ahojte,chcem vas poprosit,aby ste tu prestali pisat tie hororove pribehy a strasit ludi…Prave ma prepustili z nemocnice,som 4.den po vybere krcnych mandli.Robili mi to v lokalke,zakok sice trosicku neprijemny ale bezbolestny,dal sa zniest,za 15 minut som bola spat na izbe.Aj ked to trosku bolelo,6 hodin po zakroku som pila caj,druhy den som uz normalne jedla kasovitu stravu,ked si date pol hodinu pred jedlom pirulku od bolesti,v pohode sa najete.Dnes som mala uz len mierne bolesti nadranom,uvidim ako dalej,ale hadam bude uz len lepsie.Prave pijem ladovu kavu a je mi relativne fajn,velmi mi pomohla zmrzlina,po nej som zacala cisto rozpravat…Takze,komu to lekar odporuca,nebojte sa da sa to zniest,nie je pravda ani polovica co sa tu pise,aj moj lekar mi hovoril,ze nech to tu necitam,ze to len niektore citlivky velmi prezivaju…Koho to caka,drzim palce
zdravim. prave dnes som sa vratila z nemocnice po vybere. zakrok mi robili v celkovej anesteze, za co som vdacna bo uz len pohlad na to ako mi beru krv ma privadza do mdlob. bolesti mam sice stale, niekedy mi je az na odpadnutie no da sa to zvladnut. den operacie sa aj tak cely vacsinou prespi a analgetika mi podavali kazdych sest hodin rovno do zili takze sa to dalo zvladnut. druhy den bol horsi, rano prisla velka nevolnost a ani od omdletia som nemala daleko. infuziu mi dali len jednu viac nechceli aj ked som za cele styri dni v nemocnici zjedla jednu detsku vyzivu a polievku. tieto dva tyzdne izolacie ma asi zabiju ale aspon trochu schudnem;P v mojom pripade to teda nebolo take tragicke, no dievca co bolo so mnou je este do teraz na jiske…tak jej drzim palce;) a netusim ako je to so zmrzlinou bo na tu som sa tesila najviac no dnes sa uz nedava a aj nam ju zakazali tak neviem… len nech uz to prestane boliet:)
dnes som sa vratila z nemocnice, brali mi krčne mandle (1.4.)uz su tri dni po zakroku a poviem Vam nie je to take hrozne ako sa to tu opisuje. robili mi to v celkovej anesteze, velmi som sa toho bala.zatial- 3.den po operacii nemam az take bolesti a ani som nemala. vacsinou iba ked papam to boli ale dali mi tabletky proti bolesti. v nemocnici mi ich davali uz hned po operacii, ale nejako som ich nemusela. a doteraz som si nedala…vsetkym odporucam na vybranie krcnych mandli nemocnicu ministerstva obrany. vobec to tam nevyzera ako v nemocnici. na oddeleni ORL + očne je 10 izieb. Fakt nemohla som si vybrat lepsie. Primar, doktorky a sestricky boli skveli. Tak ako som sa hrozne bala, tak som to “dobre” prezila. Ja viem, este nie je po vsetkom ale zatial sa to da…tak drzim palce vsetkym, ktori sa na to daju
Čaute
