Kúpele na Slovensku

Kúpele na Slovensku patria podľa Asociácie slovenských kúpeľov (ASK) v európskom kontexte medzi tie najlepšie



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/12299-kupele-na-slovensku

Kúpele na Slovensku zaostávajú vo všetkom. Hlavne im chýba propagácia a diverzifikácia služieb pre klientov, keby sa propagovali aktivity v okolí a hotely s kúpeľmi boli len ako doplnok na prespatie a príjemný relax navečer, určite by zarobili viac, lebo ponuka rôznych čudných a osekaných nevábnych procedúr nikoho neohúri.

V 2010 poziadali o zrusenie kupelov Strbske pleso, nebolo to dobre rozhodnute - chodte sa tam pozriet - kto nesie zodpovednost za ten otrasny pohlad na kedysi vyhladavane kupele pre tisice chorych, ktorym klimaticke kupele pomohli.

Ahojte vsetci :slight_smile: Nebudem tu dlho vypisovat, len v skratokosti by som sa vas chcela popytat nejake informacie. Uz dlhsiu dobu mam zenske problemy. Prednedavnom mi kamaratka spominala, ze na to by som mala mat narok aj na kupele, stretla sa s tym niektora z vas? Je tu taka zienka, ktora ma taktiez take problemy a aj bola v nejakych kupeloch? Ak ano, tak sa mi prosim ozvi/ozvite :slight_smile:

Myslis to tak, ze by ti mohla poistovna preplatit nejaku kupelnu liecbu? Ak ano, tak ohladom toho sa musis obratit na svojho doktora - ten ti najlepsie poradi.

o ake zenske problemy ide? lebo aj ja mam a bola som v kupeloch. vdaka liecbe, ktoru mi tam nastavili sa citim lepsie a pomohlo mi to. myslim, ze aj ty by si mala narok. a ak by ti nechcela poistovna preplatit, tak stale si mozes kupele financovat sama. moja kamaratka si to zaplatila a bola tam so mnou - a tak nam aspon bolo veselsie :slight_smile:

ahoj… ja mam ten problem, ze sa nam nedari s manzelom splodit dieta… este mi na nic neprisli, kedze mam dost zleho doktora a nejako nas problem neriesi… myslis, ze by nam tiez nieco take mohlo pomoct?..

Pochybujem, že na to ti pomôžu nejaké kúpele, no vyskúšaj sa spýtať svojho gynekológa.

By ste sa čudovali, ale myslím, že to dokáže pomôcť, mali sme problém počať, nepomáhalo ani umelé, nakoniec som išla do kúpeľov a potom sa chytilo vajíčko síce umelé oplodnenie, ale máme zdravé dieťa, neviem či sme mali len šťastie alebo fakt pomohli tie kúpele no aspoň to, že som si oddýchla pomohlo isto :slight_smile:

smiem sa ta spytat aj nejake blizsie informacie?.. pytam sa vopred, lebo viem, ze nie vsetkym to je prijemne o takychto veciach sa bavit… no pozeram, ze si mala take iste problemy ako mame i my teraz a preto by som bola rada, ak by si mi poradila…

Caute, baby ja citam tuto, ze by kupele mohli pomoct na zenske problemy? Mam od porodu poskodeny krcok, nechcem ist na operaciu, kvoli tomu mam stale zapaly a antibiotika a dookola, viete mi dat viac info? Poradit? Myslite,ze by mi pomohli kupele?

Kattyes presne to mam na mysli. Samozrejme, ze sa chcem spytat aj doktora ale neviem kedy najblizsie k nemu pojdem a preto som chcela vyzistit nejake infosky aj tu :slight_smile:

Adell nerada o tych problemov pisem ale je mi jasne, ze vam to musim napisat, aby ste mi vedeli poradit. Mam chronicke zapaly vnutornych rodidiel :frowning: A ty si ake problemy mala? Mne zatial doktor daval len same tabletky, ale to pomohlo na urcitu dobu a potom znovu zle :frowning:

Renosiac tak my mame podobne problemy :frowning: Dufam, ze nam niekto nieco poradi, co nam pomoze a budeme konecne zit plnohodnotny zivot!!

Pomôcť by ti mohli. Mnohým babám na ženské problémy kúpele pomohli. Treba si ale vybrať také, v ktorých sa ženské problémy liečia a nie hocijaké!

No ved dobre a to mam nejako s lekarom konzultovat? Nenavrhli mi takuto moznost, chcu ma poslat na operaciu… .Vzdy ked tam idem po lieky tak sa rozculuje, ze mam ist na operaciu…

Vies mi dat nejake blizsie info? Ako co? Mavam casto mykozu a nechcem brat na to prasky, ak by pomohli kupele isla by som sa vycvachtat, na Sk mame take kupele?

Uhm, a to ma byt pravda? Ze az na taketo veci pomozu kupele?

No mohla by si sa najprv spýtať svojho gynekológa a keď ti on nepovie, tak si popozerať na internete v ktorých kúpeloch liečia ženské problémy a sama si to zajednať, zaplatiť a ísť tam aspoň na týždeň či dva. Bude to isto drahšie, ale kúpeľná liečba je podľa mňa naj!

1 Like

No jasne, tak ja sa ho teda skusim opytat, ci to odporuca a ci by som mala na to narok alebo si to musim sama hradit. A ty si bola takto? Ci?

Bola som minulý rok v kúpeľoch a aj tento rok by som chcela, ak to bude možné. Mne gynekológ nerobil žiadne problémy a hneď mi dal odporučenie. Následne som si vybrala kúpele Lúčky, keďže o nich som počula, že sú to dobré kúpele a tak aj bolo. Super starostlivosť, ochota, procedúry a nachádzajú sa v peknom prostredí :evergreen_tree::deciduous_tree:

U nich sa liečia aj gynekologické problémy??:hushed::astonished: