal, lebo už to naozaj bola dosť hororová diskusia. Celý život je len o postoji, ktorý k problému zaujmete. Môžte sa tým trápiť a škrabať stenu od bolesti alebo budete robiť všetko možné, aby ste na to čo najmenej mysleli. Ja som tiež nemala nič proti bolesti a vydržala som. Jajkanie situáciu len zhoršuje. Keď už nemôžete prestať myslieť na bolesť, tak aspoň myslite na to, že pooperačný stav je dočasná záležitosť a o pár dní bude zase dobre. A hlavne, keď nejde o život, nejde o nič a to je totálna pravda.
čau rina na názov lieku si nespomínam.
S ktorého si mesta?
Poznám jedného lekára ale čo s toho budem mať ja? ak ti ho poskytnem.
dobry den chcela by som sa opytat ci nema niekto z vas po vybere mandli trochu zdeformovany jazyk
Ahojte, držím palce všetkým, ktorí sa chystajú na operáciu kčných mandlí.Mne vyberali mandle pred 5-timi rokmi.Nebolo to nič strašné,dalo sa to vydržať a ja som si potom nadávala, že som 20 rokov otálala.Moje ASLO sa síce znížilo, ale stále má hodnotu okolo 300, nejaký zápal ešte v tele je a robí problémy ( kĺby, ladviny, časté prechladnutia ), možno, keby som nebola toľko váhala, bolo by to dnes lepšie. Nechcem nikoho nahovárať na operáciu, ale ak veríte svojmu lekárovi a máte a on vám radí vybrať, neváhajte zbytočne dlho.Veľa šťastia a rýchle zotavenie.
Chcela by som sa spytat, ci niekomu z Vas vyberali krčne mandle v Trenčine a ake mate skusenosti ?
Ahojte, prosim neviete mi niekto poradit?zistilo sa mi priblizne pred 3 mesiacmi, ze mam zvysene ASLO v krvi…brala som najskor Penclen, ale ten mi to len zvysil…opakovane som bola na vysetreni u krcneho lekara, ale ten povedal, ze mandle su v poriadku…po naslednom odobrati krvi sa zistilo, ze ASLO mam uz na cisle 759, co je dost vysoke si myslim…moja obvodna lekarka ma posiela opät na krcne pre tzv. “pichaci penclen”…co su to za injekcie??kam sa podavaju???prosim pomozte mi…dakujem
ahojte!som 5dni po operacii…a boli to weeeelmii…citam ze tu chwalite FLECTOR tak ho skusim…uz 4dni som nonstop na tabletkach…strasne ma bolia usiiiiiii…ale snazim sa co najwiac jest a pit…dufam ze to coskoro prejde…a inak-odporucam celkowu narkozu:)
Zdravím dobrý deň
Chcem sa vás na niečo opýtať,stale trpím zvyšenou teplotou 37.a lieky od teploty mi nezaberajú,mavam mierne bolesti v hrdle môže mať to niečo spoločne a krčnými mandlami?Vytier z hrdla bol negatývný môžte mi v tom poradiť???
Odpíšte čakám
Zuzana
ahojte. som 5.den po vybrati a do vcera sa ta bolest dala zniest. v podstate som si dala len angifen pred jedlom a bolo vsetko ok. vcera ma zacali ale straaaasne boliet usi, uz nie len pri prehltani. bola som na kontrole, doktorka ze vsetko ok a je to normalne. dala mi tramal, nakolko algifen uz ani nezabera. ale ani toto neni vyhra. plus kvapky do usi, no aj napriek tomu si niekedy zelam aby som radsej bola mrtva ako ta neznesitelna bolest usi. plus sa bojim ze mi to zacne krvacat. niekde som citala, ze vacsina tych, ktorym to zacne krvacat, s tym uz potom problemy nemaju a naopak ti, ktorym to nekrvaca hned po operacii, mozu mat aj neskor problemy. ma s tym niekto skusenosti? a kedy asi tak ta bolest prestane? viem, ze je to individualne, ale potrebujem pocut aspon nejaku utechu. doktorka mi povedala ze to bude len lepsie a lepsie, sestricka ze to bude horsie a horsie a zrazu to bude dobre. mam pocit ze moj pripad opisala sestricka ale to cakanie na to, kedy to bude dobre, je ubijajuce!! plus fakt ze som hladna a nemozem ani kasicky poriadne, lebo umieram od bolesti…no mam uz dost. poradite niekto? ake su vase skusenosti? kolko ta hroza asi tak trva? fakt moze clovek za tie cca 2tyzdne jest aj robit VSETKO??
este 2-3 tyzdne a dovtedy aj zabudnes ze si vobec niekde bola drzim prsty!
ahojte…o tyzden ma to caka a mne sa uz len pri pomysleni na to zrychli tep…strasne sa bojiim…viem ze je to hlavne o psychike no uz sa vidim ako si spomeniem na nieco vtipne ked tam budem sediet a nado mnou bude stat doktor s neviemcim v ruke…idem si to dat prec u sukromneho doktora a povedal mi ze este v ten den ma pusti domov…a ze ta operacia neboli…no ako to tu citam tak mam pocit ze trochu klame:P potom si aspon polezim a precitam knihy od Matkina ,snad na tu bolest zabudnem…tak drzte palce…
zdraviim ja idem na viber zajtra rano ani neviem ci sa tesim abo je to normalka nemam s toho vobec zli pocit ale zda sa mi ze pridem tam a skolabujem neviem preco:Dprostredie uz sice poznam lebo som uz bol operovany na usi 3krat tak neviem mislim ze bi to nemalo bit as take hrozne a ak budu bolesti mislim ze horsie ako boly s tych usi uz ani nemozu byt no nefem ja no ale som aj celkom rad ze mi viberu tie mandle lebo casto ked som bol chori ma boleli usi len vdaka nim no fuuu thak drzte mi palce potom sa ozvem ake to bolo:D
ahoj majka mne maju ist mandle vyberat, mohla by som sa ta spytat ze aka je cakacia doba do nemocnice pretoze sa toho potrebujem zbavit cez letne prazndiny dakujem
ahoj,je tu niekto,komu vyberali krcne mandle v Trnave?Mna to caka za tri tyzdne,preto ked sa bude chciet niekto podelit so skusenostami s trnavskou nemocnicou,budem rada
ahojte. v zime som prekonala infekčnú mononukleózu a po nej mi našli streptokoka a stafylokoka ASLO som mala 1648,5 po antibiotikách mi kleslo na 1360. v júni keď hádam budem mať už v pohode imunitu tak mi vyberú mandle.bojím sa toho ale tak no lepšie akoby som mala trpieť.zatiaľ berem antibiotika aby sa mi to dovtedy nepremnožilo
Ja sa chcem spytat, ze ako to chodi v Nitre ci tam aj uspia cloveka pri vybere a ci boli aj ten samotny vyber alebo tie bolesti zacinaju az neskor?