Neviem ako ostatní, ale ja by som tento zákrok klasifikoval ako dlhé ba priam nekonečné umieranie. Bol som v narkóze to bolo na tom najlepšie. Samozrejme, že asi 2 dni som ani nemukol. Bolesť to bola riadna, ale ked mi povedal doktor, že tá najväčšia bolesť ešte len príde, neveril som mu vôbec. Áno som 6ty deň po operácii a poviem Vám - niesom žiadna padavka - že aktuálna bolesť by sa vôbec nedala popísať. Bolí ma skrátka celá hlava - asi okrem mozgu všetko čo tam mám. dokonca včera som opäť vypľul nejaké tie krvavé sliny. Dal som si však rýchlo ľadový obklad a nejak to ustúpilo. Poviem Vám pravdu vypiť 2l tekutiny sa reálne nedá. Budete radi ak vypijete aspon pol litra. Najradšej by som bol v kóme. Ináč neznášam to najhoršie. V nemocnici som videl plakať 40ročného típka. Mám Aulin ale už si ho nedávam. Zdá sa mi že mi rozožiera tkanivo. Radšej to pretrpím. Však tu všetci píšu že to bolí veľmi iba dva týždne takže už mám len týždeň. Ináč z úst mi páchne ako s kanálu - to je strašné keď ledva hovoríte, smrdíte a nakoniec Vám aj tak nikto nerozumie a musíte všetko hovoriť dvakrát. Jedna žena mi v nemocnici povedala, že porodila tri deti a že radšej by ešte tri porodila ako toto. Ja jej verím nakoľko mám už tri dni chuť sa obesiť ;-)Ináč z toho že nič nejem ma pekne bolí aj brucho a nechodím ani na WC. To, že to bude až také bolestivé som vôbec nečakal. Predstavoval som si to ako ked mám zapálené mandle. TO JE ALE VEĽKÝ OMYL!!! No niesom moc povzbudivý čo? ALe aspoň píšem pravdu. Bohužial kto sa na toto dá nech čaká to najhoršie a aj tak bude prekvapený. Ak ma to prejde napíšem kedy, aby každý vedel, že to trvá dajmetomu iba 13dní
Ahojte, mne vyberali krčné mandle v piatok v He v narkoze, tá bolesť po prebudení to je hrozné.Z nemocnice ma pustili hned v nedelu ráno, dali mi len antibiotika a 2 injekcie od bolesti.Stále nemôžem ani preglgať slinu vypijem tak 2dcl čaju za 2 hodiny a jem detské porcie polievky alebo nič pretože je to neznesiteľná bolesť, bolia am aj zuby proste všetko.Keby som vedela, že to tak bolí ešte by som asi páar angín vydržala.
ahoj,nechcem sa opakovat,mam tu vytlaceny prispevok pod tebou,mne to robili v lokalke 15 minutovy zakrok,hned ako som prisla na izbu som telefonovala domov,ze som to prezila,aj ked trosku zachripnuto,ale rozpravala som hned,bolelo ma to ako pri silnej angine,aj ked s bolestami,ale hned v den operacie poobede som pila caj,druhy den som jedla,aj ked viac zmrzlinu z domu ako nemocnicnu stravu,teraz som 13.den po zakroku a uz 5 dni jem uplne vsetko,aj zakazane rezne…Asi bude nieco pravdy na tom,ked mi lekar tvrdil,ze po celkovej narkoze je pooperacna bolest vacsia,vobec nebanujem,ze som si to dala robit lokalne,nebolo to nic hrozne,da sa to v pohode prezit…Vela ludi to tu este len caka,naco ich zbytocne strasis?Ja spom to prezila v pohode a keby to bolo nutne,kludne este raz,nemam z toho ziadnu traumu…co by si robil,keby ta operovali v lokalke a vsetko by si videl aj pocul?
Ahojte,tak mna caka vyber mandli zajtra rano…zatial to zvladam v pohode.Dala som si to v lokalke a uz sa nemozem dockat ze budu vonku.Za posledne 4 mesiace som si musela vytrpet…tie nekonecne anginy,teploty,sedem roznych antibiotik a kopec penazi.Uz aby boli vonku…
Viky a do ktorej nemocnice ides?
