Ktoré detské príkrmy sú najlepšie?

potrebovala by som sa poradiť s nejakými mamičkami…kamarátky mi každá povedala niečo iné takže vôbec neviem podľa čoho sa radiť…podľa čoho ste vyberali príkrmy pre svoje deti? a vlastne potrebujem poradiť aj v tom od akého veku začať keď je dieťa normálne od narodenia kojené. kedy mu už to mlieko nestačí a treba pridať aj príkrmy?

Ved a kolko mesiacov ma teraz tvoje dieta? To si zabudla napisat a bez toho ti mi moc neporadime, ci uz je to pren vhodne alebo nie :wink:

Tak podľa toho čo viem ja, tak nejaký prvý príkrm môžeš začať dávať kľudne už od nejakého šiesteho mesiaca ale samozrejme dávať si pozor na to čo to je. Začať s nejakými neutrálnejšími chuťami, nie moc kyslé a podobne :slight_smile:

Prečo nie kyslé? Veď to závisí priamo od detí čo im bude chutiť, možno niektorým zachutia aj tie kyslejšie, treba len vyskúšať :slight_smile: Ale keď je dieťa kojené tak to mu primárne stačí, príkrmy sa dávajú fakt iba na také dokŕmenie počas dňa, takže netreba dávať nejako veľa :slight_smile:

Rada poradím kedy a ako začať ale potrebovala by som aj nejaké informácie o dieťatku, aké je staré a koľko papá, či mu ešte stačí mlieko, ktorým kojíš alebo je hladný častejšie ako sa tebe tvorí mlieko :slight_smile:

rok má teraz ale doteraz nám stačilo mlieko, teda kojím a dobre sa mi robilo, takže som nemusela príkrmy vôbec riešiť… ale teraz sa mi zád, že už mu je to málo… neviem ako to mám odhadnúť…keď doteraz som to robila tak, že proste zakaždým keď si vypýtal tak som ho nakojila ale teraz už plače každú chvíľu…môže byť, že je tak často hladný?

No zase si nam moc nepomohla. Co je podla teba kazdu chvilu? Place kazdych 10 minut? 20 minut? Kazdu hodinu ci ako? Vies lebo to je taky dost relativny pojem :slight_smile:

čo ti ja viem…je to zhruba každú hodinku a pol až dve… neviem či je to málo alebo veľa… ale mne to príde strašne veľa keď pred tým to bolo tak každé 3 - 4 hodiny…prakticky sa ten interval skrátil o polovicu…ja som skôr mysela, že čím staršie tým menej papajú bábätká… som z toho zmätená teraz… prepáčte mi ak zase napíšem niečo zle alebo vynechám niečo podstatné ale aj som prvorodička takže sa stále len učím…

Jáj tak to keď máš takto to je normálne prosím ťa. Ono to je práveže naopak, stále rastie a je väčší každým dňom a čím väčší je, tým viac papať si bude pýtať :slight_smile: Kľudne teraz môže byť každé dve hodinky hladný, to je normálka :slight_smile: To teda znamená, že ak sa ti to neupraví a nebude sa ti rýchlejšie robiť mlieko tak potom treba už prejsť aj na príkrmy :slight_smile:

Aha tak potom rozumiem preco sa ti to zdalo vela. Nie ako ti uz pisala radka, je to normalne, ze narastol tak potrebuje aj trosku viac papat a mozno aj castejsie. Radsej ako by sa mal naraz prejst. A tebe sa teda nestiha robit mlieko uz?

A to ti takto často plače aj počas noci? Alebo len cez deň? Lebo ak je to aj v noci tak to nie je moc dobré. Na to by si nemal zvykať lebo potom takto budete fungovať ešte dlhú dobu :confused:

vážne? ja som sa už bála, že niečo nie je v poriadku keď sa to tak zmenilo… ja som si najprv ani nevšimla, že tie intervaly sa medzi tým tak skracujú ale hlavne v noci mi to už potom začalo byť podozrivé… to práve riešim, že nemám toľko mlieka už teraz ako si on vyžaduje takže mi nič iné ani nezostáva…čím teda začať? ovocie alebo zelenina?

Vykusaj jedno aj druhe :slight_smile: Uvidis co mu zachuti viac. Jasne, ze nemozes dat vsetko ale v obchode mas na prikrmoch aj od akeho veku su vhodne tak sa riad aj podla toho :slight_smile:

tak to mi došlo :smiley: jasné, že toho vyskúšame viac ale chcela som vedieť čo je vhodnejšie v takomto veku… zeleninové môže v pohode?

Áno, veď sme ti už písali, že keď už proste má na to vek a vyžaduje si to situácia tak môžeš dávať aj zeleniné aj ovocné a už potom uvidíš aké mu budú chutiť :slight_smile:

ja si to teda v obchode pozriem, že aké kombinácie tam dávajú od pol roka, nech viem aby to aj nejako chutilo. a mäsko môžem kedy začať dávať do tých zeleninových? to sa od akého veku pridáva? lebo ja som čítala, že sa môžu kľudne po troške pridávať keď máš napríklad z nejakého domáceho chovu alebo tak

Vidis, super, to mas najlepsiu pomoc podla mna :wink: A na to masko mate este kopec casu. To pre taketo malicke deticky vobec este nie je vhodne, neda sa im to poriadne este ani stravit a ich traviaci system nie je prisposobeny na tie bakterie, ktore vie stravit dospely clovek :slight_smile: Takze to este hodnu chvilu nemusis riesit

Márnosť šedivá mäso prosím ťa nie. Hlavne teda ešte teraz nie, to je ešte strašne skoro, veď je ešte hrozne malý. To o mäsa sa potom poraď aj s doktorkou zase, že v akom množstve a odkedy, a hlavne aké lebo s tým to nie je sranda. Na teraz ti ale môžem aj povedať, že ho ešte nedávaj

dobre ale tak koľko mám teda času? kedy je dobré začať s ním? až tesne pred tým ako pôjde do škôlky? a aké mäso by to malo byť? chcela by som to vedieť baby aby som bola na to pripravená. toto je moje prvé dieťa takže som zo všetkého ešte taká vyklepaná a chcela by som nasať čo najviac informácii keď vás tu už takto mám, že mi viete poradiť :slight_smile:

Baby prosím vás, nezavádzajte ju tu. Áno je pravda, že dieťatko ešte nemusí papať toľko mäsa ako dospelý človek, vlastne ani dospelý by ho nemal každý deň ale o tom potom. Existujú aj príkrmy s mäsom, ktoré môžeš dávať napríklad už aj od pol roka. Aj tam sú veci, ktoré dieťa potrebuje k tomu aby mohlo rásť a zdravo sa vyvíjať. Väčšinou je to s morčacím alebo kuracím mäsom ale videla som už napríklad aj s teľacím :slight_smile: