Kurie oko

Nechcem byt hnusna, ale neviem co stresujete s tym vypalovanim, mne to vypalovali, ked som mala 11 rokov a bolo to uplne v pohodicke. Mozno to bolelo trosku, ale ked som to ja vydrzala ako mala vydrzite aj vy. Radsej par sekund pretrpiet, nez skusat vseliake recepty co mozu aj poskodit.

Ahojte, rada by som vám pomohla. Moja kožná lekárka mi odporučila, aby som si nohu ( alebo aké je vaše postihnuté miesto ) máčala do horúcej vody a pridajte si tam obyčajnú kuchynskú soľ. A takto si miesto vymáčajte 20 minút každý deň. Tento postup zabráni, aby sa vám to ešte viacej nerozšírilo ( neroznášalo ). Ako masť mi predpísala “kerasal”, vraj to pomôže, zajtra si to idem kúpiť.

S týmto súhlasím, tiež sme to raz malému aplikovali a tiež to zabralo. Treba zahodiť predsudky a jednoducho vyskúšať.

Ahojte. Mne sa pred asi dvoma týždňami urobilo moje prvé kurie oko (na ukazováku pravej ruky) - trochu strašidelné je, že práve tam je najviac nervových zakončení. Ale v piatok idem aj tak ku kožnej a poviem jej, aby to dala preč. Hocijako. Či už to vypáli alebo hneď vyreže. Len nech to tam nešpatí. Jasné, počula som už aj ja všelijaké reči o bolesti a pod., ale viete ako sa hovorí - Pre krásu sa trpí. A veľa ľudí mi povedalo aj to, že to nie je nič hrozné. Hlavné je, že sa na to nechcem donekonečna pozerať :slight_smile:

Ahojte, ja mam kurie oka na obidvoch rukach, pri nechte uz mi to aj vypalovali a bolelo to. Neviete mi odporucit nieco? Vopred dakujem :slight_smile:

Mám veľmi veľký zdravotný problém a chcem vás poprosiť o radu. Mám 14 rokov, a na nohách sa mi vyhodili kurie oká - na ľavej jedno a na pravej ich mám približne 22. sú vo veľkosti písmena O na klávesnici a v poslednej dobe mi to pri chôdzi nesmierne prekáža, pretože to nepríjemne bolí. Do kožného lekára odmietam ísť, pretože sa bojím vypaľovania. Keby jedno, ale 20, to už nieje sranda. Skúšala som ocot, citróny a všelikajé recepty, ale nechce to zminúť. Myslím, že som to nachytala na nejakom kúpalisku alebo plavárni. Pomôžte mi. Ďakujem.

Ahojte, ja mam rozne skusenosti s kurimi okami, jedno som odstranila u syna menstruacnou krvou, u dcery mi to nefungovalo, teraz som si odstranovala ja, sama sebe, pouzila som moxu, ak viete, co to je, na maly moment som si prilozila rozpaleny koniec moxy na tu potvoru, viackrat som to zopakovala, opakovala som to asi po tyzdni, mala som ich viac na nohe, tie mensie sa stratili asi po dvoch aplikaciach, jedna väcsia asi na 5-krat, nie je to vhodne pre male deti, moc to neboli, lebo v mieste kurieho oka je dost tvrda koza, jednoducho som si ich vypalila a zadarmo.

Sona, skus si to namocit do riedidla, za 5 minut ti to odpadne.

Minulý týždeň som bola na vypaľovaní bradavice tekutým dusíkom, vytvoril sa mi pluzgier, ktorý mi dr. kázala prepichnúť, vytekala mi z neho taká “vodička”, bradavica odpadla ale zostali mi tam korene. ako ich mám odstrániť? na vypaľovanie už nepojde, hrozne to bolelo.
Vďaka za rady.

Dobry den. Aj ja som mala kurie oka a tiez mi nepomahalo nic, tak som si kupila nalepky na kurie oka, pomaly mi to mizne.

Mal som na nohe kurie oka najprv jedno, potom 3, a stale som ich ignoroval, az kym sa neobjavila dalsia skupinka. Tak som si povedal ze idem skusat liecit svojpomocne. Beriem to tak ze kazdemu zaberie nieco ine. Vybral som si ale iba jedno lozisko a skusal som liecbu aplikovat iba na nom, pre pripad, ze by liecba mala opacny ucinok:

Najprv som skusil tie salycilove naplaste, ale tak ako sa ta kyselina nasiakla dokoze, tak sa aj stratila, a korene zotrvali dalej, nepomohlo mi to.