Ja idem zajtra rano do NR.
ahojte. mne vyberali mandle 2.4. v lokalnej narkoze (doba liecby je podstatne kratsia a liecba ja menej bolestiva). Samotny zakrok bol uplne bezbolestny a vzhladom na komplikacie trval 40 min. V den operacie som samozrejme nemohol ani rozpravat ani jest ani pit. Na druhy den som pil. Musim povedat, ze bolesti som nemal absolutne ziadne (odmietal som injekcie od bolesti). Pri prehltani som mal bolesti ako pri angine a jedenie je obtiazne az nemozne (takze asi schudnete). I napriek bolesti pri prehltani je trba vela pit (3 litre denne!). cim menej vypijete, tym dlhsia bude liecba. Druhy den po operacii som mohol rozpravat. Treba vsak opatrne, pretoze pri vacsej zatazi alebo zbytocnom podrazdeni to moze zacat krvacat. Domov ma pustili po troch dnoch a analgetik, ktore mi predpisali som sa ani nedotkol. Dnes tyzden po operacii nadalej dodrziavam kludovy rezim, pracujem bez zbatocneho rozculovania, jem iba kasovitu stravu, vela pijem vody (cistej bezbublinkovej), pravidelne kloktam kamilkami. Prehltanie je v pohode - kasovitu stravu aby som ranu nedrazdil a nezacala krvacat - moze i po 10 dnoch. Mimochodom mam 27 rokov. Dakujem primarovi trencianskej ORL za perfekte vykonanu pracu. Takze: pozitivne mysliet, umrtvit lokalne, v den operacie ziadne rusive podnety z vonka, klud na lozku v polosede (aj v noci), pit vela cistej vody, kloktat kamilkami, v pripade naznaku (i maleho) krvacania okamzite informovat lekara a zabezpecit ladovy obklad. Zaverom este poznamka - ti, ktorim rezali peritonzilarny absces (ako mne) znasaju vyber mandli podstatne lepsie. Drzim vsetkym palce.
Ahojte.Aj ja som si dala urobiť v lokálke a vobec to nebanujem.Nebolo to nič strašné, čakala som, že to bude bolieť.Všetci ma strašili, každý to inak znáša.Bola som v Nových Zámkoch a doktor bol super.Som 2 týždne po tom, nič mi nie je.Síce po dvoch dňoch po zákroku ma začali bolieť uši,ale už to prešlo.Tretí deň po zákroku som mohla ísť domov.Všetkým držím palce.
Ahojte, ako to tu tak citam tak mi az zle ide. caka ma to o tyzden a mam poriadny strach… nenavidim uz len ked mi krv beru… uz mesiac beham po lekaroch, najprv som mala kozne problemy a potom mi zistili ze mam purpuru alebo tzv vasculitidu. ze mi cervene krvinky prestupuju do koze a vytvaraju sa mi tzv petechie. pobehala som snad vsetko. nefrologia, reumatologia, 4 krat mi brali krv 5x moc a 4x stolicu… a az nakoniec mi zistili ze to su mandle. beru mi aj nosne aj krcne. Ale najvacsia sranda je ze mam negativne ASLO. Pls poradte a povedzte ake to je?? Lebo asi od nervozity a strachu zosaliem… uz nech to mam za sebou
Ahoj Forum,
mala som ASLO vyse 500, postupne strupalo asi 5 mesiacov. Odporucana liecba antibiotikami sa mi nepozdavala. Obratila som sa na alternativu. Uzivala som preparaty z www.energy.sk. Som v poriadku. Operovat by som sa nedala.
Ahojte, dňa 10.4. mi vyberali krčné mandle a nie je to vôbec také, ako to tu opisujete. Každý má síce inde prah bolesti, ale dalo sa to vydržať. Robili mi to v lokálke, zákrok vôbec nebolí, je to celé umŕtvené, bolí iba prvý vpich. Trvalo to asi 10 minút a to som mal poriadne veľké mandle. Potom na izbe mi na to dávali ľadové obklady na zastavenie krvácania. Večer som si dal pichnúť injekciu od bolesti a v pohode som prespal celú noc. Po injekcii som sa mohol napiť aj čaju bez problémov. Ráno mi pred jedlom dali kvapky od bolesti a zjedol som celé raňajky, čomu som sám nechcel veriť, keď mi ich priniesli. Potom to 2 dni bolelo, ale dalo sa existovať, keď som si dal vždy pred jedlom kvapky. Od tretieho dňa to bolievalo iba večer a v noci, keď sa mi vysušili ústa. Na 7 deň to prestalo úplne bolieť a odvtedy jem úplne všetko. Mixoval som si stravu iba prvé tri dni. Teraz som už skoro úplne fit. Zabolí to pri zívaní. Takže nemáte sa vôbec čoho obávať a celkovú anestézu by som vôbec neodporúčal. V pohode sa to dá vydržať v lokálke. Držím Vám všetkým palce a nebojte sa.