Potom som skusil rady z internetu, vytrhavat som nic nechcel aby som si ich nahodou este viac nerozsiril po chodidle. Tak dalsi tip pod ruku prisiel citronova kôra v octe. Skusal som 3 dni. Spociatku som mal pocit ze to zabralo, cast korenov odumrela, dokonca som mal pocit ze okolo nich boli akesi krvave kapsule, no nezničilo ich to, po case, aj ked sa odlupila na tom mieste taka akoby chrasta, neskor sa na tom istom mieste znova objavili tie iste korene.

Nakoniec som nadabil na niekoho tvrdiaceho ze mu pomohla obycajna bananova supka. Tak som to teda skusil, a to veru zaucinkovalo aj mne. Ako to dotycny spominal 4 noci po sebe, som si naplastou prilepil kusok banonovej supky vnutornou stranou. Normalne som ju nechal do rana prilepenu kym som spal, a rano ked som ju odliepal uz bola cela hneda - prehnitá. Po štyroch dnoch som mal pocit, ze sa vobec nic nestalo, ze som len mrhal časom, ale efekt prisiel az v priebehu dalsích 2 tyzdnov. Na postihnutych miestach casom zacali vykukat hnede stvrdnute dobky a postupne odpadavali alebo sa dali volne odtrhnút. Po nich zostala len dalsia vrstva neporusenej zdravej koze.

A co ma najviac prekvapilo, ze ten banán vobec nebolo potrebne priliepat priamo na postihnut0 miesto, pretoze, ja som ho priliepal iba na jedno z kurich ok, a pritom uhynuli vsetky naraz, co som na postihnutom chodidle mal. Najvzdialenejsie pritom bolo 7 centimetrov od miesta kde som bananovu supku aplikoval. A miera bolesti? Ziadna.

Dakujem teda cloveku, ktory tu radu s bananom poskytol :wink:

Ahojte. Chcem sa opytat ako zistim rozdiel medzi bradavicou a kurim okom? Lebo mam zamrazovac na bradavice a nechcem, aby sa to zbytocne nerozsirilo. Dakujem

Ahojte všetci, čo máte kurie oká, kúpte si v drogérií DM v oddelení všetko pre vaše nohy Corn and Callus. Možno to majú aj v lekárni. Je to 10 ml. tinktúra v modrom obale, stojí cca 5,50 EUR. Je to naozaj veľmi dobré a overené. Tiež som si vytrpela a hlavne moj malý 7-ročný syn, pokiaľ sme ich zlikvidovali, ale to som ešte nevedela o tomto prípravku. Toto je bezbolestné, pokvapkáte si to miesto a potom vám to vypadne. Takže skúšajte a odpíšte!

Ja mám na pravej nohe asi 12. Začala som používať vodičku, ktorú som kúpila v lekárni volá sa Corn and Callus. Predtým ako si na miesto kvapnete si nohy dobre vymočte v octovej vode asi hodinu. Potom sa to dobre vystrčí von a tak nato nakvapkajte. Veľmi účinné. Odporúčam. Ale zase jednému z rodiny to vypadlo s tým čo reklamovali. Volá sa to wartner. Každému sadne iné. Treba skúšať.

Ahojte Mám 14 rokov a tiež mám tieto problémy, no narozdiel od väčšiny z vás som to aj nejako riešila. Teda skutočne riešila. Nepoužívajte tieto somariny ako citron a pod. Najlepšie urobíte ak pôjdete ku kožnému lekárovi. Nedotykajte sa týchto vecí a naozaj je len strata času ked si to budete liečiť samy. Takže ja som mala na chodidle asi 20 kusov a pri chôdzi ma to nepríjemne bolelo a ako vy, tak aj ja som odkladala liečbu a tak sa mi to rozrastalo. Objednajte sa ku kožnému lekárovi hneď teraz, lebo sa dlho čaká a tak sa vám to môže ešte viac rozrastať. Rezať vám nič nebudú tak sa nebojte. Ak máte strach, že vám tam rovno odrežú celú nohu atď. nebojte sa poviem vám o čo tam ide. Keď už tam prídete tak sa vás opýta všelijaké otázky, pretože chce zistiť či ste to náhodou nedostali od toho, že máte zníženú imunitu. potom si ľahnete na lehátko a ona vám to ošetrí. Vezme nožničky na strihanie nechtov a odstrihne vám tu mrtvu kožu. Nebolí to. Akoby ste si strihali nechty. Keď skončí, tak vezme fľašku s tekutým dusíkom a postrieka vám to. Akoby na vás fúkala klíma. Potom vám to zalepí s leukoplastom a možno vám predpíše lieky na imunitu. A toto isté dokola sa tam robí na návštevách, kým vám to nezmizne. Nebojte sa aj ja som mala strach tam ísť kôli tejto diskusii, kde píšete ako to neskutočne bolí.
1. aby sa vám to nerozširovalo tak si každý večer dajte do lavora horúcu vodu a veľa kuchynskej soli… máčajte si tam nohu 20 minút… opakujte každý večer
2. rozhodne vám pomôže, keď pôjdete na dovolenku k moru… mne to tam odpadlo za 2 DNI!
3. v lekárni si kúpte masť kerasal a mastite si to každý večer no nechytajte si to (nanášajte si to napr. so špáratkom do uší) a dajte si potom opatrne ponožku aby ste to nevytreli do paplona
VEĽA ŠŤASTIA PRI LIEČENÍ!