ahoj,vcera mi vyberali mandle v ZA v zilpe a bolo to v pohode az na ten zakrok musel som im asistovat sice som bol v lokalke strasne ma natahovalo a celkovo to bolo strasne trvalo to asi 15min ale uz by som to nechcel. a poobede som siel domov a vecer som uz pil cajik avalil doseba presnidavky a vobec ma to neboli iba ked prehltam tak ze je to faj aspon si dopociniem od prace ale keby som vedel ze sa to da liecit aj altrnativnou amedicinou tak som nemusel 15min trpiet no co uz. ked mozem odporucit tim zo ziliny ,co ich to len caka bezte na zilpo je to tam skvele a su velmi mily a ochotny lekari.
Mna to caka v juni a strasne sa bojim…mi to maju robit v Nitre…som pocula, ze su tam strasni masiari.Je to pravda?
To nie je pravda. To sa iba hovori o Nitre. Praveze doktori su mili v pohode horsie je to s niektorimi sestrickami, ktore nie su az take ochotne. Ale ved operavat ta bude doktor a nie sestricka takze v pohode. Drzim palce nie je to vobec take ako sa to tu pise.
dobry den,
chcela by som sa vas opytat ci by ste mi mohli poradit ake preparaty je potrebne uzivat,aby sa aslo znizilo.mam problemy a tiez sa snazim liecit bylinkami,tinkturami a nechcem si dat vybrat mande.dakujem
carmenb@zoznam.sk
Ahojte, tak mne vyberali mandle presne pred polrokom. Citim sa v podstate rovnako ako by som ani na ziadnej operacii nebol - mandle mi vobec nechybaju za ten cas som mal asi 2 krat problemy s hrdlom (raz z mineralky, druhy krat zo zimneho jogurtu) ale dostal som sa z toho za tri dni. Keby ze mam mandle, tak to skonci anginou. Zial ani po polroku sa hodnota asla neznizila. Teraz je cez 1070. Najlepsie to zaklincovala obvodna ktora ocividne nevie, co teraz dalej.
Zelam vsetkym vela zdravia.
Ahojte, mne vyberali krcne mandle pred 2 tyzdnami v levickej nemocnici. Vsetci mi tvrdili, ze je to v pohode, nie som ziadna citlivka ale fakt to bolo neprijemne! Trvalo to 25 minut a citila som uplne vsetko. Asi 10 dni som brala nejake lieky vo forme granulatu, ktore sa rozpustali vo vode a teraz po 2 tyzdnoch je mi uplne fajn. Nelutujem, ze som si ich dala vybrat lebo prekonavat anginy a mesiac lezat v 40 stupnovych horuckach nie je bohvieco. Takze ak mate podobne problemy, nebojte sa! Stoji to za to!
Ahojte, mne vybrali mandle pred 4 dnami, to co tu pise tento chlapik je uplna blbost. Ja vypijem denne 5 litrov. Hej je to smiesne, ale je to tak, cim viac budete pit, tým lepsie pre vás. Prvé glgy budu hrozné a budú boliet, ale to sa spraví. O chvilu budete ako rybicka. S kazdy glogom to bude menej boliet. Ja som uz fit. A to som len 4 den po operacii.