Prosím ťa ten corn and callus si koľko krát potierala, dnes som si to kúpila, mám ich na nohe strašne veľa. Jedno na päte, jedno na na boku päty, jedno medzi veľkým palcom a asi 10 v takej skupinke a jedno je strašne veľké, má asi okolo 1,5 cm. Tak ja neviem, či mi to naozaj pomôže, bola som na vypalovaní, nepomohlo a bolí ma to ked už sa dotknem tých korienkov. Najrajšej by som bola, kebyže mi to pekne odpadne všetko samo, aby som to nemusela ja nejako trhať alebo vyšprtávať.

Dnes som bola u kožnej s tými mojimi 20 kurými okami alebo ako to nazvať. Vypaľovala mi to tekutým dusíkom, lebo mastičky a laky a neviem aké drahé gebuzinky z lekárne nepomohli - a ešte sa mi to rozrástlo, takže som o tri mesiace došla na kontrolu s 30 bradavicami! Už som nato nemala nervy a dala som si to vypáliť. Furt ma kontrolovala, že či nejdem odpadnúť, lebože na celom chodidle ešte nikomu nevypaľovala toľko veľa. Nebolo to príjemné a potom to začalo príšerne páliť a kým som došla domov chodidlo mi napuchlo a urobili sa mi príšerné pľuzgiere - úplne čierne a podliate krvou, niečo také som ešte nevidela! Hrozitánsky to bolí a všetky sa mi pospájali, takže si viete predstaviť, ako vyzerá moja noha, neviem ako budem spať, furt do seba rýpem ibalginy proti bolesti ale toto nieje sranda. Budem asi v noci prepichovať. A vôbec sa na to neteším, pretože to je celé sakramentsky citlivé. Držte paľce nech to zmizne, lebo už nevydržím chodiť krívajúci. Veľa šťastia pri liečení a dúfam, že s tekutým dusíkom nebudete mať také problémy ako ja.

Ahoj romi, ja mam 9rocneho syna, ktory ma tiez kurie oka na oboch chodidlach. Lekar mu ich sice zmrazuje, ale kedze je to iba 9rocne dieta, tak to robi tak, ze kazdy piatok zmrazi iba 1 kurie oko. Lenze syn ich ma na 1 nozke 7 a na druhej 4, takze ta bude trvat 11 tyzdnov, a aby sme to urychlili, tak som sa rozhodla na tej nohe, s ktorou doktor zatial nic nerobi vyskusat tu tvoju metodu. Urcite ti dam vediet, ci to pomohlo aj jemu alebo nie. Syn ma iba 9r., takze to velmi tazko preziva. Ja som taky problem nikdy nemala ani manzel, takze nevieme ako to boli, ale syncek je statocny a vobec u lekara nevyvadza.

Dobry den, kurie oka mi zmizli, ked som sa okupal vo fjorde v Norsku, same odisli asi za 3 dni ako zazrak. Mal som ich snad cely zivot, nic nepomahalo ani ziadne kvapky u lekara. Normalne som sa s tym naucil zit a zmieril som sa s tym, ze to budem mat do konca zivota. Takze rozhodne verim prispevkom, kde sa pise o soli alebo mori. No na kazdeho moze posobit naozaj nieco ine. Teraz ma moja dcera 2 kurie oka, ma 8 r. a ma ich uz asi 4 mes. Mam doma morsku sol, vrece, ktore mi priniesla sestra z dovolenky v Chorvatsku. Skusim macanie noh dcerke, budem tu potom informovat ci to pomohlo.

Takze to som ja babulena opet. Skusala som tu bananovu supku prikladat 4 noci svojmu 9r. synovi, a naozaj mu to pomohlo presne ako pise romi. Dakujem Ti romi, usetrili sme tym kopu bolesti nasmu Simonkovi. Skoda len, ze sme to nevedeli ovela skor, a oka na jednej nozicke mu lekar zmrazoval. Ale odkedy som synovi prikladala tu supku, tak aj na tej druhej nozke, sa mu to zacalo rychlejsie hojit. Supka je naozaj super liek kazdemu odporucam. Aj lekarovi som povedala, ze nech skusi pacientom najprv toto poradit, hoci neviem ci to urobi. Este raz velke dakujem.